Voetbalreizen Serie A
ALL_BLOGS

​Juventus - Internazionale = De Ligt - De Vrij

2020-03-04

Binnenkort staan Juventus en Internazionale voor de tweede keer tegenover elkaar dit seizoen. Voor ons Nederlanders staat deze wedstrijd gelijk aan Matthijs de Ligt vs. Stefan de Vrij, twee van de beste centrale verdedigers ter wereld. Volgens ons het uitgelezen moment om deze toppers nader te bekijken.

De Vrij: talisman van Internazionale

Stefan de Vrij geboren in Ouderkerk aan den IJssel in Zuid-Holland werd al op jonge leeftijd ontdekt door Feyenoord. Als tienjarig VV Spirit-spelertje nam hij deel aan een talentendag van de Kuip-bespelers en werd er meteen tussenuit gepikt. Achttien jaar later staat hij wekelijks tegenover wereldsterren als Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic en Dries Mertens. Een hele verkeerde keuze was het dus niet van de Feyenoord-scout om kleine Stefan de kans te geven na een talentendag.

In Italië is men lyrisch over de ‘Dutch Ruler’. Zo noemde Italiaanse sportkrant La Gazzetta Dello Sport De Vrij nog de beste verdediger van de Serie A na de 4-2 overwinning van Internazionale op aartsrivaal AC Milan. Ook sportjournalist Andrea Ramazzotti van Corriere Dello Sport kent geen enkele twijfel over wie de beste verdediger van de Serie A is: “In Italië vinden we De Vrij veel beter dan De Ligt. Heel gek is dat ook niet. De Vrij is al gewend aan ons voetbal. De Ligt is nog jong en moet wennen.”


De Ligt: Golden Boy van Juventus

Dezelfde De Ligt, die meer gemeen heeft met De Vrij dan de meeste mensen beseffen, lijkt de afgelopen weken de woorden van Ramazzotti te bevestigen. Een wisselvallige start bij Juventus begint langzaamaan een geweldig vervolg te krijgen. De Ligt profileert zich week-in-week-uit als een absoluut lichtpuntje bij het zo nu en dan kwakkelende Juve.

De pas 20-jarige centrale verdediger van il vecchia signora, heeft nu al op Raphaël Varane en Virgil van Dijk na de hoogste marktwaarde van alle verdedigers ter wereld. Een lijstje waarop wij De Vrij op een tiende plek tegenkomen.

Nog geen elf jaar geleden zette De Ligt zijn eerste stappen in het Ajax-tenue. Op negenjarige leeftijd verruilde hij zijn eerste voetbalclub FC Abcoude, voor de Amsterdamse voetbalacademie. Waar in zijn jeugdjaren nog getwijfeld werd over de centrale verdediger vanwege zijn fysieke ongemakken, heeft De Ligt allang alle criticasters de mond gesnoerd. Zo werd hij in 2018 met de Golden Boy Award uitgeroepen tot het grootste talent ter wereld en heeft hij ook nog altijd het record van jongste captain van Ajax achter zijn naam staan.

Concurrenten in de Serie A; super duo in Oranje?

De Ligt en De Vrij zijn samen goed voor 58 interlands. Opmerkelijk daaraan is dat ze slechts vier keer samen op het veld stonden namens Oranje. Voor het laatst was dat in 2018 tijdens een oefeninterland tegen België; dat tevens de laatste interland is voor De Vrij. Volgens Marten de Roon van Atalanta snappen de Italianen daar helemaal niks van. “De algemene mening van Italianen is dat een fantastische verdediger als Stefan de Vrij altijd moet spelen.”

Hoewel het Europees Kampioenschap in aantocht is en beide spelers daar ongetwijfeld alles willen spelen, ligt voorlopig de focus nog op iets heel anders. De strijd om de scudetto in de Serie A nadert zijn climax en beide spelers dingen met hun team nog mee naar de landstitel. Wij van Voetbalreizen.com kunnen voor jou nog altijd een fantastische reis organiseren naar een van deze twee titelkandidaten. Bekijk het gehele aanbod via deze link!

ALL_BLOGS