Paris Saint-Germain voetbalreizen & tickets

Aanbod
 • Aanbod
 • Sfeerimpressie
 • Clubinfo
 • Klantbeoordelingen
Tegenstander
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2018 - 2019 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Voetbalreizen & tickets Paris Saint-Germain - Parc des Princes

In de prachtige Franse hoofdstad Parijs speelt Paris Saint-Germain haar thuiswedstrijden in het geweldige stadion Parc des Princes. Het stadion biedt plaats aan ruim 48.000 toeschouwers die PSG elke wedstrijd toezingen. In 2011 kwam de club in handen van de rijke Nasser Al-Khelaifi en sindsdien is de club een nieuwe weg ingeslagen. Door de grote financiële mogelijkheden werd in 2012 Zlatan Ibrahimovic gekocht en is het nu mogelijk om tijdens uw voetbalreis wereldsterren te zien spelen als Thiago Silva, Ángel Di María en Edinson Cavani. Paris Saint-Germain is de absolute topclub en houdt dit ook nu goed vast na het vertrek van de grote ster, Zlatan Ibrahimovic. Combineer uw voetbalreis met een bezoek aan de Franse hoofdstad, bezoek de Eiffeltoren en de Notre Dame. Boek nu uw voetbalreis via Voetbalreizen.com en bekijk zelf het topvoetbal van de Franse club.

Sfeerimpressie

Clubinfo

Opgericht:
1970
Stadion:
Parc Des Princes
Capaciteit:
49.691
Locatie:
Parijs
Derby:
Paris Saint Germain - Olympique de Marseille
Website:
www.psg.fr
Topspelers:
Cavani, Maxwell, Luiz
Logo Paris Saint-Germain

Clubhistorie

Paris Saint Germain is opgericht in 1970, maar voorafgaand aan die oprichting zit nog veel geschiedenis. In 1904 werd Stade Saint-Germain opgericht, die club speelde dertien seizoenen in de hoogste amateurklasse, waarna ze vervolgens promoveerden daar het derde (betaalde) niveau in Frankrijk.

In 1970 begon het echt te lopen toen de club promoveerde naar de tweee Franse divisie. Parallel met die promotie was het project gestart om een nieuwe topclub te lanceren met de naam Paris F.C. Ze wilden meteen starten in de hoogste klasse, maar dat ging helaas niet. Paris F.C. fuseerde vervolgens met Stade Saint-Germain. En Paris Saint Germain (PSG) is geboren. In de seizoenen daaropvolgend speelde PSG mee in de middenmoot en was de hoogste eindklassering 5e (In 1982). Een aantal jaren later werd PSG voor het eerst kampioen van Frankrijk. In 1991 moesten de eigenaren de controle overgeven aan Canal+. Die wilden graag investeren om zo te concurreren met Marseille bijvoorbeeld. Na nog een aantal jaren in de middenmoot meegedraaid te hebben kwam in 2011 de financiële injectie vanuit Qatar Sports Investments met aan het roer de steenrijke Nasser Al-Khelaïfi. Daardoor beschikten de Parijzenaars plotseling over veel geld. Daarmee willen ze graag doorstoten naar de top van Frankrijk én Europa.

Dat doen ze door grote bedragen uit te geven voor grote spelers. 25 miljoen euro voor Ibrahimovic (met een salaris van 13 miljoen), 62 miljoen euro voor David Luiz, 63 miljoen euro voor Di María.

Ambities

Waar vroeger de ambities waren om op een constante manier mee te spelen in de Ligue 1, zijn deze ambities na de overname zeker verlegd. Nu zijn de ambities om in de top van de Franse competitie en Europa te horen. Sinds 2011 werd PSG één maal tweede, en 3 maal kampioen van Frankrijk.

PSG deed sinds 2011 elke editie mee aan de Champions League en kwam daarbij telkens voorbij de groepsfase. De grote wens van Qatar Sports Investments is toch om een keer de cup met de grote oren naar Parijs te halen. Nu de opmars ingezet is, en er veel financiële middelen zijn zal deze laatste stap ook op zeer korte termijn gezet kunnen worden.

Stadion

Paris Saint Germain werkt haar thuiswedstrijden af in het Parc des Princes (Het Prinsenpark). Het stadion bevind zich in het 16e arrondissement van Parijs en heeft een capaciteit van maarliefst 47.428 toeschouwers. Voor het EK 2016 wordt het toeschouwersaantal uitgebreid naar 51.000.

Ook worden er in het stadion meerdere concerten gegeven, onder andere Michael Jackson, Rolling Stones, U2 en Coldplay hebben er grote concerten gegeven. Al met al hangt er een prachtige ambiance rond het Parc des Princes.

 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.total_score ]]
  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  [[ company.total_reviews ]] beoordelingen
  [[ company.total_views ]] keer bekeken
 • [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.extraquestions.multiple_choice.answer ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]