RCD Espanyol Voetbalreizen & Tickets

Aanbod
 • Aanbod
 • Sfeerimpressie
 • Clubinfo
 • Klantbeoordelingen
Tegenstander
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2018 - 2019 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Voetbalreizen & tickets RCD Espanyol - Estadi Cornellà-El Prat

Espanyol is de tweede club uit Barcelona en wordt ook wel het kleine broertje van FC Barcelona genoemd. Tijdens uw voetbalreis zal u de wedstrijd bekijken in het Estadi Cornella-El Prat. Het stadion biedt plaats aan 40.500 toeschouwers en zit vol sfeer wanneer deze tot de nok toe gevuld is. De club is een stabiele middenmoter. Combineer uw bezoek aan Barcelona met een bezoek aan deze prachtige club en zie spelers als Leo Baptistao en Alvaro Vázquez live tijdens uw voetbalreis. Dus boek nu via Voetbalreizen.com!

Sfeerimpressie

Clubinfo

Opgericht:
1900
Stadion:
Estadi Cornellà-El Prat
Locatie:
Barcelona
Clubkleuren:
Blauw / Wit
Derby:
RCD Espanyol - FC Barcelona
Website:
www.rcdespanyol.com
Topspelers:
Caicedo, Silva, Reyes
Logo RCD Espanyol

Clubhistorie

RCD Espanyol werd opgericht op 20 oktober 1900 door studenten van de Universitat de Barcelona, als reactie op de oprichting van FC Barcelona door buitenlanders een jaar eerder. Het was de eerste club die werd opgericht door Spanjaarden, want naast FC Barcelona werden ook clubs als Recreativo de Huelva in 1889 en Athletic de Bilbao in 1898 door buitenlanders gesticht. Espanyol was één van de oprichters van de Primera División in 1928, maar de landstitel wist de club nooit te winnen. Wel werd vier keer de Spaanse beker gewonnen, de laatste maal in 2006. Tweemaal bereikte de club de finale van de UEFA Cup, waarbij zij telkens door penalty's misgreep. In 1988 bestond de finale van de UEFA Cup nog uit een thuis- en uitwedstrijd. In Barcelona won Espanyol met 3-0 van Bayer Leverkusen, de return in Duitsland werd echter met de zelfde cijfers verloren. In de verlenging werd niet gescoord waarna Espanyol in de strafschoppenreeks aan het kortste eind trok. In 2007 speelde de club weer in de finale van de UEFA Cup. Tegen landgenoot Sevilla FC werd het in de reguliere speeltijd 1-1, na verlenging 2-2. Uiteindelijk werd de ploeg opnieuw door strafschoppen verslagen.

Ambities

Espanyol is het kleine broertje van FC Barcelona. Espanyol is in de Primera Division een stabiele middenmotor. De laatste jaren zwerft Espanyol rond de dertiende, veertiende plaats met af en toe een uitschieter ertussen. De selectie bestaat momenteel uit een paar sterkhouders aangevuld met leuke talenten. Hierdoor hoopt Espanyol weer een uitschieter te beleven en wellicht de oude successen in Europa te kunnen evenaren.

Stadion

Espanyol is de bespeler van het Estadi Cornellá- El Prat. Dit is recentelijk nog gebouwd. Het stadion is in 2 augustus 2009 in gebruik genomen. Het stadion werd op 2 augustus 2009 geopend met een vriendschappelijke wedstrijd tussen RCD Espanyol en het Engelse Liverpool FC. De wedstrijd werd met 3-0 gewonnen door Espanyol, Luis Garcia scoorde het eerste doelpunt, Ben Sahar de andere twee. Het stadion is in Engelse sferen gebouwd. Dit betekent dat de supporters dicht op het veld zitten. Hierdoor ontstaat er een intense beleving van de wedstrijd!

 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.total_score ]]
  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  [[ company.total_reviews ]] beoordelingen
  [[ company.total_views ]] keer bekeken
 • [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.extraquestions.multiple_choice.answer ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]