Voetbalreizen & tickets FA Cup Engeland

Aanbod
 • Aanbod
 • Sfeerimpressie
 • Competitie info
Club
Tegenstander
Vervoer
Wedstrijd datum
Wedstrijd Wedstrijddatum Inclusief Prijs
Manchester City - Watford FC FA Cup
za. 18-05-2019
15:00 uur
Meer info Stel reis samen
541,53 p.p.
Meer info Stel reis samen

Arrangement

 • Vervoer: Vliegtuig
 • Tickets: Premium korte zijde *
 • Hotel: 3 sterren hotel *

Stel reis samen

Reisdata *

 • Heenreis:
 • Terugreis:
 • Aantal hotelovernachtingen:
 • Vertrekluchthaven:
 • Aankomstluchthaven:

Finale FA Cup

* In het boekingsproces kunt u wijzigingen aan het hierboven vermelde standaard arrangement doorvoeren (vanaf prijs). Zowel lengte van de reis, de zitplaatsen, luchthaven van vertrek en het hotel zijn online te wijzigen. De opties worden u aangeboden op basis van de actuele beschikbaarheid en prijzen.

Arrangement

 • Tickets: Premium korte zijde *
 • Hotel: 3 sterren hotel *

Stel reis samen

Reisdata *

 • Heenreis: 18 mei 2019
 • Terugreis: 19 mei 2019
 • Aantal hotelovernachtingen:

Finale FA Cup

* In het boekingsproces kunt u wijzigingen aan het hierboven vermelde standaard arrangement doorvoeren (vanaf prijs). Zowel lengte van de reis, de zitplaatsen, luchthaven van vertrek en het hotel zijn online te wijzigen. De opties worden u aangeboden op basis van de actuele beschikbaarheid en prijzen.

Sfeerimpressie

Er is nog geen informatie aanwezig.

Het ontstaan van de FA Cup

Op 20 juli 1871 zag de FA Cup voor het eerst het levenslicht. Charles W. Alrock introduceerde een toernooi waaraan alle voetbalteams in Engeland en Wales aan konden deelnemen: De FA Challenge Cup. Het comité stemde er mee in dat er gespeeld werd volgens een knockoutsysteem.

De eerste editie van de FA cup begon op 11 november 1871. Voor dit toernooi hadden zich 13 teams ingeschreven, waarna er later zich nog 3 teams terugtrokken. In de eerste ronde werden er vier wedstrijden gespeeld. Het eerste doelpunt aller tijden in het toernooi werd gemaakt door Jarvis Kenrick, toen spelend voor de Zuid-Londense club Clapham Rovers.

De eerste finale van de FA Cup vond plaats op 16 maart 1872, de Wanderers namen het voor tweeduizend man op tegen de Royal Engineers in het stadion van Surrey County Cricket Club. De Engineers waren de favoriet, maar verloren uiteindelijk met 1-0 van de club uit Zuid-Londen, waardoor de Wanderers de eerste winnaar van het eerste toernooi waren. Dezelfde Wanderers wonnen het toernooi vervolgens nog viermaal, waardoor de FA Cup een groot succes werd.

Momenteel is de finale van de FA Cup de traditionele afsluiter van het seizoen. Volgens die traditie wordt de finale gespeeld op Wembley, alleen toen Wembley verbouwd werd in 2001 tot 2006 werden de finales gespeeld in het Millennium Stadium in Cardiff.

Winnaars van de FA Cup

Arsenal heeft in totaal dertien keer de FA Cup gewonnen en zijn daarmee recordhouders van het toernooi.

Voor niet veel spelers is het weggelegd om een keer een FA Cup te winnen, maar Ashley Cole won in totaal zeven keer de titel en is daarmee recordhouder als individuele speler.

Laatste 10 kampioenen in de FA Cup:

2008-2009: Chelsea FC
2009-2010: Chelsea FC
2010-2011: Manchester City FC
2011-2012: Chelsea FC
2012-2013: Wigan Athletic
2013-2014: Arsenal FC
2014-2015: Arsenal FC
2015-2016: Manchester United
2016-2017: Arsenal FC
2017-2018: Chelsea FC

Trainer uitgelicht in de FA Cup

Alexander Chapman Ferguson, bekend als Sir Alex Ferguson, geboren op 31 december 1941 in het Schotse Glasgow, is de meest succesvolle manager van Manchester United ooit.

Zijn trainingscarrière begon hij in 1974 bij derde divisionist East Stirlingshire. Vanwege goede resultaten wist hij zich al snel omhoog te werken naar grotere Schotse clubs als St. Mirren en Aberdeen. In 1986 werd hij manager van het grote Manchester United dat dat jaar ervoor kampioen werd van Engeland, en hoopte dat Ferguson de lijn kon doorzetten. De resultaten voor Ferguson bleven uit en dreigde in 1989 ontslagen te worden, ware het niet dat zijn voorganger Matt Busby het bestuur persoonlijk aanraadde om de Schot in zijn functie te behouden, omdat hij zag dat het de goede kant opging. Later won hij met Manchester talloze prijzen. Door zijn verdienste voor het Britse voetbal is hij geridderd, daarom word hij nu als ‘’Sir Alex’’ aangesproken.

Hij behaalde met Manchester United in totaal 5 FA Cup Titel. In 2013 kondigde hij zijn afscheid aan als trainer en is vredig met pensioen gegaan.

Wembley Stadium finale stadion van de FA Cup

Het grootste stadion van de FA Cup is het Wembley stadion in Londen. In dit stadion worden altijd de belangrijke wedstrijden gespeeld van de FA en de wedstrijden van het Nationale Elftal.

Het oorspronkelijke stadion werd geopend in 1923, en heette toen het Empire Stadium.

Ook werden er in dit stadion concerten gegeven en vond de WK-Finale van 1966 en de EK-Finale van 1996 plaats. Van 2000 tot 2007 is het stadion verbouwd en sindsdien kunnen er 90.000 mensen in bij een voetbalwedstrijd, en 100.000 bij een concert. Daarmee is Wembley Stadium een van de grootste stadions van Europa.