Boek met zekerheid jouw voetbalreis! Meer informatie

Voetbalreis & Tickets Everton FC - Liverpool FC

Voetbalreis Everton - Liverpool FC

Een voetbalreis naar Everton - Liverpool is toch zeker wel een van de mooiste voetbaltripjes die je kunt maken. De beleving in de stad rondom dit duel is uniek in zijn soort. Hele families, of ze nu Liverpool- of Everton-fan zijn reizen af naar het stadion om hun sterren het op te zien nemen tegen de favoriete club van vele stadsgenoten. Maak een voetbalreis naar Everton - Liverpool inclusief officiële wedstrijdtickets van Everton FC, een of meerdere hotelovernachting(en) en een retourvlucht. In ons online boekingsproces kun je zelf jouw voorkeuren opgeven. Hierbij heb je direct inzicht in wat de kosten zijn en of het door jou gekozen hotel, wedstrijdticket of de vlucht beschikbaar is.

Tickets Everton - Liverpool FC

De Merseyside Derby is wereldwijd een van de populairste wedstrijden. Ook staan er veel mensen te popelen om dit duel eens live mee te maken. Door de grote vraag naar tickets is het op persoonlijke titel vrijwel onmogelijk om zelf aan kaarten te komen. Via Voetbalreizen.com boek je heel gemakkelijk je officiële tickets voor Everton - Liverpool inclusief een of meerdere hotelovernachting(en) en een retourvlucht. Heel veel gemakkelijker ga je geen voetbalreis naar de Merseyside Derby vinden!

Aanbod
 • Aanbod
 • Informatie
 • Sfeerimpressie
 • Historie
 • Klantbeoordelingen
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2022 - 2023 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

De Merseyside Derby

De Merseyside Derby is gevormd door een bewogen geschiedenis. Armoede in Engeland, Margaret Thatcher, het Hillsborough-drama en een verhuizing van Everton lopen als een rode draad door de geschiedenis van deze bijzondere stadsderby.

Everton FC werd als eerste van de twee clubs opgericht en belandde vrijwel meteen in Anfield, een stadion dat later vooral bekend werd vanwege de huidige bespeler Liverpool FC. De eigenaar van Anfield kon het over vele zaken niet eens worden met bestuur van Everton FC, waarop dezelfde clubleiding besloot te verhuizen naar de overkant van het Stanley Park. Het nieuwe onderkomen werd Goodison Park, waar The Toffees nog altijd spelen. Als reactie op de verhuizing start de eigenaar van Anfield zijn eigen voetbalclub op: Liverpool Football Club.

Lang duurt het niet voor de stadsgenoten elkaar treffen. Beide clubs groeien uit tot stabiele clubs op het hoogste niveau van Engeland. Terwijl armoede het Britse eiland teistert en Liverpudlians zich achtergesteld voelen door destijds zittend Premier Margaret Thatcher, groeien Liverpool en Everton naar elkaar toe. Het hoogtepunt van deze groeiende vriendschap is de bekerfinale van 1985 waar beide clubs elkaar treffen in Wembley. Gebroederlijk klinkt de kreet 'We are Merseyside' van de tribunes.

Vier jaar later is de verslagenheid groot wanneer de Hillsborough-ramp plaatsvindt. 96 supporters komen om het leven tijdens een wedstrijd van Liverpool FC tegen Nottingham Forest. Niet alleen Liverpool FC en haar fans worden hard geraakt. Ook veel Everton-fans verliezen een vriend, familielid of goede kennis tijdens deze verschrikkelijke gebeurtenis.

Uit al deze voorbeelden blijkt dat Liverpool een stad is van Blues én Reds. Hele families zijn op derbydagen voor heel even verdeeld, de één is Liverpool-fan, de ander is Everton-supporter. Gebroederlijk gaan zij naar het stadion. Een stadsderby zoals je ze zelden treft. De Merseyside Derby is een derby die je eens in je leven live meegemaakt moet hebben.

Sfeerimpressie

Historie

De geschiedenis van de Merseyside Derby

Everton FC was ooit de grotere van de twee clubs uit Liverpool FC. Met negen landstitels waarvan de laatste uit het jaar 1987 dateert, hebben ze nooit meer de successen van vroeger weten te evenaren. In tegenstelling tot The Toffees wisten The Reds juist in de afgelopen vijftig jaar furore te maken en negentien titels bij te schrijven.

Het laatste Europese succes van Everton vond ook plaats in de jaren '80. Nadat het onder meer Fortuna Sittard uitschakelde in de Europa Cup voor bekerwinnaars, wist het voor het eerst - en meteen ook voor het laatst - deze prachtige prijs te winnen. Liverpool FC was in Europa wat succesvoller. Naast de 3 gewonnen UEFA Cup's, sleepten ze ook nog eens 6 keer de UEFA Champions League binnen.

Het grootste houvast voor Everton-fans tegenover Liverpool-supporters zijn uiteraard de derby-uitslagen. Heel groot is de kans dat The Blues boven The Reds eindigen namelijk niet. Als er dan in een de Merseyside Derby's gewonnen wordt, vieren de fans het als een kampioenschap. In totaal werd deze eeuwenoude derby al 236 keer gespeeld. Liverpool FC ging er 93 keer met de winst vandoor. Everton FC won 67 edities van de stadsderby. 76 keer wist er geen van beide te winnen.

Laatste drie Merseyside Derby's in Goodison Park

Datum

Competitie Uitslag

Doelpuntenmakers

17 oktober 2020

Premier League
Michael Keane (EVE), Dominic Calvert-Lewin (EVE), Sadio Mané (LFC), Mohamed Salah (LFC)
21 juni 2020
FA Cup 0-0 -

3 maart 2019

Premier League

0-0

-

 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.averageRating ]]

  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  Totaal aantal beoordelingen
  [[ company.numberReviews ]] beoordelingen
 • [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.author ]]
  [[ result.city ]]
  [[ result.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.club ]]

  Ervaring
  [[ result.description ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]


  • [[ rating.question ]]