Programma Leeds United 2020/21

Veel Leeds-fans zullen ontzettend uitkijken naar komend seizoen. Het programma van Leeds United bestaat eindelijk weer voor het overgrote deel uit Premier League-duels. De club kende grote successen in de jaren '60 en '70 maar zakte in de daaropvolgende jaren steeds verder weg. Van het voetbalimperium van legendarische manager Don Revie was nog maar weinig over in de jaren '80. Na wederom een opleving in de jaren '90 en '00, ging het opnieuw fout bij Leeds United. Het zakte weg in het moeras dat de Championship wordt genoemd en degradeerde zelfs naar de League One. Ook nu kwam de club met behulp van de fanatieke fans er wederom bovenop. De voetbalclub geldt als levensader van de stad en Elland Road geldt voor veel fans als hun tweede huis. De band tussen de fans en de club is vrijwel nergens zo diepgaand als in Leeds.

Op zoek naar het gehele programma van Leeds United? Klik dan op deze link! Voor het speelschema in de Premier League, FA Cup of League Cup raden wij je aan om op een van de links hieronder te klikken.

TITLE_VBR

SUBTITLE

  • Stel jouw voetbalreis zelf samen. In het boekingsproces kies je eenvoudig en flexibel hoe je reis eruit komt te zien.
  • Bij ons staan flexibiliteit, kwaliteit en persoonlijk contact hoog in het vaandel.
  • Bel met ons, chat met ons of bereik ons via ons 24/7 noodnummer.
  • Voetbalreizen.com biedt je de garantie dat niemand alleen zit! *zie voordelen

De mooiste wedstrijden van Leeds United

Leeds United - Manchester United
De steden Leeds en Manchester kenden al ruim voor het ontstaan van de voetbalclubs een enorme rivaliteit. In de 15e eeuw waren de graafschappen Yorkshire en Lancashire, waarin Leeds en Manchester zich bevonden, in een oorlog verwikkeld. Deze strijd werd ook wel de The Battle of Roses genoemd vanwege de rozen die zijn verwerkt in beide stadswapens. De naam van de voetbalwedstrijd tussen Leeds United en Manchester United is dus een verwijzing naar het gevecht van ruim 500 jaar geleden. Dat het inmiddels ook op voetbalgebied nog steeds de witte (rozen) tegen de rode (rozen) is, is natuurlijk geen toeval. Beleef een eeuwenoude rivaliteit tussen twee van de grootste steden van Engeland tijdens een van de absolute hoogtepunten van het programma van Leeds United.

Boek nu je voetbalreis naar:
Leeds United - Manchester United >>>
Manchester United - Leeds United >>>

Leeds United - Sheffield United
Yorkshire, het graafschap waarin zowel Leeds en Sheffield ligt, staat tijdens een van de vele derby's totaal in het teken van voetbal. Beide steden hebben een rijke industriƫle geschiedenis en zijn mede dankzij de nabije ligging elkaars grote rivalen. Dat is ook in het voetbal goed te zien wanneer een wedstrijd tegen Sheffield United op het programma van Leeds United staat. De Sheffield-fans zullen er massaal op uit trekken om hun club in Leeds bij te staan. Dat hetzelfde geldt voor tegenstander Leeds United hoeven we natuurlijk niet uit te leggen. Hoewel dit duel op de voorhand maar een degradatiekraker lijkt, is het veel meer dan dat. Wil jij een van de mooiste wedstrijden van heel Engeland zien? Dan is dit bij uitstek een geschikte wedstrijd om eens een voetbalreisje naar te maken.

Boek nu je voetbalreis naar:
Leeds United - Sheffield United >>>