FC Schalke 04 voetbalreizen & tickets

Aanbod
 • Aanbod
 • Sfeerimpressie
 • Clubinfo
 • Klantbeoordelingen
Tegenstander
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn geen wedstrijden bekend, wilt u als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden? Laat dan hier uw gegevens achter.

Voetbalreizen & tickets FC Schalke 04 - Veltins Arena

Net over de grens, in "das Ruhrgebiet", speelt Schalke 04 haar thuiswedstrijden in het geweldige, sfeervolle en het hypermoderne Veltins Arena. Het stadion biedt plaats aan ruim 62.000 fanatieke supporters. Het stadion staat bekend m de Nordkurve, dit gedeelte van het stadion biedt plaats aan ongeveer 16.000 supporters die staand de wedstrijd beleven. Tijdens uw voetbalreis ziet u onze Nederlander Klaas-Jan Hunterlaar van dichtbij, samen met spelers als Embolo en Leon Goretzka. Boek nu uw voetbalreis naar Schalke 04 en geniet van het Duitse voetbal. Om uw voetbalreis helemaal af te maken natuurlijk onder het genot van een bockwürst en een groot glas bier.

Sfeerimpressie

Clubinfo

Opgericht:
1904
Stadion:
Veltins Arena
Capaciteit:
54.740
Locatie:
Gelsenkirchen
Clubkleuren:
Blauw / Wit
Derby:
FC Schalke 04 - Borussia Dortmund
Website:
www.schalke04.de
Topspelers:
Huntelaar, Höwedes, Embolo
Logo FC Schalke 04

Clubhistorie

FC Schalke 04 werd op 4 mei 1904 opgericht door enkele jeugdige mijnwerkers, destijds onder de naam Westfalia Schalke. De club speelde aanvankelijk met rood-gele kleuren. In 1919 werd door een nieuwe fusie de huidige blauw/wit clubkleuren aangenomen. In het seizoen 1923-1924 werd de naam FC Schalke 04 gekozen. Na een paar magere jaren speelt Schalke 04 sinds het seizoen 1991/92 in de Bundesliga. Schalke 04 ontwikkelde zich meteen als een van de dominante Bundesliga clubs. In het verleden heeft Schalke 04 7 keer zich gekroond tot Duits landskampioen. Tevens won het 5 keer de Duitse beker. De laatste bekerwinst uit 2011 is ook de meest recente prijs die Schalke 04 heeft gewonnen. In Europa heeft Schalke 04 ook succes gekend. In het seizoen 1997 won men de UEFA Cup

Ambities

Schalke 04 strijdt elk jaar mee in de top van de Duitse competitie. Toch dateert de laatste landstitel uit 1958 voor Schalke 04. Dit zal toch enigszins knagen in de harten van de fans. Klaas-Jan Huntelaar heeft aan het begin van het seizoen uitgesproken dat enkele grote namen nodig zijn om mee te kunnen strijden voor de titel. De club moet dus ook aan het werk om niet zijn beste voetballers te verliezen. In de vorm van Matija Nastasic is al een welkome verdedigende versterking gekocht.

Dit jaar zal de titel hoogstwaarschijnlijk tussen de 3 grootmachten gaan: Borussia Dortmund, Bayern München en Schalke 04.

Echter met de altijd scorende Klaas-Jan Huntelaar moet Schalke 04 een grote kanshebber zijn om successen te vieren.

Stadion

De Thuishaven van Schalke 04 is de Veltins- Arena, het stadion werd geopend in 2001. Het biedt plaats aan 61.673 supporters, waarvan 45.000 zitplaatsen. Voor internationale wedstrijden is de capaciteit 54.740 allemaal zitplaatsen. Dit is vanwege de UEFA voorschriften. Het veld in het stadion is net als het stadion van Vitesse (Gelredome) in zijn geheel verschuifbaar onder de tribunes door. Hierdoor worden in de Veltins Arena ook regelmatig concerten en dergelijke gegeven.

 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com
  [[ company.total_score ]] 10

  Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.total_score ]]
  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  [[ company.total_reviews ]] beoordelingen
  [[ company.total_views ]] keer bekeken
 • [[ result.extraquestions.multiple_choice.answer ]]
  [[ result.total_score ]] 10
  [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.extraquestions.multiple_choice.answer ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]