Speelschema Premier League 2022/2023
ALL_BLOGS

Het Premier League-speelschema van 2022/2023 is bekend!

2022-06-16

Het Premier League-speelschema is bekend! Elke anglofiel keek al weken halsreikend uit naar dit moment. Wanneer vindt de eerste topper plaats? En welke wedstrijden worden gespeeld op het iconische Boxing Day? De antwoorden zijn er!De Premier League wordt afgetrapt met een Londense derby. Op vrijdag 5 augustus klinkt het eerste fluitsignaal om 20:00 wanneer Crystal Palace en Arsenal FC elkaar treffen. Daarnaast is het uitkijken naar de terugkeer van Nottingham Forest, AFC Bournemouth en Fulham FC. Als klap op de vuurpijl wordt op zondag 7 augustus om half 5 ook nog een heuse topper gespeeld. West Ham United krijgt regerend kampioen Manchester City op bezoek. Een flinke kluif voor de ambitieuze olympisch park-bewoners.

Boxing Day 2022

Bij het publiceren van het programma weet men bij de Football Association ook dat er veel voetballiefhebbers direct doorscrollen naar één datum: 26 december. Voor ons heilig vanwege gourmetten met familie en het bezoeken van de meubelboulevard, bij de Engelsman heilig vanwege de vele voetbalwedstrijden. Men reist massaal af naar het voetbalstadion om daar met de hele familie hun favoriete club dat extra steuntje in de rug te geven. Dit jaar is deze wedstrijd extra bijzonder. Het is de eerste Premier League-speelronde na het wereldkampioenschap in Qatar.

Om er een aantal prachtige duels uit te lichten: Arsenal - West Ham United, Manchester United - Nottingham Forest én Aston Villa - Liverpool FC worden gespeeld op of rondom Boxing Day. Tijd voor een magische voetbalreis naar Engeland dus!

Engelse derby’s en krakers

Natuurlijk is het ook zoeken naar de eerste heetgebakerde derby. Op 20 augustus, tijdens het derde speelweekend, krijgt Manchester United al aartsrivaal Liverpool FC op bezoek. Een kraker van jewelste en de eerste echte test voor Erik ten Hag en zijn mannen. Twee weken later mogen Klopp en zijn selectie wederom op bezoek bij een grote rivaal, ditmaal bij stadsgenoot Everton FC

Het speelweekend van 1 oktober is er ook absoluut een om naar uit te kijken. De Manchester-derby én North London Derby staan dan gepland. Ben je Engels voetballiefhebber? Dan in dit absoluut een weekend om vrij te houden!

Wedstrijden tot eind oktober om in de agenda te zetten: 

20-08* Manchester United - Liverpool FC >>>

03-09* Everton FC - Liverpool FC >>>

01-10* Manchester City - Manchester United >>>

01-10* Arsenal FC - Tottenham Hotspur >>>

22-10* Chelsea FC - Manchester United >>>

* Speelweekend staat vast, speeldag moet nog vastgesteld wordenALL_BLOGS

RELATED_BLOGS