Programma Süper Lig 2020/21

De Turkse Süper Lig is bij uitstek een geschikte competitie om te bezoeken als je op zoek bent naar volle stadions, hartstochtelijke fans en aanvallend voetbal. Het programma van de Süper Lig staat vol met mooie derby's in Istanboel en omstreken. Denk alleen al aan de Intercontinental Derby tussen Galatasaray SK en Fenerbahçe SK. Dit duel wordt gezien als een van de meest intense en interessante derby's van de wereld. Op zoek naar een must-visit? Zet dan maar gerust een van de derby's in Istanboel bovenaan op je lijstje. Veel mooier ga je ze namelijk bijna nergens meemaken. Ben jij benieuwd naar het complete programma van de Süper Lig? Lees dan verder voor onze wedstrijdtips of bekijk het programma per club via de linkjes hieronder.

Er nog niet helemaal uit of je Fenerbahçe, Galatasaray of Besiktas wil bezoeken? Bekijk dan hier het gehele Süper Lig-aanbod.


TITLE_VBR

SUBTITLE

  • Stel jouw voetbalreis zelf samen. In het boekingsproces kies je eenvoudig en flexibel hoe je reis eruit komt te zien.
  • Bij ons staan flexibiliteit, kwaliteit en persoonlijk contact hoog in het vaandel.
  • Bel met ons, chat met ons of bereik ons via ons 24/7 noodnummer.
  • Voetbalreizen.com biedt je de garantie dat niemand alleen zit! *zie voordelen

Galatasaray SK - Fenerbahçe SK

Istanboel heeft met vijf clubs op het hoogste niveau van Turkije een behoorlijk aandeel in de competitie. Dat betekent ook dat er genoeg derby's worden gespeeld. De Intercontinental Derby tussen Galatasaray SK en Fenerbahçe is zonder twijfel de derby der derby's. Wanneer dit duel op het programma van de Süper Lig verschijnt, beheerst die het Turkse sportnieuws voor de hele week. De naam Intercontinental Derby is afkomstig van het feit dat beide clubs op een ander continent spelen. Toch spelen de clubs hun thuiswedstrijden op slechts 20 minuten rijden van elkaar. Het is een strijd van Europa tegen Azië. Deze derby is het bezoeken meer dan waard en staat voor velen bovenaan op het must-visit lijstje.

Stel je eigen voetbalreis samen naar:
Fenerbahçe SK - Galatasaray SK >>>
Galatasaray SK - Fenerbahçe SK >>>

Fenerbahçe SK - Besiktas JK

Fenerbahçe - Besiktas heeft niet de benaming van de Intercontinental Derby, toch spelen beide clubs hun thuiswedstrijden op een ander continent. Zoals eerder werd beschreven, speelt Fenerbahçe haar thuiswedstrijd aan de Aziatische kant van de Bosporus. Besiktas komt uit in een gelijknamige wijk aan de Europese kant van de rivier. Deze derby van Istanboel is er eentje met een enorme geschiedenis. Al in 1924 troffen de club elkaar voor het eerst. Zelfs nu, 350 edities verder, blijft het een duel dat het gehele land bezighoudt. Of je dit duel nu in het stadion van Besiktas, of in het Sükrü Saracoglu Stadyumu van Fenerbahçe bezoekt, de sfeer is hoe dan ook ongekend. Speur nu het programma van de Süper Lig af om erachter te komen wanneer deze topper op het speelschema verschijnt.

Stel je eigen voetbalreis samen naar:
Fenerbahçe SK - Besiktas JK >>>
Besiktas JK - Fenerbahçe SK >>>

Galatasaray SK - Besiktas JK

Heel wat sterren stonden door de jaren heen op het veld tijdens de derby van Istanboel tussen Galatasaray SK en Besiktas JK. Voor Ricardo Quaresma en Jeremain Lens moet het dus wel genieten zijn geweest om tijdens deze intense derby het shirt van deze traditieclubs te mogen dragen. Ryan Babel heeft het duel zelfs van beide kanten mogen meemaken. Voor spelers moet het een fantastische belevenis zijn, al is het voor fans pas echt een uitstapje. Of je nu een wedstrijd van Bayern München, Real Madrid of AS Roma bezoekt; geen van allen zijn vergelijkbaar met de sfeer die er hangt bij een van de derby's van Istanboel.

Stel je eigen voetbalreis samen naar:
Galatasaray SK - Besiktas JK >>>
Besiktas JK - Galatasaray SK >>>