Champions League voetbalreizen & tickets

Aanbod
  • Aanbod
  • Sfeerimpressie
  • Competitie info
Club
Tegenstander
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2018 - 2019 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Sfeerimpressie

Hoe is de Champions League ontstaan?

Voor de Champions League was de Europacup 1 het belangrijkste Europese toernooi voor clubteams. Elk jaar deden de landskampioenen van de landen die waren aangesloten bij de UEFA mee. Het werd ook wel de cup met de grote oren genoemd. Voor het toernooi vaardigde elk land een team uit met daarbij eventueel de kampioen van het jaar daarvoor. De Champions League ging in 1992 van start als opvolger van de Europacup 1, en in dat zelfde jaar werd de groepsfase geïntroduceerd. In de voorbijgaande jaren zijn er nog kleine wijzigingen aangebracht, waarvan de belangrijkste plaatsvond in 1997. Er werd afgeweken van alleen het kampioenen en titelverdedigers systeem. Er mochten nu meerdere teams meedoen aan de Champions league.

In de laatste 10 jaar zie je dat het contrast tussen de grotere clubs en de kleinere clubs groter en groter wordt. In het seizoen 2016/2017 is er een record gevestigd, toen er uit 6 landen nog 16 clubs uitkwamen in de Champions League.

Kampioenen in de Champions League

Real Madrid uit Spanje heeft in totaal dertien keer de Europacup I/Champions League gewonnen waarvan zeven keer de Champions League.

De laatste 10 kampioenen:
2008/2009: FC Barcelona
2009/2010: Internazionale
2010/2011: FC Barcelona
2011/2012: Chelsea FC
2012/2013: FC Bayern Munchen
2013/2014: Real Madrid
2014/2015: FC Barcelona
2015/2016: Real Madrid
2016/2017: Real Madrid
2017/2018: Real Madrid

Langst actieve trainer in de Champions League

Arséne Wenger was de grote baas van Arsenal. Hij was al vanaf 1996 trainer bij Arsenal. Sinds 2018 heeft de Fransman het stokje overgedragen aan Unai Emery. Daarmee was hij 21 seizoenen actief in de Champions league. Hij is de trainer met de meeste Champions League wedstrijden bij een club

Voor 22 jaar was Arséne Wenger de grote baas van Arsenal. Hij is vanaf 1996 tot 2018 de coach geweest bij Arsenal. Van de 22 jaar was de Fransman met zijn club voor 21 seizoenen te zien in de Champions League. Het laatste jaar van zijn carrière bij Arsenal bracht hij door in de Europa League.

Meest besproken finale Champions League

Op woensdag 26 Mei 1999 stonden stonden de teams Manchester United – FC Bayern München voor het eerst in een Champions League finale tegenover elkaar in het Camp Nou stadion. De wedstrijd begon rooskleurig voor de ploeg uit Duitsland, aangezien de Duitser Basler in de 6e minuut de 0-1 scoorde voor Bayern München. Manchester bleef de hele wedstrijd aandringen, maar grote kansen bleven uit. Bayern München was 6x dichtbij de 2-0 maar miste keer op keer. In de 80e minuut werd Lothar Matthäus vervangen door Thorsten Fink.

Manchester United zag het gaatje en gooide alles op de aanval. In de 90e minuut gaf Bayern München een corner weg. David Beckham nam de corner richting de goal en via Giggs en Teddy Sheringham belandde de bal in de goal en stond het 1-1. Manchester United rook dat er wat te halen viel, en viel weer aan. Na zo’n dertig seconden na de 1-1 kreeg Manchester United opnieuw een cornerbal. Beckham bracht de bal voor het doel en Sheringham verlengde met het hoofd. Bij de tweede paal tikte invaller Ole Gunnar Solksjær de bal in het dak van de goal: 2-1 voor Manchester United. Bayern München kwam de klap niet meer te boven.

Bayern München zou wel terug gekeken hebben naar de finale van 1987 tegen FC Porto, aangezien ze daar ook de winst weggaven in het laatste kwartier.

Feiten over de Champions League

  • Het snelste doelpunt is gemaakt door Roy Makaay op 7 maart 2007: hij scoorde de 1-0 tegen Real Madrid met Bayern München na 10,12 seconden.
  • De oudste doelpuntenmaker in de Champions League is Francesco Totti, de keizer van AS Roma. op zijn 38e scoorde hij tegen CSKA Moskou.
  • Doelman Iker Casillas hield maar liefst 51 keer de nul in een Champions League duel.
  • Edgar Davids staat met 4 rode kaarten in het lijstje van spelers met de meeste rode kaarten.
  • De grootste overwinning staat op de naam van HJK Helsinki. De Finse club versloeg in 2011 zijn tegenstander Bangor City uit Wales met 10-0. Het was wel een voorronde wedstrijd.
  • Topscorer aller tijden is Cristiano Ronaldo. Hij scoorde tot nu toe 120 keer in 153 wedstrijden.
  • Cristiano Ronaldo is de speler met de meeste Champions League wedstrijd achter zijn naam; 98 wedstrijden.