Boek voetbalreis Barcelona
ALL_BLOGS

Top vijf: mooiste doelpunten in El Clásico

2019-12-17

El Clásico is bij uitstek de wedstrijd waar de klasse van menig topvoetballer in wordt geëtaleerd. Aan ons de taak om de vijf mooiste treffers in de historie van de Spaanse topper uit te kiezen. Een makkelijke opgave was dat niet. Er vielen veel, héél veel mooie goals in een van 's werelds vermakelijkste wedstrijden. Toch is het gelukt en hebben wij een selectie gemaakt van de volgens ons beste goals in de El Clásico-geschiedenis.

5. Dani Alves - FC Barcelona (2012)

We trappen onze top vijf af met een wereldgoal van Dani Alves. Iedere voetballiefhebber weet dat de Braziliaanse vleugelverdediger technisch zeer vaardig is. Dat blijkt bij deze goal ook maar weer eens. Bij een 1-0 voorsprong van FC Barcelona nemen de Catalanen een vrije trap. Real-speler Lassana Diarra denkt het grootste gevaar te hebben weggewerkt door de voorzet te blokkeren. Niets is minder waar. De bal stuitert over de rand van de zestien tot hij in een positie terecht komt waaruit onmogelijk te scoren valt. Althans, dat denkt iedereen op Dani Alves na. De Braziliaan neemt de bal vol op de slof. Camp Nou ontploft en Real-doelman Casillas kan niet anders dan de bal vanaf de grond na te kijken en enkele seconden later uit zijn doel te vissen.


4. Roberto Carlos - Real Madrid (2000)

Ook de nummer vier uit ons lijstje is afkomstig van een Braziliaanse vleugelverdediger. Slechts vijf minuten is het duel tussen FC Barcelona en Real Madrid bezig wanneer Roberto Carlos van ruim 35 meter afstand aan mag leggen voor een vrije trap. Barça-doelman Ruud Hesp gelooft niet in een kans van slagen van de Braziliaan en stelt een muur op van slechts twee spelers. Enkele seconden later zal Hesp ongetwijfeld enorm veel spijt hebben gehad van zijn keuze. Een kiezelhard schot vliegt langs de Catalaanse muur en ploft rechts naast hem in het net neer.


3. Julio Baptista - Real Madrid (2007)

Hoewel juist FC Barcelona bekend staat om hun flitsende combinatiespel en indrukwekkende teamgoals, komt de mooiste aanval op naam van de Koninklijken. Waar je normaal gesproken al na moeten denken over een één-twee over de grond tussen vijf tegenstanders in, kozen Raúl en Julio Baptista ervoor om het via het luchtruim te proberen. Het resultaat? Een van de mooiste goals in de El Clásico-historie ooit.


2. Gareth Bale - Real Madrid (2014)

In zijn gloriedagen stond Gareth Bale vooral bekend om zijn ongekende sprintsnelheid. Ook in de Copa Del Rey-finale van 2014 deed de Welshman vriend en vijand versteld doen staan met een enorme sprint. De buitenspeler ontvangt de bal aan de rand van de eigen zestien en zet vervolgens een enorme sprint in om te eindigen met het verschalken van Barça-goalie Jose Manuel Pinto. FC Barcelona-speler Marc Bartra probeert Bale nog af te stoppen in de ruim tachtig meter sprint maar moet het bekopen met een blessure.


1. Xavi Hernández - FC Barcelona (2004)

De onbetwiste nummer één in ons lijstje komt van Xavi Hernández. De Catalaanse legende stormt in de 85e minuut met een 1-1 stand op het scorebord de helft van Real Madrid op. Hij speelt partner-in-crime Ronaldinho in en trekt vervolgens zijn eigen sprint door tot in de zestien van de Koninklijken. Ronaldinho lanceert de bal met een sierlijke stiftbal hoog over de verdediging van Real Madrid heen. Xavi staat precies op de goede plek en tikt de bal op wonderlijke wijze met zijn hak over de verslagen Iker Casillas heen. FC Barcelona verjaagt in Santiago Bernabéu de laatste hoop een La Liga-titel voor de Los Blancos.


Wedstrijden tussen FC Barcelona en Real Madrid zorgen gegarandeerd voor spektakel. Ook dit seizoen treffen beide ploegen elkaar nog en jij kunt erbij zijn! Klik voor de mogelijkheden op deze link!

ALL_BLOGS