Primera Division voetbalreizen & tickets

Aanbod
  • Aanbod
  • Sfeerimpressie
  • Competitie info
Club
Tegenstander
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2019 - 2020 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Sfeerimpressie

De Vedettes van de Primera Division

David Beckham, Alfredo di Stefano, Ronaldinho, Andres Iniesta, Xavi en Johan Cruijff zijn slechts een paar voorbeelden van wereldsterren die in de Spaanse competitie actief waren. De Spaanse competitie is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste competities ter wereld.

Hoe is de Primera Division ontstaan?

In 1929 stemde de Real Federaciòn Española de Fútbol eindelijk in met een nieuwe landelijke competitie van tien teams. Bij het indelen van de nieuwe competitie werden de eerdere winnaars van de Copa Del Rey benaderd om in de vernieuwde competitie te spelen. De vorige winnaars van de Copa Del Rey waren FC Barcelona, Real Madrid, Real Sociedad, Athletic Bilbao, Real Unión en Arenas club de Getxo. Dat waren ook automatisch de eerste clubs die toetraden in de competitie. Verder werd de competitie aangevuld met clubs die de voorgaande jaren op de tweede plaats waren geëindigd. Dit waren de volgende clubs; Atletico Madrid, Espanyol en Europa. Er was nog een plaats, te vergeven in de competitie en die werd toegewezen aan Racing de Santander.

Tussen de jaren 60 en de jaren 80 domineerde Real Madrid de Primera Division. Ze werden in die tijd veertien keer kampioen. De dominantie van Real Madrid werd in de jaren 80 doorbroken door Real Sociedad, dat in 1981 voor de eerste keer in hun geschiedenis kampioen werd. In de jaren negentig kwam Johan Cruijff terug bij FC Barcelona en leidde hij FC Barcelona naar vele successen. Het ‘’dreamteam’’ , zo werd het elftal genoemd, bestond uit spelers als Guardiola, Koeman, Laudrup en Romario. Nadat Cruijff wegens slechte resultaten ontslagen werd viel het team uit elkaar, omdat ze maar niet konden wennen aan zijn opvolgers Carles Rexach en Bobby Robson. In 1996 diende de volgende Nederlandse voetbaltrainer zich aan. Louis van Gaal werd de nieuwe trainer en ging door met nieuwe successen binnenhalen en werd in 1998 en 1999 kampioen met FC Barcelona. Vanaf de nieuwe eeuw werd er een nieuw term toegevoegd aan de Primera Division, namelijk de ‘’Big Two’’. Real Madrid en FC Barcelona domineren de afgelopen jaren in de Primera Division. Af en toe doorbreekt een club de succesreeksen van deze twee clubs.

Van de clubs die zijn begonnen in de Primera Division zijn FC Barcelona, Real Madrid en Athletic Bilbao nog nooit gedegradeerd.

Kampioenen in de Primera Division

De club met de meeste Primera Division titels achter hun naam is Real Madrid. De club is al 33 keer kampioen geworden, daar achter komt Barcelona met 25 titels. Opmerkelijk is dat FC Barcelona in de laatste 30 jaar vijftien keer de titel heeft gewonnen.

Laatste 10 jaar:

2008/2009: FC Barcelona
2009/2010: FC Barcelona
2010/2011: FC Barcelona
2011/2012: Real Madrid
2012/2013: FC Barcelona
2013/2014: Atlético Madrid
2014/2015: FC Barcelona
2015/2016: FC Barcelona
2016/2017: Real Madrid
2017/2018: FC Barcelona

Barcelona Kampioen 2018 Voetbalreizen

Langst actieve trainer in de Primera Division

Miguel Muñoz zag op 19 januari 1922 voor het eerst het levenslicht in Madrid. Muñoz speelde van 1948 tot 1958 als middenvelder voor Real Madrid en won in deze periode viermaal de landstitel en driemaal de Europacup I. In 1960 stelde clubvoorzitter Santiago Bernabéu hem aan als hoofdtrainer. In deze functie groeide hij uit tot de langstzittende en meest succesvolle trainer van Real Madrid. Hij behaalde 14 prijzen, ook was hij de eerste trainer die de Europacup I als trainer en als speler won. Muñoz overleed in 1990 aan de vervolgen van een inwendige bloeding in het darmkanaal.

Derby’s/klassiekers in de Primera Division

FC Barcelona – Real Madrid CF (El Clásico)
FC Barcelona – Espanyol (Derbi Barceloni)
Real Madrid – Atlético Madrid (El Derbi Madrileño)

Grootste Stadion in de Primera Division

Het grootste stadion van de Primera Division is Estadio Camp Nou. Het is de thuishaven van FC Barcelona. Camp Nou werd in 1957 geopend met een capaciteit van 93.053 plaatsen en is later uitgebreid naar 99.050. Op dit moment zijn er plannen om het te renoveren en de capaciteit uit te breiden naar meer dan 100.000 zitplaatsen. Camp nou is een trekpleister voor toeristen.

Het kleinste stadion in de Primera Division is het Estadio El Alcoraz van Huesca, daarin kunnen 5.500 toeschouwers plaats nemen.

Feitjes Primera Division:

  • De oudste speler die ooit debuteerde in de Primera Division was de 48 jarige Engelsman Harry Lowe.
  • Lionel Messi is topscorer allertijden met 383 goals in 418 wedstrijden
  • Cristiano Ronaldo is de meest effectieve goalscorer allertijden met 311 goals in 292 wedstrijd. Dit betekent 1,07 doelpunt per wedstrijd (Lionel Messi staat op 0,92 doelpunt).
  • De meeste wedstrijden werden gespeeld door Andoni Zubizarretta, hij speelde in totaal 622 wedstrijden in de Primera Division.