Boek met zekerheid jouw voetbalreis! Meer informatie

League One voetbalreizen & tickets

Aanbod
  • Aanbod
  • Sfeerimpressie
  • Competitie info
Club
Tegenstander
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2022 - 2023 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Informatie voetbalreis League One

Een voetbalreis naar de League One is een schitterende beleving voor de echte Engelse voetballiefhebber. Geniet van het voetbal in het land waar het voetbal is uitgevonden. In een sfeervol stadion beleef je het typisch Engelse voetbal vanaf de tribune dicht op het veld. Meerdere teams strijden voor een plek in de op een na hoogste divisie van Engeland, namelijk de Championship.

League One als competitie

De League One is de 3e divisie van Engeland. Deze competitie bestaat uit 24 teams, de nummers 1 en 2 plaatsen zich rechtstreeks voor de Championship. De nummers 3, 4, 5 en 6 spelen Play Offs tegen elkaar om in de Championship te komen.

Voetbaltickets League One

Voetbalreizen.com verzorgd de gehele reis naar de League one. Zodoende bieden wij altijd een pakketreis aan naar deze competitie. Een pakket bestaat uit verblijf, wedstrijdticket en eventueel vervoer. Qua vervoer hebben wij diverse mogelijkheden, je kunt zelf je reis online samenstellen, zo kies je dus ook de wijze van vervoer. Standaard bieden wij reizen per vliegtuig of per boot aan. Vanuit Nederland, Duitsland en België is het dan ook een korte reisafstand tot de speelsteden.

League one wedstrijd bezoeken

De League one is internationaal gezien een goed bezochte competitie, niet alleen voetbal toeristen zijn hier te vinden maar vooral de echte aanhang van deze clubs. Juist daarom is het fantastisch om de Engelse sfeer te ervaren en deze van dichtbij mee te maken. De locaties van de clubs bieden een mogelijkheid om een citytrip te combineren met een bezoek aan de League one. Twijfel dan ook niet langer en bezoek onder andere de voetbalsteden Londen en Manchester.

Sfeerimpressie

Hoe is de Football League One ontstaan?

The Football League is opgericht in 1888 door toenmalig Aston Villa-directeur William McGregor. Zijn bedoeling was om een nationale competitie te vormen met de 12 beste clubs van Engeland.

In 1892 werd de Second Division opgericht, die ook bestond uit 12 teams. Hiermee was de nieuwe Football League ontstaan.

In 1920 is de Third Division opgericht maar werd na een seizoen gesplitst in de Third Division North en Third Division South.

104 jaar lang is de Championship de hoogste competitie geweest van Engeland totdat in 1992 de Engelse topclubs overstapten naar de Premier League, omdat dat aantrekkelijker was in verband met televisiegelden en sponsoren. Sindsdien is de Football League One de tweede divisie van de Football League en de derde divisie van Engeland.

De competitie bestaat nu uit 24 teams, waarvan de bovenste drie rechtstreeks promoveren naar de Championship en de onderste drie teams degraderen naar de League Two.

Verder organiseert de Football League nog een bekertoernooi: League Cup.

Kampioenen in de League One

Over de meeste kampioenen in de League One is weinig bekend. Wel over de club die het meest in de League One actief was, en dat was Wallsall met 72 seizoenen in de League One!

Laatste 10 Kampioenen:
2008-2009: Leicester City
2009-2010: Norwich City
2010-2011: Brighton
2011-2012: Charlton Athletic
2012-2013: Doncaster Rovers
2013-2014: Wolverhampton Wanderers
2014-2015: Bristol City
2015-2016: Wigan Athletic
2016-2017: Sheffield United
2017-2018: Wigan Athletic

Uitgelichte trainer in de League One

Neal Christopher Ardley is geboren op 1 september 1972. En is een voormalig professioneel voetballer die speelde als rechts-back of rechter middenvelder. En is momenteel de manager van AFC Wimbledon, en promoveerde met AFC Wimbledon vorig jaar naar de League One.

Grootste stadion in de Football League One

Het grootste stadion in de League One is Stadium of Light, welke word bespeeld door Sunderland. Het stadion biedt plaats aan 48,707 toeschouwers. De Engelse club is in twee achtereenvolgende seizoenen gedegradeerd. Het stadion werd gebouwd in 1996 en opende in 1997.

Het kleinste stadion van de League One is het Kingsmeadow in Londen, welke wordt bespeeld door AFC Wimbledon. De stadioncapaciteit bedraagt 4.850 plaatsen.