Boek met zekerheid jouw voetbalreis! Meer informatie

Aston Villa FC Voetbalreizen & Tickets

Aanbod
 • Aanbod
 • Sfeerimpressie
 • Clubinfo
 • Klantbeoordelingen
Tegenstander
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2022 - 2023 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Informatie voetbalreis Aston Villa FC - Villa Park

 • Opgericht: 1874
 • Capaciteit stadion: 42.682
 • Bijnaam: The Villa
 • Bekende (oud) spelers: John Terry, Stiliyan Petrov, Christian Benteke
 • Grootste rivaal: Birmingham City FC

Aston Villa is ontstaan in 1874 en is daarmee een van de oudste profclubs van Engeland. Een voetbalreis naar deze club staat garant voor historie en nostalgie. Ook in Villa Park, het karakteristieke stadion van The Villians, lijkt het of de tijd stil heeft gestaan; al is het wel op een positieve manier. Aston Villa was er al bij tijdens het ontstaan van The Football League in 1888. Hetzelfde geldt voor de oprichting van de Premier League in 1992. Afgelopen jaar was liet Villa eindelijk weer zien tot wat ze in staat zijn.

Stad Birmingham

Birmingham is met Aston Villa, Birmingham City FC en West Bromwich Albion een echte voetbalstad. Het leuke aan deze clubs is dat ze allemaal van vergelijkbaar niveau zijn en vrijwel altijd een onderlinge strijd uitvechten. Ook Wolverhampton Wanderers speelt op een steenworp afstand haar thuiswedstrijden en ziet Aston Villa ook als een van de grootste rivalen. Naast heel veel voetbal heeft de stad Birmingham nog veel meer te bieden. Met ruim 1 miljoen inwoners is de stad van alle gemakken voorzien. Uitgaan is dan ook uitstekend te doen in de tweede grootste stad van Engeland. Vele gezellige pubs en restaurants geven het straatbeeld wat extra's tijdens je voetbalreis. Bezoek een wedstrijd van Aston Villa FC en jij en je vrienden zullen er nog lang over napraten!

Voetbaltickets Aston Villa FC

Het zelf regelen van voetbaltickets kan een tijdrovende en lastige klus zijn. Zeker in Engeland is het niet gemakkelijk om zelf op legale wijze aan kaartjes te komen. Voetbalreizen.com kan gemakkelijk voor jullie aan legale tickets voor een wedstrijd van Aston Villa komen. Vrijwel voor iedere wedstrijd in de Premier League bieden wij prachtige pakketten aan. Voordelige voetbaltickets voor plekken bij elkaar in het stadion in combinatie met een retourvlucht en hotelovernachting(en). Ga je liever zelf met de auto naar Birmingham? Dan is het ook mogelijk om een voetbalreis te boeken zonder vlucht.

Aston Villa FC wedstrijd bezoeken

Velen gingen jullie voor in het boeken van een voetbalreis via Voetbalreizen.com. Bezoek een wedstrijd van Aston Villa FC en voeg je bij de voetbalfans die hun voetbaltickets hebben geboekt bij Voetbalreizen.com. Beleef het Engels voetbal op zijn best in Villa Park.

Sfeerimpressie

Clubinfo

Opgericht:
1874
Stadion:
Villa Park
Capaciteit:
42.682
Locatie:
Birmingham
Clubkleuren:
Blauw / rood
Derby:
Aston Villa - Birmingham City
Website:
www.avfc.co.uk/
Topspelers:
Anwar El Ghazi, Olie Watkins, Jack Grealish
Logo Aston Villa FC

Clubhistorie

Aston Villa heeft een rijke historie. In 1874 werd Villa opgericht als een van de eerste voetbalclubs van Groot-Brittannië. Zij zijn dan ook een van de initiatiefnemers van een landelijke Football League in 1888. Dat het besluit om een landelijke competitie op te zetten hen geen windeieren legt, blijkt wel uit het feit dat ze voor 1900 al vijf landskampioenschappen hebben gewonnen. De zesde volgt in 1910 en is voor een behoorlijk lange tijd de laatste. Na een aantal degradaties naar de Second Division en zelfs naar de Third Division krabbelt de club weer op en pakt het in 1981 de zevende en tevens laatste landstitel in de clubgeschiedenis. In 1982 weet het zichzelf wederom tot in een elitegroepje te nestelen door de Europa Cup I te winnen. Slechts vier andere Engelse clubs wisten die prestatie te evenaren.

Ambities

Inmiddels is Aston Villa al lang niet meer die topclub van weleer. Met de degradatie van 2016 was hun eerste teloorgang in de Premier League ook een feit. Vanaf dat moment kocht een nieuwe eigenaar de club op. Met grootse plannen kondigde hij aan binnen vijf jaar bij de top zes van de Premier League te willen horen. Op de lange termijn moest het plan Aston Villa naar nog grotere hoogten brengen en ze bij de top van Europa voegen. Dat er van die plannen vooralsnog niet veel lijkt te komen blijkt wel uit het minder succesvolle seizoen van 2019/20. Echter doet het op geen enkele manier afbreuk aan de prachtige voetbalbeleving bij de supporters van Aston Villa. In het seizoen 2020/21 werd eindelijk de knop omgezet en liet Aston Villa zichzelf weer van zijn beste kant zien.

Stadion

Het iconische Villa Park heeft inmiddels een behoorlijke staat van dienst in het betaald voetbal. Al in 1897 werd het prachtige stadion geopend en in gebruik genomen door Aston Villa. Niet alleen The Villians hebben het voorrecht gehad om er hun belangrijke wedstrijden af te werken. Zowel tijdens het WK van 1966, waarin Engeland wereldkampioen werd, en het EK van 1996 werden er enkele wedstrijden in Villa Park gespeeld. Ook tijdens de Olympische Spelen van 2012 was Birmingham met het stadion van Aston Villa gastheer voor een aantal voetbalwedstrijden.

 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.averageRating ]]

  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  Totaal aantal beoordelingen
  [[ company.numberReviews ]] beoordelingen
 • [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.author ]]
  [[ result.city ]]
  [[ result.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.club ]]

  Ervaring
  [[ result.description ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]


  • [[ rating.question ]]