Boek met zekerheid jouw voetbalreis! Meer informatie

1. FC Köln Voetbalreizen & Tickets

Aanbod
 • Aanbod
 • Sfeerimpressie
 • Clubinfo
 • Klantbeoordelingen
Tegenstander
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2022 - 2023 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Informatie voetbalreis 1. FC Köln - Rhein EnergieStadion

 • Opgericht: 1948
 • Capaciteit stadion: 50.000
 • Bijnaam: De Geitenbokken
 • Bekende (oud) spelers: Lukas Podolski
 • Grootste rivaal: Borussia Mönchengladbach

Een voetbalreis naar 1. FC Köln is een aanrader voor de echte voetballiefhebber. 1. FC Köln speelt haar wedstrijden in het RheinEnergieStadion. Dit stadion heeft een capaciteit van ruim 50.000 plaatsen. Ondanks dat 1. FC Köln niet bekend staat als een hoogvlieger is het stadion bijna altijd uitverkocht, het stadion trekt gemiddeld ruim 48.000 bezoekers. Uniek aan 1. FC Köln is de levende mascotte, de bok Hennes is bij iedere thuiswedstrijd aanwezig. Stel jouw 1. FC Köln reis samen en proef de unieke sfeer van de Bundesliga.

Stad Keulen

Keulen is een grote stad in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, de stad heeft iets meer dan 1 miljoen inwoners. De stad staat niet bekend als een echte voetbalstad maar het behoort wel tot de meest belangrijke steden van Duitsland. Dit vanwege de vele miljoenen toeristen die stad jaarlijks trekt. De stad beschikt dan ook over vele gezellige winkelstraten, cafés en mooie toeristische trekpleisters.

De grootste rivaal van 1. FC Köln is Borussia Mönchengladbach, jaarlijks staat deze wedstrijd garant voor spektakel zowel op het veld als op de tribunes. Een absolute aanrader voor de voetbalfan. Boek nu jouw voetbalreis voor 1. FC Köln.

Voetbaltickets 1. FC Köln

Sinds 1948 speelt 1. FC Köln al in het RheinEnergieStadion, dit stadion is bij de fans echter bekend als het Müngersdorfer Stadion. Het stadion is vanuit Nederland prima per auto te bereiken, vanuit Utrecht ben je met de auto 2,5 uur later bij het stadion van 1. FC Köln.

Voetbalreizen.com biedt jou voordelige voetbaltickets voor thuiswedstrijden van 1. FC Köln. Een voetbalwedstrijd van 1. FC Köln is een ware belevenis. Een wedstrijd van 1. FC Köln is prima te combineren met een bezoek aan de stad! Bij Voetbalreizen.com stellen wij jouw ultieme voetbalreis met plezier samen. Wij regelen voor jou de voetbaltickets, de reis en het hotel.

1.FC Köln wedstrijd bezoeken

Bezoek een wedstrijd van 1. FC Köln en voeg je bij de voetbalfans die hun voetbaltickets hebben geboekt bij Voetbalreizen.com.

Keulen is een belangrijke toeristische stad in Duitsland, vele miljoenen toeristen bezoeken jaarlijks de stad. Combineer jouw voetbalreis met een bezoek aan de stad: Een ware belevenis!

Sfeerimpressie

Clubinfo

Opgericht:
1948
Stadion:
Rhein Energie Stadion
Locatie:
Keulen
Clubkleuren:
Rood / Wit
Derby:
1 FC Köln - Borussia Mönchengladbach
Website:
www.fc-koeln.de
Topspelers:
Ondrej Duda, Jonas Hector, Sebastian Andersson
Logo 1. FC Köln

Clubhistorie

FC Köln is net als veel anderen Duitse voetbalclubs onderdeel van een sportclub met daarin handbal, tafeltennis en turn afdelingen. FC Köln is ontstaan door een fusie tussen Kölner BC 01 en SpVgg Sülz 07. FC Köln was in de jaren 60 zeer succesvol. De club won in 1962 de landstitel en pakte in seizoen 1977/78 zelfs de dubbel. In 1986 haalde de club de finale van de UEFA Cup. Daarna ging de club langzaam achteruit met zelfs degradatie in 1998 tot gevolg. In seizoen 1998/1999 speelde FC Köln voor het eerst in de 2. Bundesliga. Tussen 1999 en 2014 promoveerde en degradeerde de club vijf keer. Aankomende seizoen komt FC Köln wederom uit in de Bundesliga. De grootste rivalen van FC Köln zijn Bayer 04 Leverkusen, Borussia Mönchengladbach en Fortuna Düsseldorf. Met name de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach wordt gezien als een derby.

Ambities

Twee seizoenen geleden werd FC Köln kampioen in de 2. Bundesliga en promoveerde het naar de Bundesliga. Afgelopen jaar kroop het door het oog van de naald in de play-offs voor handhaving. De geitenbokken wonnen op basis van twee duels van Holstein Kiel dat op hun beurt nog een jaartje op het tweede niveau moet verstieren. Op de langere termijn wil FC Köln weer Europees voetbal gaan spelen.

Stadion

Het Rhein Energie Stadion waar FC Köln haar thuiswedstrijden speelt, werd geopend in 1923. In 2004 werd het gerenoveerd om als een van de twaalf WK stadions te functioneren. Hierdoor kreeg het stadion een capaciteit van 50.000 plaatsen. FC Köln heeft trouwe supporters. De wedstrijden zijn vaak uitverkocht. Vorig jaar zaten er gemiddeld 49.547 mensen op de tribune in het Rhein Energie Stadion. Net zoals de meeste WK stadions in Duitsland ligt ook het Rhein Energie Stadion aan de rand van de stad en is het stadion goed te bereiken met het openbaar vervoer en per auto.

 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.averageRating ]]

  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  Totaal aantal beoordelingen
  [[ company.numberReviews ]] beoordelingen
 • [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.author ]]
  [[ result.city ]]
  [[ result.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.club ]]

  Ervaring
  [[ result.description ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]


  • [[ rating.question ]]