Premier League voetbalreizen & tickets

Aanbod
  • Aanbod
  • Sfeerimpressie
  • Competitie info
Club
Tegenstander
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2019 - 2020 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Sfeerimpressie

Vedettes van de Premier League

David Beckham, Michael Owen , Alan Shearer, Frank Lampard , Steven Gerrard en Dennis Bergkamp zijn slechts een paar voorbeelden van wereldsterren die actief waren in de grootste competitie van de wereld. De Competitie waar het voetbal is begonnen in de wereld. Wist u dat er in Engeland al vanaf 1888 in competitieverband wordt gespeeld?

Hoe is de Premier League ontstaan?

Ondanks dat in de jaren 80 grote Europese successen werden behaald, ging het eind jaren 80 niet goed met het voetbal in Engeland. De stadions waren verouderd en eind jaren 80 kwam het hooliganisme opzetten. Mede daardoor kregen de Engelse clubs een waarschuwing van de UEFA en na het Heizeldrama (stadion ramp) werden alle Engelse clubs 5 jaar uitgesloten van Europees voetbal. De Football League First Division is sinds 1888 de hoogste afdeling van Engeland. Deze werd echter voorbij gestreefd door andere competities zoals de Serie A en de Spaanse competitie, mede door grotere stadions en meer toeschouwers. Daarnaast werden ook de topspelers uit Engeland gekocht door clubs uit het buitenland.

Aan het einde van seizoen 1990/1991 werd er een plan op tafel gelegd voor de oprichting van een nieuwe competitie. Een jaar later in 1992 werd de huidige Premier League opgericht. Dit was het einde van 104 jaar Football League.

Het eerste seizoen van de Premier League ging van start met 22 clubs .Het eerste doelpunt werd gescoord door Brian Deane van Sheffield United dat die wedstrijd met 2-1 won door Manchester United te verslaan.

Kampioenen in de Premier League

Manchester United is recordkampioen in de Premier League.

Onder trainer Alex Ferguson pakte Manchester United in 21 Premier League seizoenen dertien keer de landstitel.

Sir Alex Ferguson nam in het seizoen 2012/2013 afscheid van het betaald voetbal. Hij pakte in totaal met Manchester United 39 prijzen.

De kampioenen van de laatste 10 jaar:

2008/2009: Manchester United
2009/2010: Chelsea
2010/2011: Manchester United
2011/2012: Manchester City
2012/2013: Manchester United
2013/2014: Manchester City
2014/2015: Chelsea
2015/2016: Leicester City
2016/2017: Chelsea
2017/2018: Manchester City

Langst actieve trainer in de Premier League

Arsène Wenger werd in 1996 aangesteld als trainer van Arsenal en is tegenwoordig niet meer weg te denken als manager van Arsenal. Hij pakte als trainer 3x de Premier League titel, 6x de FA Cup en 6x de Community Shield. Na 22 jaar heeft de Fransman besloten zijn loopbaan als trainer van Arsenal af te sluiten. Hij zal vanaf 2018-2019 worden opgevolgd door Unai Emery.

De titel van 'langst actieve trainer in de Premier League' staat nu op de naam van Mauricio Pochettino. De Argentijn is sinds 27 mei 2014 een coach in de Engelse hoogste competitie. Zijn eerste jaar was bij Southampton waarna hij naar Tottenham Hotspur toe ging.

Eddie Howe en Sean Dyche zijn echter de langst zittende coaches bij hun clubs, respectievelijk AFC Bournemouth en Burnley. Beiden zullen dit jaar al 6 jaar bij hun clubs zijn. Echter zijn zij tussendoor gedegradeerd en gepromoveerd.

Grootste stadion in de Premier League

Het grootste stadion van de Premier League is Old Trafford van Manchester United met een capaciteit van 75.000 plaatsen.

Het kleinste stadion van de Premier League is die van Bournemouth FC, waar slechts 11.300 mensen in kunnen.

Klassiekers / derby's in de Premier League

Ook in Engeland heb je Derby’s:
Liverpool – Manchester United is de derby tussen de twee grootste clubs van Engeland.
Tottenham Hotspur – Arsenal (North Londen Derby)
Liverpool – Everton (Merseyside Derby)
Newcastle United – Sunderland (Tyne Wear Derby)’
Manchester United – Manchester City (Manchester Derby)

Feitjes in de Premier League

  • Ryan Giggs (Manchester United) is het vaakst gewisseld: 134 keer.
  • Mario Balotelli gaf slechts een assist in de Premier league en dat was tijdens de kampioenswedstrijd met Manchester City. Deze was op Sergio Aguero die het winnende doelpunt maakte.
  • Manchester United heeft nog nooit een Premier League-wedstrijd verloren waarin men bij rust op voorsprong stond.
  • Leicester City stond in het seizoen 2014/2015 het langst onderaan in de geschiedenis van de Premier League met 140 dagen.