Boek met zekerheid jouw voetbalreis! Meer informatie

Programma Celtic FC 2021/22

Veel Nederlandse voetbalfans gaan ieder jaar weer op zoek naar het programma van Celtic FC. Weinig buitenlandse clubs zijn zo populair om te bezoeken als de Schotse topclub. Celtic FC heeft alles waar een voetballiefhebber naar snakt. Celtic Park, dat in de volksmond ook wel Paradise wordt genoemd, is een uniek stadion dat wekelijks wordt gevuld door ruim 60.000 uitzinnige Celtic-fans. Hoewel eigenlijk alle wedstrijden van Celtic het bezoeken waard zijn, is er een duel dat iedereen eens in zijn leven live gezien moet hebben. Dan hebben we het natuurlijk over de Old Firm tegen Rangers FC. Weinig duels zijn zo sensationeel als dit onderonsje. De twee succesvolste clubs van Glasgow én heel Schotland strijden sinds enkele jaren weer samen om de titel. Wat meer lezen over dit duel? Lees dan vooral verder op deze pagina. Voor het gehele programma van Celtic FC klik je op deze link.

De mooiste wedstrijden van Celtic FC

Celtic FC - Rangers FC
Op het programma van Celtic FC worden ieder jaar vier datums direct omcirkeld. De wedstrijd tegen Rangers FC is met geen enkel ander duel in de hele wereld te vergelijken. Beide clubs afkomstig uit Glasgow, zijn buiten de stad van herkomst volledig verschillend. Celtic, dat een Iers katholieke achtergrond heeft, speelt in de reguliere competitie drie keer tegen Rangers FC, dat voor het overgrote deel een pro-Brits protestante achterban heeft. De vierde wedstrijd vindt doorgaans plaats in de kampioenspoule aan het einde van het seizoen. Waar in Nederland zowel protestanten en katholieken nauwelijks meer gescheiden van elkaar leven, is dat in de voetbalstadions van Schotland niet het geval. De Old Firm is het grootste voorbeeld van de sektarische scheiding in het Schotse betaald voetbal. Door de enorme verschillen in fanbase is Celtic FC - Rangers FC een unieke en uiterst sfeervolle wedstrijd en volgens ons absoluut een van de must visits uit ons aanbod.

Boek nu je voetbalreis naar:
Celtic FC - Rangers FC >>>
Rangers FC - Celtic FC >>>

Celtic FC - Aberdeen FC
Tijdens het ontbreken van Rangers na afloop van hun faillissement vulde Aberdeen FC het gat van de gevallen rivaal goed in. Het draaide ieder seizoen mee voor de tweede plek en was de 'trots van het noorden'. Sinds de terugkeer van Rangers deed het een stapje terug, maar die paar jaar als tweede club van Schotland zijn de fans nooit meer vergeten. Een nieuwe rivaliteit is gesmeden.

Boek nu je voetbalreis naar:
Celtic FC - Aberdeen FC >>>

Stel je eigen voetbalreis samen

Persoonsgegevens

Reisgegevens

Geef hier aan welke wedstrijd of club u wil bezoeken.
Vul hier uw gewenste vertrekdatum in
Vul hier uw gewenste datum van terugkeer in
Vul hier uw gewenste luchthaven van vertrek in
Velden met een * zijn verplicht

We gebruiken jouw gegevens alleen om contact met jou op te nemen.

Onze wedstrijdtips