Voetbalreis Everton Goodison Park
ALL_BLOGS

Vijf redenen waarom een reis naar Goodison Park bovenaan jouw lijst moet staan!

2022-07-13

Het op één na laatste seizoen voor Goodison Park breekt bijna aan. Everton FC speelt met ingang van het seizoen 2024/2025 in het gloednieuwe Bramley-Moore Dock Stadium. Heb je nog nooit een wedstrijd in Goodison Park bezocht? Dan leggen wij in vijf punten uit waarom je dit alsnog moet doen!

1. De iconisch ligging ten opzichte van Anfield

Liverpool is het thuis van twee vooraanstaande voetbalclubs. Liverpool Football Club en Everton Football Club zijn beide zeer geprezen clubs in het Verenigd Koninkrijk. Maar dat er twee grote clubs in dezelfde stad spelen is op zichzelf nog niet heel bijzonder. Zo speelt in Manchester zowel City als United; Kent Londen 13 profclubs en is Birmingham het thuis van Aston Villa, Birmingham City en West Bromwich Albion. Wat dat betreft is Liverpool dus nog niet zo bijzonder. Maar het feit dat slechts een park de twee clubs van elkaar scheidt wél! Anfield, het stadion van Liverpool FC, ligt nog geen kilometer van van Goodison Park vandaan. Bezoek je het ene stadion? Dan kun je er bijna niet onderuit om ook even langs het andere stadion te lopen. 
Voetbalreis Goodison Park Anfield

2. Goodison Park een stap in Engelse voetbalhistorie

Goodison Park brak de lans voor vele clubs in Engeland. In 1892 werd het de eerste club in Engeland die eigen voetbalstadion opende. Waar voorheen enkel clubs gebruik maakten van multifunctionele sportparken, was het Everton dat voortaan zijn thuiswedstrijden in een eigen voetbalstadion speelde. Overigens was het niet alleen uniek voor Engeland. In het hele Verenigd Koninkrijk waren zij na Rangers FC uit Schotland de tweede die er voor koos om een eigen onderkomen te bouwen. Overigens was Goodison Park niet de eerste plek waar Everton zijn wedstrijden speelde. Voorafgaand aan een akkefietje met Anfield-eigenaar John Houlding, was de thuisbasis nog iets verderop, in - jawel - Anfield, waar inmiddels rivaal Liverpool FC haar wedstrijden speelt. 
Voetbalreis Everton

3. Het nalatenschap van meesterarchitect Leitch

De stadions van Archibald Leitch verdwijnen langzaam uit het Engels voetballandschap. Jammer voor de liefhebber van pure Engelse beleving. Steeds vaker worden de iconische stadions ingeruild voor moderne multifunctionele arena's. Dat de sfeer er niet altijd onder hoeft te lijden, blijkt wel bij het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur. Toch laat Everton FC een deel van hun geschiedenis achter zich door Goodison Park in te ruilen voor het Bramley-Moore Dock Stadium. Leitch is vooral bekend vanwege de 'hoedjes' die op de daken van tribunes worden geplaatst. Bij Fulham is dit nog altijd te zien. Ook in Goodison Park liet Leitch zijn visitekaartje achter. De Bullens Road Stand heeft de typische door industriële bouwwerken geïnspireerde dwarsbalken aan de onderkant van de bovenste ring!
Voetbalreis Everton

4. Engelse sfeer 

Op niet veel plekken waar Premier League wordt gespeeld, ontdek je nog de échte Engelse voetbalbeleving. Veelal worden wedstrijden gespeeld in enorme stadions met de meest moderne foefjes en de aanwezigheid van hordes voetbaltoeristen. Bij Everton FC is dat geen van allen het geval. Goodison Park is de belichaming van hoe het ooit was. De een vindt het vervallen en zegt dat het nodig aan vervanging toe is. De ander geniet van het unieke, sfeervolle in een stadion als dat van Everton FC. Al met al kunnen wij ons niet voorstellen dat je geen fan bent van een stadion als Goodison Park. Met zitplaatsen letterlijk aan de zijlijn, open hoeken, krakende turnstiles én een perfecte ligging midden in een woonwijk is het precies wat je verwacht wanneer je een Engelse voetbalwedstrijd bezoekt.

Goodison Park bezoeken

5. Mogelijk laatste seizoen Premier League-voetbal?

Laten we hopen dat iedereen die Everton FC een warm hart toedraagt, dat het geen waarheid wordt, maar wat had het vorig jaar weinig gescheeld. Everton flirt nu al een tijd met degradatie en het kan na seizoen 2022/2023 ook zomaar zo zijn dat Everton dit keer aan het langste eind trekt. Dat zou betekenen dat er na dit seizoen nooit meer Premier League-voetbal wordt gespeeld op Goodison Park. Dat zou een enorm vervelende bijkomstigheid zijn. Voor ons genoeg redenen om dít seizoen al afscheid te nemen van Goodison Park. De mooiste manier om dat te doen is natuurlijk met de Merseyside Derby tegen stadsgenoot Liverpool FC! Heb jij interesse om deze wedstrijd te bezoeken? Dat kan! Mail ons via [email protected] en laat ons weten dat je geïnteresseerd bent in de aanschaf van een pakket naar Everton - Liverpool in het weekend van 3 september. Deze reis is te boeken voor €459,- per persoon inclusief vlucht, hotel en wedstrijdtickets. Ga je liever op eigen vervoer? Dan boek je dit bijzondere arrangement voor €359,-!

Voetbalreis Goodison Park
ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS