Programma Sevilla FC 2020/21

De meesten kennen de filmpjes wel. Een bomvol Estadio Ramón Sánchez Pizjuán dat uit volle borst het clublied van Sevilla FC mee schreeuwt. Bij veel clubs hangt de sfeer af van de tegenstander die op bezoek komt. Dat is bij Los Nervionenses meestal niet het geval. Het programma van Sevilla FC staat vol met mooie affiches en is daarmee een van de populairste clubs van het land. Natuurlijk zijn er wel een paar duels die boven de rest uitsteken, maar ook bij de andere wedstrijden is het intimiderende stadion goed gevuld. De spelers van Sevilla hoeven dus ook nooit te klagen over een gebrek aan steun. Ideaal dus als je een voetbaltripje uitkiest op basis van sfeer. Ook voor goed voetbal ben je in de geboorteplaats van de Flamenco-dans aan het goede adres. Sevilla heeft alles wat je hartje begeert: op elke hoek zijn tapasrestaurants met de beste streekspecialiteiten te vinden, de kroegjes zijn gezellig en het weer is er 19 van de 20 keer perfect. Genoeg gelezen en vind je het tijd om te boeken? Bekijk dan via deze link direct het complete programma van Sevilla FC. Toch nog even verder kijken voor onze wedstrijdtips? Scrol dan naar beneden op deze pagina!

TITLE_VBR

SUBTITLE

  • Stel jouw voetbalreis zelf samen. In het boekingsproces kies je eenvoudig en flexibel hoe je reis eruit komt te zien.
  • Bij ons staan flexibiliteit, kwaliteit en persoonlijk contact hoog in het vaandel.
  • Bel met ons, chat met ons of bereik ons via ons 24/7 noodnummer.
  • Voetbalreizen.com biedt je de garantie dat niemand alleen zit! *zie voordelen

De mooiste wedstrijden van Sevilla FC

Sevilla FC - Real Betis
Hoewel elke wedstrijd op het programma van Sevilla een groot feest is om te bezoeken, is er één duel dat alle andere doet verbleken. El Grand Derbi, ofwel de derby van Sevilla, is wellicht de mooiste, spectaculairste en interessantste wedstrijd van Spanje. Met een ver in elkaar verweven geschiedenis zijn Sevilla FC en Real Betis elkaars vrienden en vijanden tegelijk. Dit zorgt voor een hoop spektakel op de tribune wanneer de clubs elkaar treffen. Sevilla FC werd als eerste opgericht. Sevilla Balompié volgde 17 jaar later. In 1914 richtten enkele spelers van Sevilla FC een eigen club op genaamd Betis Football Club. Niet veel later fuseren zij met Sevilla Balompié en worden zij Real Betis Balompié. In 1915 wordt de eerste derby van Sevilla gespeeld. Wat volgt is geschiedenis. Nu, ruim 100 jaar later, is El Gran Derbi een van de bekendste derby's ter wereld en een wedstrijd die je eens in leven bezocht moet hebben.

Boek nu je voetbalreis naar:
Sevilla FC - Real Betis >>>
Real Betis - Sevilla FC >>>

Sevilla FC - Atlético Madrid
Hoewel zowel Sevilla FC en Atlético Madrid beide een grote rivaliteit kennen omtrent wedstrijden tegen hun stadsgenoten, is er ook nog wat ruimte overgebleven voor een andere rivalenstrijd. Dat de supporters van beide clubs niet bepaald elkaars vriendjes zijn, is nog licht uitgedrukt. In het verleden hebben er wat incidenten plaatsgevonden waardoor dit duel nog altijd licht ontvlambaar is. De incidenten zijn verleden tijd, maar de haat en beladen sfeer is gebleven. Het duel zal altijd een politiek tintje houden aangezien een deel van de aanhang van Atlético haar rechtse idealen uitspreekt; iets waarin het overgrote deel van de Sevilla FC-fans zich niet in kan vinden vanwege hun linkse achtergrond. Een prachtige wedstrijd als je fan bent van een heet sfeertje en een achterliggend verhaal.

Boek nu je voetbalreis naar:
Sevilla FC - Atlético Madrid >>>
Atlético Madrid - Sevilla FC >>>