Programma topcompetities 2023/2024 bekend
ALL_BLOGS

Bekendmaking programma topcompetities seizoen 2023/2024

2023-06-12

​Vrijwel direct nadat het besluiten van het huidige seizoen gaat de blik van miljoenen voetbalfans direct naar de bekendmaking van het programma van de competities van 2023/2024. Wanneer mogen wij genieten van El Clásico? Hoe gaat het drukke programma van onder meer Liverpool FC, Manchester City en Arsenal FC eruit zien? En wanneer gaat Borussia Dortmund het gevecht aan met eeuwige rivaal Bayern München. Het zijn zaken waar de komende weken antwoord op wordt gegeven!

Programma Premier League seizoen 2023/2024

De Premier League is zonder twijfel het crème-de-la-crème van de voetbalcompetities. Er zijn dan ook wereldwijd miljoenen voetbalfans die nu al niet meer kunnen wachten op de herstart van deze prachtige competitie. Inmiddels is het programma van de Premier League bekend! Op donderdag 15 juni werd tegelijkertijd het schema van alle 20 clubs bekendgemaakt. 380 wedstrijden worden door de Engelse voetbalbond aan een speelronde gekoppeld. 

Voor alle clubs was het een spannend moment. Voor Engelse teams ligt het zwaartepunt van het seizoen gebruikelijk rond de kerstdagen, daar waar er dan vrijwel iedere week minstens twee wedstrijden worden gespeeld. Een 'gemakkelijk' programma is dan ook de wens van iedere Premier League-club zodat er ruimte is om spelers rust te geven. Inmiddels weten we al wel dat de Premier League start op zaterdag 6 augustus en het laatste fluitsignaal klinkt op zondag 28 mei. Klik hier voor het volledige Premier League aanbod van Voetbalreizen.com!

Benieuwd naar de beste wedstrijden van het seizoen 2023/2024? Vergeet dan vooral niet onze blog te lezen!

Bundesliga gaat van start op 18 augustus

Ook de Bundesliga heeft haar schema bekendgemaakt. Op vrijdag 30 juni werd bekend wanneer welke wedstrijden gepland zijn. Voor de derbyliefhebber zal de focus met name gelegen hebben op Der Klassiker tussen Borussia Dortmund en Bayern München en de Rheinderby tussen Borussia Mönchengladbach en 1. FC Köln. Helaas zijn de Kohlenpott Derby en de Berlijn Derby door degradatie van respectieve Schalke 04 en Hertha BSC weer minstens een jaar van het programma. Benieuwd naar ons hele aanbod? Bekijk de mogelijkheden via de link of neem contact met ons op om andere mogelijkheden te bespreken.

La Liga programma bekend: FC Barcelona opent stadion op 20 augustus

Het programma van La Liga is bekend! Op vrijdag 23 juni heeft de Spaanse voetbalbond de speelronden van het seizoen 2023/2024 gepubliceerd. Op 12 augustus worden de eerste wedstrijden gespeeld. Op zondag 26 mei wordt de Spaanse competitie besloten. El Clásico, waar de meeste liefhebbers van Spaans voetbal direct naar kijken, vindt in het weekend van 29 oktober 2023 en de return wordt gespeeld in het weekend van 21 april 2024. De eerste wedstrijd van FC Barcelona in het tijdelijk onderkomen Estadi Montjuïc is op 20 oktober tegen Cadiz CF.

Wil jij een wedstrijd in Spanje bezoeken? Boek een totaalpakket inclusief hotelovernachting(en), tickets en retourvlucht bij Voetbalreizen.com. Of je nu eens FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid of Sevilla CF wil bezoeken, het behoort tot de mogelijkheden! Klik hier voor het gehele aanbod. 

Serie A ook in 2023 van start in augustus

Hoewel het exacte programma van de Italiaanse Serie A nog niet bekend is, weten we al wel dat op 20 augustus de eerste wedstrijden gepland staan. Afgelopen jaar maakte de Serie A begin juli de data per speelronde bekend. Hier werden ook direct de geplande wedstrijden aan gekoppeld. De verwachting is dat het voor het seizoen 2023/2024 wederom zo zal gaan. Dan zullen wij direct weten wanneer wij onszelf op mogen maken voor de Derby della Madonnina, de Derby van Rome en alle andere topwedstrijden die plaatsvinden in de Italiaanse competitie. 

ALL_BLOGS