Premier League programma 2023/2024 is deze week bekend gemaakt
ALL_BLOGS

Speelschema Premier League 2023/2024 bekend

2023-06-15

Het speelschema van de Premier League voor het seizoen 2023/2024 is bekend. Over een kleine twee maanden mogen wij weer genieten van Engels topvoetbal. Voetbalfans van over de hele wereld zaten met smart te wachten op dit moment. Ben jij benieuwd naar het schema van Boxing Day of wanneer de Merseyside-derby wordt gespeeld? Lees het in onze blog!

Speelschema Premier League openingsweekend

Op vrijdag 11 augustus wordt om 20:00 het eerste fluitsignaal gegeven voor een nieuw seizoen Premier League-voetbal. Promovendi Burnley krijgt dan titelhouder op bezoek. Aan doelman Arijanet Muric de eervolle taak om Erling Haaland van scoren af te houden. De eerste ‘topper’ van het seizoen wordt gespeeld in Londen. Waar Chelsea mag bewijzen dat het heeft geleerd van afgelopen seizoen. Cody Gakpo, Mohamed Salah en nieuwkomer Alexis Mac Allister komen met op bezoek in Stamford Bridge.

Verder mag Everton tegen Fulham voor het laatst het seizoen openen in Goodison Park, speelt Arsenal tegen Nottingham Forest en krijgt Erik ten Hag met Manchester United Wolverhampton Wanderers op bezoek. Met Brentford - Tottenham Hotspur is ook direct de eerste derby een feit.

Derby’s, derby’s en nog meer derby’s

Engeland heeft een rijk voetballandschap met talloze interessante derby’s. Toch zijn er een aantal die in het bijzonder in het oog springen. Bij de bekendmaking van het speelschema van de Premier League voor het seizoen 2023/2024 ging onze blik direct richting de Merseyside derby, North London derby en Manchester derby. 


North London Derby

Op 23 september staat voetballend Londen even stil wanneer bij Arsenal aartsrivaal Tottenham Hotspur op bezoek komt. Supporters van beide clubs leven ongetwijfeld op dit moment al toe naar deze wedstrijd. Voor Spurs een mooi moment om direct een tik uit te delen aan Arsenal dat ook dit seizoen weer voor een landstitel hoopt te spelen. De terugwedstrijd in het Tottenham Hotspur Stadium staat gepland in het weekend van 27 april 2024.

speelschema Arsenal Premier League 2023/2024 bekendMaciej Rogowski Photo / Shutterstock.com

Merseyside derby

Een kleine maand na de North London Derby staat er een andere bijzondere derby op de planning. Liverpool ontvangt Everton in Anfield in het weekend van 21 oktober. Dat valt in het weekend dat zowel de regio noord, midden en zuid herfstvakantie heeft in Nederland. Een mooi moment om eens af te reizen naar het noorden van Engeland voor een unieke belevenis! De return vindt plaats op 16 maart 2024.


Manchester derby

Dat Manchester City en Manchester United samen met Arsenal en Newcastle United afgelopen jaar de meest spraakmakende ploegen waren in de Premier League is een gegeven. Ten Hag wist van United voor het eerst in jaren weer een voetbalmachine te maken. Iets wat komend jaar alleen nog maar beter kan worden. Aan de andere kant is City de niet te kloppen ploeg. Met een treble op zak verwachten wij van hen volgend jaar weer grootse dingen. Manchester United krijgt op 28 oktober de Citizens op bezoek. Op 2 maart is het in de omgekeerde richting.

Speelschema Premier League op Boxing Day

Iconisch voor het Engels voetbal is Boxing Day, bij ons bekend als Tweede kerstdag. Engelsen gaan massaal naar het stadion. Het is een echte familiedag waar hele gezinnen naar het stadion trekken om hun favoriete voetbalclub aan het werk te zien. De Engelse voetbalbond houdt er bewust rekening mee wie clubs treffen in deze speelronde. Er wordt geprobeerd om de reisafstand minimaal te houden zodat uitfans ook op de dag naar Kerst de gelegenheid hebben om een voetbalwedstrijd bij te wonen. 

Crystal Palace bezoeken in de Premier League in 2023/2024FiledIMAGE / Shutterstock.com

Mooie affiches

Met Arsenal - West Ham United en Chelsea - Crystal Palace worden er twee stadsderby’s gespeeld. Daarnaast is het een absolute aanrader om Everton - Manchester City te bezoeken. Een Boxing Day wedstrijd beleven in het sprookjesachtige Goodison Park is de ultieme Engelse voetbalbeleving. Een ouderwets volgepakt stadion middenin een woonwijk, met zitplaatsen kort aan het veld en een dubbeldekker tribune. Daarnaast komt ook nog eens titelhouder Manchester City op bezoek; alle reden voor Evertonians om hun beste beentje voor te zetten als het gaat om het gezang.

Slotdag van de Premier League

Hoewel het niet zeker is of de kampioen van de Premier League pas bekend wordt in de laatste speelronde van 2023/2024, is het de moeite waard om een wedstrijd te bezoeken op deze dag. De spanning is in vele stadions voelbaar. Is het niet spannend in de strijd om de landstitel, dan staat er wel Europees voetbal of handhaving op het spel. 

Het programma van titelhouder Manchester City is voor het seizoen 2023/2024 nu bekendJose Breton- Pics Action / Shutterstock.com

Titelkandidaten
Manchester City krijgt als voornaamste titelkandidaat West Ham United op bezoek. Ook Liverpool FC en Arsenal FC kunnen in eigen huis de titel prolongeren op de laatste speeldag. Mocht Chelsea zich herstellen van het erbarmelijke seizoen 2022/2023, dan kunnen ook zij in eigen huis een titel binnenhalen. Voor andere titelkandidaten Manchester United en Newcastle United volgt er bij een kampioenschap op de laatste speeldag nog een ritje naar huis. Beide clubs spelen in het zuiden van Engeland en zijn dus niet binnen een uurtje thuis.

Premier League bezoek in de herfstvakantie

Jaarlijks is de Engelse competitie in de herfst erg geliefd bij voetbalfans. In de weekenden waarin meestal vrij is geroosterd door de KNVB als het gaat om amateurvoetbal, scholen gesloten zijn en veel werkende Nederlanders er een aantal dagen tussenuit gaan is een tripje naar Engeland snel gemaakt. Of je nu kiest voor een trein-, vlieg-, auto- of bootreis. Ook in het seizoen 2023/2024 zijn er weer twee weekenden volgepland door de Premier League. Kies een van de wedstrijden in het overzichtje hieronder en geniet van de Engelse voetbalsfeer in Londen, Manchester, Liverpool of een andere voetbalstad!
ALL_BLOGS