Goodison Park bezoeken tijdens voetbalreis naar Everton
ALL_BLOGS

Vijf redenen waarom je nu een reisje naar Everton FC moet boeken

2021-09-21

Binnen enkele jaren neemt Everton Football Club definitief afscheid van het iconische Goodison Park. Het zal een groot gemis zijn voor het Engelse voetbal. Wij maakten een selectie van vijf redenen waarom je nog snel eens langs moet gaan bij Everton Football Club nu het nog in het eigen thuis speelt!

1. ‘’Finally back home’’

Het heeft even geduurd maar de fans zijn eindelijk terug in Goodison Park. De corona perikelen hielden zelfs de meest diehard-supporters weg uit hun tweede thuis. Met ingang van het seizoen 2021/2022 zijn zij weer welkom. Het gemis van het hoogstaande Premier League-voetbal, een heerlijke Goodison Steak-pie en de nodige pints was groot. Het thuiskomen werd dan ook groots gevierd. Tijdens de 3-1 overwinning op Southampton galmde het “It’s a grand old team” geregeld luidkeels door het stadion.

Zeg nou heel eerlijk. Zelfs al zet je op TV een Premier League-wedstrijd aan, dan is het al smullen geblazen. Volle tribunes, uitzinnige fans en een fantastische sfeer. De euforie om een voetbalwedstrijd te kunnen bezoeken is jarenlang niet zo groot geweest. Wanneer jouw club dan ook nog eens boven verwachting presteert, lijkt het net een droom die werkelijkheid wordt.

Goodison Park bezoeken tijdens voetbalreis naar EvertonPaul Greenwood Photography / Shutterstock.com

2. Succesvolle start

Everton is in de loop der jaren flink gaan investeren in de selectie. En dat begint zijn vruchten af te werpen. Waar het vorig jaar al voor een langere tijd meedeed om de bovenste plekken, lijkt het zich dit seizoen opnieuw te nestelen. Met slechts één nederlaag in vijf Premier League-wedstrijden, staat het op maar drie punten van de nummer één! Enkel het doelsaldo houdt ze van de bovenste plek af.

Wij vermoeden ook dat The Toffees het nog wel even goed blijven doen. Met spelers als James Rodríguez, Richarlison, Calvert-Lewin en Pickford heeft het goud in handen en hopen ze in het seizoen 2021/2022 wederom een gooi te doen naar plaatsing voor Europees voetbal.

3. Laatste seizoenen in Goodison Park

De jaren zijn geteld voor het zo iconische Goodison Park. The Grand Old Lady, zoals de thuishaven van Everton wordt genoemd, moet plaats maken voor een gloednieuw strak model dat The Toffees weer extra moet doen opleven. Als het aan ons lag, hadden we graag Goodison Park blijven bezoeken. Waar bij veel Premier League-clubs de pure Engelse voetbalbeleving al verdween met een verhuizing of verbouwing van het stadion, is in én rondom Goodison Park de Britse voetbalcultuur nog springlevend. Houten stoeltjes, op een tribune ontworpen door meester stadion architect Archibald Leitch; een pub op de hoek van het stadion én zitplaatsen pal op de zijlijn. Het lijken vervlogen tijden. Toch is het nog dagelijkse kost op de plek waar Everton Football Club uitgroeide tot een van Engelands meest succesvolle clubs ooit.

Binnen afzienbare tijd zal het deze bijzondere plek verlaten. Niet langer is het voor de bewoners van Walton mogelijk om een wedstrijd te bezoeken bij overbuurman Everton FC. Niet langer is het mogelijk voor Liverpool-fans om vanaf de hoogste tribune een glimp op te vangen van het stadion van de rivaal. Én niet langer zullen de doorgewinterde Evertonians bij een slechte wedstrijd wegdromen en denken aan de sterren die tijdens het WK van 1966 ook in Goodison Park speelden. Het wordt even behelpen voor de echte Everton-fan. Allemaal omdat het mogelijk nóg betere tijden brengt. Geef ons nog maar even Goodison Park. Een prachtig stadion om in weg te dromen én nog veel leuker: voetballand Engeland te beleven.


Bezoek de Merseyside derby bij Everton

4. Merseyside derby op komst

Ook voor Liverpudlians zal het een tegenvaller zijn wanneer stadsrivaal Everton FC verhuist. Al ruim een eeuw scheidt Stanley Park twee unieke voetbaltempels. Anfield en Goodison Park liggen op steenworp afstand van elkaar. Enkel een strook groen zorgt voor een grens tussen het rode en blauwe gedeelte van de stad Liverpool. Het zou in november, als alles volgens de planning loopt, de op twee na laatste Merseyside derby ooit in Goodison Park zijn. Titelkandidaat Liverpool FC op bezoek bij cultclub en topbestormer Everton Football Club. Klinkt niet verkeerd toch?

5. Een bezoek aan prachtstad Liverpool

Een voetbalreis is natuurlijk veel meer dan 90 minuten voetbal kijken. Het gaat om de beleving vooraf en na afloop van de wedstrijd. Liverpool is als belangrijk havenstad uiterst geschikt voor een avondje stappen. Aan pubs, kroegen en clubs geen tekort in de stad aan de Mersey. Ben je liefhebber van The Beatles en voetbal? Dan sla je meteen twee vliegen in één klap tijdens een reis naar Liverpool. Breng dan ook zeker een bezoek aan de Cavern Club, waar The Beatles groot werden.

Wanneer je dan toch in Liverpool bent voor voetbal, dan kun je net zo goed ook een stadiontour plannen bij Liverpool FC. Want net als Goodison Park is Anfield een absoluut cult stadion met een onaantastbare status in de voetbalwereld. Ben je écht liefhebber? Dan kun je er zelfs nog kiezen om de Mersey over te steken en aan de overkant een kijkje te nemen bij Tranmere Rovers, een club zoals ze ooit in Engeland allemaal waren: voor het volk.

Liverpool prachtstad
ALL_BLOGS