Programma Celtic FC 2020/21

Veel Nederlandse voetbalfans gaan ieder jaar weer op zoek naar het programma van Celtic FC. Weinig buitenlandse clubs zijn zo populair om te bezoeken als de Schotse topclub. Celtic FC heeft alles waar een voetballiefhebber naar snakt. Celtic Park, dat in de volksmond ook wel Paradise wordt genoemd, is een uniek stadion dat wekelijks wordt gevuld door ruim 60.000 uitzinnige Celtic-fans. Hoewel eigenlijk alle wedstrijden van Celtic het bezoeken waard zijn, is er een duel dat iedereen eens in zijn leven live gezien moet hebben. Dan hebben we het natuurlijk over de Old Firm tegen Rangers FC. Weinig duels zijn zo sensationeel als dit onderonsje. De twee succesvolste clubs van Glasgow én heel Schotland strijden sinds enkele jaren weer samen om de titel. Wat meer lezen over dit duel? Lees dan vooral verder op deze pagina. Voor het gehele programma van Celtic FC klik je op deze link.

TITLE_VBR

SUBTITLE

  • Stel jouw voetbalreis zelf samen. In het boekingsproces kies je eenvoudig en flexibel hoe je reis eruit komt te zien.
  • Bij ons staan flexibiliteit, kwaliteit en persoonlijk contact hoog in het vaandel.
  • Bel met ons, chat met ons of bereik ons via ons 24/7 noodnummer.
  • Voetbalreizen.com biedt je de garantie dat niemand alleen zit! *zie voordelen

De mooiste wedstrijden van Celtic FC

Celtic FC - Rangers FC
Op het programma van Celtic FC worden ieder jaar vier datums direct omcirkeld. De wedstrijd tegen Rangers FC is met geen enkel ander duel in de hele wereld te vergelijken. Beide clubs afkomstig uit Glasgow, zijn buiten de stad van herkomst volledig verschillend. Celtic, dat een Iers katholieke achtergrond heeft, speelt in de reguliere competitie drie keer tegen Rangers FC, dat voor het overgrote deel een pro-Brits protestante achterban heeft. De vierde wedstrijd vindt doorgaans plaats in de kampioenspoule aan het einde van het seizoen. Waar in Nederland zowel protestanten en katholieken nauwelijks meer gescheiden van elkaar leven, is dat in de voetbalstadions van Schotland niet het geval. De Old Firm is het grootste voorbeeld van de sektarische scheiding in het Schotse betaald voetbal. Door de enorme verschillen in fanbase is Celtic FC - Rangers FC een unieke en uiterst sfeervolle wedstrijd en volgens ons absoluut een van de must visits uit ons aanbod.

Boek nu je voetbalreis naar:
Celtic FC - Rangers FC >>>
Rangers FC - Celtic FC >>>

Celtic FC - Aberdeen FC
Waar door de noodgedwongen degradatie van Heart of Midlothian er een prachtige tegenstander wegvalt, mogen we de wedstrijd tussen Celtic FC en Aberdeen FC ook niet vergeten. Tijdens het ontbreken van Rangers na afloop van hun faillissement vulde Aberdeen FC het gat van de gevallen rivaal goed in. Het draaide ieder seizoen mee voor de tweede plek en was de 'trots van het noorden'. Sinds de terugkeer van Rangers deed het een stapje terug, maar die paar jaar als tweede club van Schotland zijn de fans nooit meer vergeten. Een nieuwe rivaliteit is gesmeden.

Boek nu je voetbalreis naar:
Celtic FC - Aberdeen FC >>>