Boek met zekerheid jouw voetbalreis! Meer informatie

Programma Leeds United 2021/22

Veel Leeds-fans zullen ontzettend uitkijken naar komend seizoen. Het programma van Leeds United bestaat voor het tweede jaar op rij eindelijk weer voor het overgrote deel uit Premier League-duels. De club kenden grote successen in de jaren '60 en '70 maar zakte in de daaropvolgende jaren steeds verder weg. Van het voetbalimperium van legendarische manager Don Revie was nog maar weinig over in de jaren '80. Na wederom een opleving in de jaren '90 en '00, ging het opnieuw fout bij Leeds United. Het zakte weg in het moeras dat de Championship wordt genoemd en degradeerde zelfs naar de League One. Ook nu kwam de club met behulp van de fanatieke fans er wederom bovenop. De voetbalclub geldt als levensader van de stad en Elland Road geldt voor veel fans als hun tweede huis. De band tussen de fans en de club is vrijwel nergens zo diepgaand als in Leeds.

Op zoek naar het gehele programma van Leeds United? Klik dan op deze link! Voor het speelschema in de Premier League, FA Cup of League Cup raden wij je aan om op een van de links hieronder te klikken.

De mooiste wedstrijden van Leeds United

Leeds United - Manchester United
De steden Leeds en Manchester kenden al ruim voor het ontstaan van de voetbalclubs een enorme rivaliteit. In de 15e eeuw waren de graafschappen Yorkshire en Lancashire, waarin Leeds en Manchester zich bevonden, in een oorlog verwikkeld. Deze strijd werd ook wel de The Battle of Roses genoemd vanwege de rozen die zijn verwerkt in beide stadswapens. De naam van de voetbalwedstrijd tussen Leeds United en Manchester United is dus een verwijzing naar het gevecht van ruim 500 jaar geleden. Dat het inmiddels ook op voetbalgebied nog steeds de witte (rozen) tegen de rode (rozen) is, is natuurlijk geen toeval. Beleef een eeuwenoude rivaliteit tussen twee van de grootste steden van Engeland tijdens een van de absolute hoogtepunten van het programma van Leeds United.

Boek nu je voetbalreis naar:
Leeds United - Manchester United >>>
Manchester United - Leeds United >>>

Leeds United - Chelsea FC
Leeds United en Chelsea kenden in het begin van de jaren '90 een nieuwe opleving. Doordat beide ploegen in deze jaren prijzen binnensleepten, groeide de rivaliteit. Dat gebeurde vooral op het veld. Er werden in wedstrijden regelmatig wel over de tien gele kaarten getrokken en er moesten soms wel twee spelers vroegtijdig douchen. Toen Leeds United in 2004 degradeerde, kwam deze rivaliteit een beetje stil te liggen. Vorig jaar zagen we voor het eerst sinds bijna 15 jaar weer een competitie editie tussen deze twee ploegen, helaas zonder publiek. Daarom moet jij er volgend jaar vroeg bij zijn om deze wedstrijd te ervaren. Leeds United - Chelsea FC is binnen no-time uitverkocht. Klik op de link hieronder en reis af naar deze beladen Premier League-wedstrijd.

Leeds United - Chelsea FC >>>
Chelsea FC - Leeds United FC >>>

Stel je eigen voetbalreis samen

Persoonsgegevens

Reisgegevens

Geef hier aan welke wedstrijd of club u wil bezoeken.
Vul hier uw gewenste vertrekdatum in
Vul hier uw gewenste datum van terugkeer in
Vul hier uw gewenste luchthaven van vertrek in
Velden met een * zijn verplicht

We gebruiken jouw gegevens alleen om contact met jou op te nemen.