Estadio Santiago Bernabeu
ALL_BLOGS

Het hernieuwde Real Madrid stadion: moderner dan modern

2022-12-14

Het Real Madrid stadion staat al sinds 2019 in de steigers. Het Estadio Santiago Bernabeu krijgt een flinke upgrade. De aanwezige fans zullen vanaf het seizoen 2023/2024 van alle gemakken zijn voorzien. Ook voor spelers wordt het smullen om hier een wedstrijd te spelen.

Real Madrid stadion als ware kunst

Bij de onthulling van het plan werd het direct als een van de meest ambitieuze stadionprojecten ooit bestempeld. Het hernieuwde Estadio Santiago Bernabeu wordt een stadion om je vingers bij af te likken. De grootste blikvangers zijn het sluitbare dak, de enorme ledscherm-installatie, het verplaatsbare veld en de state-of-the-art voorgevel van het stadion.

De spelers zullen na de verbouwing van alle gemakken zijn voorzien. Zo wordt het veld 24 uur per dag in een omgeving bewaard onder de beste omstandigheden. Kale plekken, kuilen, of gele stukken zullen niet meer voorkomen. Na afloop van gebruik wordt het veld met behulp van een rails en een lift een aantal verdiepingen omlaag gereden. Hier komt het in een ruimte met speciale warmtelampen, een bevochtigingsinstallatie en ruimte voor de groundsman om het gras tot in perfectie te verzorgen.

360 graden scherm voor perfect zicht

Aan de rand van het vaste dak wordt een enorm scherm gemonteerd. Dit is niet geheel innovatief en is al terug te zien in de Verenigde Staten. Een mooi voorbeeld van hoe het er ongeveer uit komt te zien, is zichtbaar in het Mercedes-Benz Stadium van Atlanta United. In Europa is het nog wel een nieuw concept. Bij Real Madrid zal het, zoals de planning is, net wat kleiner zijn dan in Atlanta, maar dat mag de pret niet drukken. Op de gegenereerde voorbeelden ziet het er prachtig uit.

Nog meer schermen

Het houdt niet op bij een 360 graden scherm aan de binnenkant van het Real Madrid stadion. Ook aan de buitenkant van het Santiago Bernabeu komen enorme LED-installaties. Zo kan de club tijdens thuiswedstrijden of andere evenementen afbeeldingen en video's tonen aan de voorbijgangers om wat extra aandacht te trekken. Uiteraard kan men zo de façade van het stadion ook gewoon een kleurtje geven.

Als je denkt dat je nu alles over alle schermen in het Estadio Santiago Bernabeu wel weet, zit je ernaast. Ze hebben ook rekening gehouden met een van de grootste problemen voor de mensheid. Iedereen die wel eens een voetbalwedstrijd bezoekt, zal ongetwijfeld ervaring met een vergelijkbaar voorval. Je tikt een aantal biertjes achterover en moet enorm nodig naar het toilet. Eenmaal terug heb je jouw medefans twee keer horen juichen. Een 0-1 achterstand is omgezet in een 2-1 voorsprong en jij hebt er niks van gezien. Real Madrid wil voorkomen dat deze ellende de dag van hun fans vergalt. Speciaal daarvoor hebben ze tv-schermen in het urinoir aangebracht. Zodat je zelfs tijdens een plasje niks hoeft te missen van de wedstrijd.

Totaalbeleving in Real Madrid stadion

Real Madrid zou Real Madrid niet zijn als het niet denkt aan de totaalbeleving. Met wc-potten met daarin een tv-scherm zijn ze al een heel eind op de goede weg. Toch heeft men aan meer gedacht. Fans komen vanaf 2023/2024 niks tekort in het Estadio Santiago Bernabeu. Er zijn talloze winkels, restaurants en er is genoeg ruimte om even uit te rusten van de eerste 45 intense minuten voetbal.

De Koninklijken streven ernaar om de beste zijn. Met deze plannen laten ze zien het dan niet alleen maar over voetbal te hebben. Het stadion wordt zonder twijfel dé hotspot van Madrid. Wij kunnen niet wachten tot we het in levenden lijve mogen aanschouwen.

Een reis maken naar Real Madrid? Boek bij Voetbalreizen.com jouw droomtripje inclusief tickets voor een wedstrijd, een of meerdere hotelovernachtingen en een retourvlucht!

Naar het aanbod >>>

ALL_BLOGS