Manchester City Voetbalreizen & Tickets

Aanbod
 • Aanbod
 • Sfeerimpressie
 • Clubinfo
 • Klantbeoordelingen
Tegenstander
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2019 - 2020 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Informatie voetbalreis Manchester City – Etihad Stadium

 • Opgericht: 1894
 • Capaciteit stadion: 55.097
 • Bijnaam: The Citizens
 • Bekende (oud) spelers: Sergio Agüero, Kevin de Bruyne, David Silva
 • Grootste rivaal: Manchester United

Het beste voetbal in Engeland wordt op dit moment gespeeld door de ploeg van Pep Guardiola. Deze Spaanse trainer heeft van Manchester City een echte voetbalmachine gemaakt waar iedereen rekening mee moet houden. In het stadion van Manchester City, het Etihad Stadium is plaats voor ruim 55000 toeschouwers. Stel nu jouw voetbalreis samen en aanschouw het tiki-taka voetbal van Manchester City. Voetbalreizen.com is er van overtuigd dat je een unieke voetbalervaring zult beleven.

Voetbalstad Manchester

Niet alleen Londen staat bekend als voetbalstad, ook Manchester is een echte voetbalstad. De stad herbergt twee topclubs, namelijk Manchester City en Manchester United. Een voetbalreis naar Manchester is meer dan alleen een voetbalreis, de stad Manchester heeft veel toeristische trekpleisters, mooie winkelstraten én gezellige pubs!

De stadsderby, Manchester City tegen Manchester United staat elk jaar garant voor spektakel. Deze wedstrijd verdeeld de bevolking van Manchester in blauw en rood, de kleuren van respectievelijk Manchester City en Manchester United. Bezoek een wedstrijd van Manchester City en je beleeft een unieke voetbalreis!

Voetbaltickets Manchester City

Manchester City speelt sinds 2003 in het Etihad Stadium, het stadion is eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken.

Voetbalreizen.com biedt jou de mogelijkheid om het totaalvoetbal van Manchester City te aanschouwen. Een voetbalwedstrijd van Manchester City is een unieke belevenis. Wij als Voetbalreizen.com stellen met alle plezier jouw voetbalreis samen, indien mogelijk compleet naar eigen wens. Wij regelen voor jou de voetbaltickets, de vlucht en het hotel.

Manchester City werd opgericht in 1880 en speelt sinds 1894 onder de huidige naam. In 2007 is de club overgenomen door een miljardair en sindsdien heeft de club miljoenen aan spelers uitgegeven. Op dit moment speelt Manchester City onder aanvoering van sterspeler Kevin de Bruyne de sterren van de hemel. Manchester City speelt voetbal waarvoor toeschouwers naar het stadion komen. Aarzel niet en koop je voetbaltickets voor Manchester City!

Manchester City wedstrijd bezoeken

Bezoek een wedstrijd van Manchester City en voeg je bij de voetbalfans die hun voetbaltickets hebben geboekt bij Voetbalreizen.com.

Naast het voetbal zijn er nog allerlei toeristische trekpleisters die het bezoeken waard zijn. Op het gebied van cultuur, architectuur en muziek is er veel te beleven. Daarnaast zijn er leuke winkelstraten en pubs die het bezoeken echt waard zijn!

Sfeerimpressie

Clubinfo

Opgericht:
1894
Stadion:
Etihad Stadium
Locatie:
Manchester
Clubkleuren:
Blauw / Wit
Derby:
Manchester City - Manchester United
Website:
www.mcfc.co.uk
Topspelers:
Agüero, De Bruyne, Kompany
Logo Manchester City

Clubhistorie

Manchester City is een club van ups and downs. De club heeft in de historie twee keer de landstitel behaald (1937, 1968). Maar begin jaren 80 degradeerde de club enkele malen naar de 2e Engelse divisie ("First Division") en in het seizoen 1998-1999 kwam Manchester City zelfs uit in de 3e Engelse divisie ("Second Division"). Vanaf het jaar 2000 ging het weer langzaam beter. In 2008 werd Manchester City gekocht door de Abu Dhabi United Group en daarmee werd de club de rijkste in de wereld. De overname ging gepaard met een aantal grote aankopen in de naam van Robinho, Adebayor, Tevez, de Jong, en nog een aantal meer. Op die manier probeert Manchester City om oude tijden te laten herleven en langzaam uit de schaduw van Manchester United te komen.

Ambities

Waar vroeger de ambities waren om op een constante manier mee te spelen in de Premier League, zijn deze ambities na de overname zeker verlegd. Nu zijn de ambities om tot de top in de Engelse competitie en Europa te horen. Waar Manchester City in 2008-2009 nog de 10e plaats bezette, werd het in het seizoen 2011-2012 kampioen van Engeland waardoor ze eindelijk niet langer meer het "kleine broertje" van Manchester United zijn.

Manchester City heeft nu dus daadwerkelijk de opmars ingezet en dit heeft al geleid tot de Engelse titel, al was dit nog onder het bewind van coach Mancini.

Het volgende doel zal zijn om ook in Europa grote successen te boeken. In seizoen 2015-2016 lukte dat al bijna, “The Citizens” bereikte voor het eerst in de historie de halve finale van de Champions League. Gezien het aantal topaankopen per jaar zal deze laatste stap ook op zeer korte termijn gezet kunnen worden.

Stadion

"The City of Manchester stadium " heeft na een laatste uitbreiding een capaciteit van 60.000 mensen. Het is in 2003 in gebruik genomen door Manchester City. Oorspronkelijk is het stadion gebouwd voor de Gemenebestspelen in 2002. Daarna heeft de gemeente een deal gesloten met het bestuur van Manchester City. De gemeente mag nu het oude stadion "Maine Road" gebruiken, Man City mag voor de komende 250 jaar gebruik maken van het nieuwe stadion. De club heeft toen op eigen kosten (35 miljoen pond) de atletiek baan vervangen door een nieuwe ring met 12.000 zitplaatsen. De club kent een trouwe schare fans. Mede door de strijd tussen de "Reds" (Man United) en de "Citizens" (Man City) wordt dit vaak van vader op zoon doorgegeven. De spelers van Manchester City strijden vaak op het scherpst van de snede (daar hebben ze de spelers voor) om af te komen van hun imago van geldvangers en om historie te schrijven met hun club. U kunt deze strijd live aanschouwen met Voetbalreizen.com, dus boek snel een reis naar Manchester!

 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.total_score ]]
  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  [[ company.total_reviews ]] beoordelingen
  [[ company.total_views ]] keer bekeken
 • [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.extraquestions.multiple_choice.answer ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]