Estadi Montjuic FC Barcelona
ALL_BLOGS

FC Barcelona verhuist tijdelijk uit Camp Nou

2023-06-26

​FC Barcelona speelt volgend jaar voor het eerst sinds de jaren '50 niet in Camp Nou. Het iconische stadion ondergaat de komende twee jaar grootse wijzigingen en moet met ingang van het seizoen 2025/2026 een van de meest moderne, imposante onderkomens ter wereld worden. Komend seizoen spelen de Blaugrana hun thuiswedstrijden in het Estadio Lluís Companys, dat ook wel bekend staat als het Olympisch Stadion. 

Verhuizing naar Olympisch Stadion

Met ingang van het seizoen 2023/2024 speelt FC Barcelona haar thuiswedstrijden in het Olympisch Stadion. Met een capaciteit van slechts 55.000 is het Estadio Lluís Companys een slag kleiner dan we gewend zijn tijdens thuisduels van FC Barcelona. Het wordt interessant hoe FC Barcelona omgaat met de verkoop van tickets en het reserveren van plekken voor hun socios (abonnees). Helemaal onbekend is het tijdelijk onderkomen voor Barça niet. Stadsgenoot RCD Espanyol speelde haar thuiswedstrijd gedurende een periode van twaalf jaar ook op de berg Montjuïc. De oudere generatie zal uitwedstrijden in dit stadion ongetwijfeld herinneren. 


FC Barcelona live zien spelen in het Estadio Lluís Companys? Klik dan hier!

Olympisch stadion FC BarcelonaKarol Kozlowski / Shutterstock.com

Maar waarom verhuizen?

De verhuizing van FC Barcelona is van korte duur. Het Estadio Lluís Companys geldt vooralsnog enkel voor een seizoen als het nieuwe stadion van Barça alvorens het terugkeert naar het eigenlijke Camp Nou. Kanttekening die daarbij moet worden gezet is dat bij een terugkeer na een jaar, Camp Nou door verdergaande werkzaamheden nog altijd slechts met een halve capaciteit ingezet kan worden. Daardoor wordt op het moment door de Catalaanse club nog onderzocht of er mogelijk nog een extra seizoen gebruik gemaakt kan worden van het Olympisch Stadion om pas bij volledige capaciteit terug te keren naar het eigenlijke thuis. 

Nieuw stadion FC BarcelonaIslavicek / Shutterstock.com

Het Olympisch stadion

Camp Nou is en zal altijd iconisch blijven. Toch heeft het tijdelijke onderkomen op de berg Montjuïc ook wel iets. Het Estadi Montjuïc is als Olympisch stadion gelegen in het Olympisch park. De Barcelonesi hebben het prachtig aangepakt. Vanuit het park heb je een uitgestrekt zicht over de stad. Dat zorgt voor een uniek plaatje. Ook het stadion zelf is uniek alle opzichten. De gevel is het meest in het oog springende onderdeel van het stadion. Met een enorme toren, de bogen en het imposante voorplein moet je het als stadionliefhebber eens in je leven gezien hebben.

Het beoogde nieuwe Camp Nou

Wedstrijden in nieuw stadion FC Barcelona

De Spaanse voetbalbond heeft het programma van de Primera Division bekendgemaakt. FC Barcelona opent zijn 'nieuwe' stadion tijdens een thuiswedstrijd tegen Cádiz. Dit duel vindt plaats in het weekend van 20 augustus. Een andere wedstrijd waar meteen naar gekeken kan worden is El Clásico tegen Real Madrid. Deze vindt plaats in het weekend van 29 oktober. Uiteraard zijn er nog tal van andere prachtige wedstrijden om te bezoeken. Neem een kijkje in ons aanbod en stel een leuke voetbalreis zelf samen! Klik hier!
ALL_BLOGS