ALL_BLOGS

Voetbalmoment van de week

2023-11-06

In onze nieuwe rubriek blikt een van onze medewerkers op maandagmorgen terug op zijn voetbalmoment van de week. Van passionele fans tot schitterende doelpunten, alles kan aan bod komen.

Jonkie scoort erop los

​18 december 2023 -

Als iets een keer gebeurt dan kan het toeval zijn. De scoringsdrift en het talent van de piepjonge George Ilenikhena is dat duidelijk niet. Telkens wanneer de pas net 17-jarige aanvaller invalt, is hij beslissend. In de maand december speelde hij 142 minuten en vond hij 5 keer het net. Best bijzondere statistieken, zeker voor iemand van zijn leeftijd. Wat het nog specialer maakte, is het feit dat bijna al deze goals nog doorslaggevend waren in een positief resultaat. Zo maakte hij afgelopen dinsdag nog de winnende tegen FC Barcelona en hielp hij zondag zijn FC Antwerp aan een punt tegen Anderlecht.

​Supertalent?

Is George Ilenikhena de nieuwe revelatie? Zijn cijfers zijn in ieder geval alvast heel indrukwekkend. Telkens als hij speelminuten krijgt van Antwerp-manager Mark van Bommel, scoort hij. In totaal vond hij in de Jupiler Pro League 5 keer het net in 16 wedstrijden. Dat lijkt op de voorhand niet heel veel voor een spits van een titelkandidaat. Maar dat het hem lukte in slechts 203 minuten speeltijd, zegt wel wat. Een doelpunt per 41 minuten, daar tekent vrijwel elke spits op aarde voor. 

Buitenlandse interesse

Hoewel de Frans-Nigeriaanse spits pas sinds afgelopen zomer voor FC Antwerp speelt, lijkt het een kwestie van tijd tot de 'grote' clubs zich gaan melden voor het toptalent. Hij zal ongetwijfeld eerst een vaste basisplek willen veroveren bij zijn huidige club. Toch zal dat niet meevallen. Vincent Janssen is een geduchte concurrent met ook al 8 goals in de competitie. 

Ten Hag Manchester Unitedlev radin / Shutterstock.com

Gevallen grootmachten

​11 december 2023 -

Het was het weekend van de vernedering. Vooral als het gaat om de 'grote' clubs. FC Barcelona verloor van Girona FC en lijkt voorlopig lamgeslagen in de titelstrijd. Daarentegen is Girona FC aan een geweldig seizoen bezig. Met een koppositie in La Liga verrast de club vriend en vijand. Girona ging op bezoek bij FC Barcelona in het tijdelijke onderkomen Lluís Companys. Al snel werd duidelijk dat het een pijnlijke avond zou worden voor de Cules. Binnen twaalf minuten namen de Gironistes de voorsprong. Uiteindelijk werd er met 2-4 gewonnen. 

​Duitse overmacht tegen grootmacht

Een andere club die nogal te kijk werd gezet, is Bayern München. Hoewel er afgelopen weken veel werd gewonnen door Die Rekordmeister, was het duidelijk dat het een keer fout moest gaan. De overtuiging was op de wedstrijden tegen Darmstadt en Borussia Dortmund na, al weken ver te zoeken. Dat het geluk met een 5-1 nederlaag zou eindigen had echter niemand verwacht. Eintracht Frankfurt, dat een aardig seizoen draait, heeft men in München weer stevig met beide benen op de grond gezet. Toch is er voor Bayern nog uitzicht op een eerste plek, daar waar Bayer 04 Leverkusen ook puntverlies opliep.

​Harde klap voor Ten Hag

Voor Manchester United was het ook een pijnlijk weekend. Er werd in eigen huis met 0-3 verloren van AFC Bournemouth. Een nederlaag van zulke proporties werd voorheen als onmogelijk gezien. Nu is het realiteit voor de Mancunians. Voor Erik ten Hag is er nog veel werk aan de winkel. Het is de vraag hoe lang de Nederlandse oefenmeester nog de tijd krijgt om voor een ommekeer te zorgen. 

Alexander ArnoldVlad1988 / Shutterstock.com

Lastige keuze Puskas Award

04 december 2023 -

De titelstrijd in de Premier League ligt helemaal open. Tottenham Hotspur speelde gelijk tegen concurrent Manchester City. De grote winnaars van dit weekend bleken Arsenal FC en Liverpool FC. De Liverpudlians moesten strijden tot de laatste minuut. Vier(!) wereldgoals hielpen hen aan de belangrijke drie punten.

Puskas Award
De ene nog mooier dan de andere. Het lijkt Puskas Award-waardige doelpunten te regenen in de Premier League. Vorige week scoorde Alejandro Garnacho nog met een schitterende omhaal. Deze week was het weer een aantal keer raak. Bij Liverpool - Fulham werd zeven keer gescoord. Alle vier de goals van de Liverpudlians waren van grote schoonheid. 

Samenvatting
Om ze terug te kijken, raden wij je aan om de hele samenvatting te bekijken van de wedstrijd. Dat doe je door hier te klikken!

Moment van de Week

Turkse spelers voorkomen kou jonge mascottes

20 november 2023 - 

Tijdens de oefeninterland Duitsland - Turkije lieten de Turkse spelers zichzelf van hun beste kant zien. Ze versloegen voetbalgrootmacht Duitsland met 2-3. Toch was er iets voorafgaand aan de wedstrijd dat nog meer indruk maakte. Nadat een kleine mascotte het koud leek te hebben tijdens de line-up en een speler zijn jack weggaf, volgden alle andere spelers van Turkije zijn voorbeeld. Waar de jonkies het zichtbaar koud hadden in hun Duitsland-shirtje, hielpen de Turkse jacks de kinderen warm te houden. Het Turkse nationale elftal heeft er een aantal fans bij na afgelopen weekend. Sportiviteit staat in ieder geval hoog in het vaandel bij de Turken.

​Gouden tijden voor het Turkse voetbal

Het nationale team van Turkije doet het uitstekend. Met nog een wedstrijd te gaan heeft het zichzelf al geplaatst voor het Europees Kampioenschap in Duitsland. In een poule met Kroatië, Wales, Armenië en Letland heeft het stevig de koppositie in handen. Na de oefenoverwinning van Turkije tegen EK-gastland Duitsland wordt er een duidelijk signaal afgegeven. De Turken zijn er om rekening mee te houden. Minder dan een outsider voor de Europese titel zijn ze komend jaar in ieder geval niet. Topspelers als Arda Güler, Hakan Calhanoglu en Caglar Söyüncü laten het wekelijks op topniveau zien.

Harry Kane topscorer BayernAltrendo Images / Shutterstock.com

Doelpuntenmachine in Zuid-Duitsland

13 november 2023 -

Harry Kane doet wat niemand voor mogelijk hield. Hij scoorde dit weekend wéér twee doelpunten voor Bayern München. Hiermee gaat hij topscorer van vorig seizoen Nicklas Füllkrug nu al voorbij. Na elf competitiewedstrijden staat de teller voor Kane op 17!


De verwachtingen waren torenhoog bij de komst van de Engels international. Hij moest de eerste echte spits worden sinds het vertrek van Robert Lewandowski. Dat hij de verwachtingen waar maakt moge duidelijk zijn. In zijn laatste vier wedstrijden maakte hij tien doelpunten. Waarvan ook nog eens twee hattricks. Kane doet goede zaken en groeit in korte tijd uit tot geliefde speler bij de Duitse grootmacht.


Andere uitdager

Nicklas Füllkrug deed er vorig jaar 28 wedstrijden over om 16 keer te scoren. Kane deed het in minder dan de helft van de wedstrijden. Overigens is Kane niet de enige spits in Duitsland die makkelijk het net vindt dit seizoen. Ook Serhou Guirassy van VfB Stuttgart is goed op dreef. Hij wist in 9 wedstrijden 15 keer te scoren. Ook hij evenaart vrijwel zeker binnen enkele weken de cijfers van Füllkrug. 


Bundesliga dé meest aantrekkelijke Europese competitie

Dat de Bundesliga dit seizoen tot de meest aantrekkelijke competities ter wereld behoort, moge uit deze cijfers nog maar eens extra duidelijk worden. In 99 gespeelde wedstrijden werd er in 73 wedstrijden 3 keer of meer gescoord. Dat is zo’n 74% van de duels. In vergelijking met de Premier League (62%), La Liga (52%), Ligue 1 (49%) en Serie A (46%) is dat veel. Wat ons betreft hét teken om dit jaar eens een bezoekje te brengen aan de Bundesliga. Waar kan dat beter dan bij koploper Bayer 04 Leverkusen!

Voetbalmoment van de weekGil Corzo / Shutterstock.com

Argentijnse passie

06 november 2023 -

Wij trappen af met de finale van de Copa Libertadores. De Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League werd afgelopen zaterdag gewonnen door het Braziliaanse Fluminense. Boca Juniors verloor met 1-2 in het iconische Maracanã. Toch is wat ons betreft de wedstrijd maar bijzaak. Wat vooral tot de verbeelding sprak was de passie van de talloze meegereisde Boca Juniors-supporters. 


Copacabana
Honderden Argentijnse fans verzamelden zich dagen voorafgaand aan de wedstrijd al op het wereldberoemde strand Copacabana. Wat het meest indruk maakte, was de kleine Benjamin die tijdens een Argentijns interview zijn passie voor Boca Juniors ter gehore bracht. We kunnen het hier piekfijn beschrijven wat we zien, maar we raden je aan het filmpje gewoon even zelf te bekijken! Mocht je Spaans te wensen overlaten en de vertaler van Youtube niet werken, dan helpen wij je graag een handje. Benjamin vertelt hoe hij zijn Playstation verkocht en zijn vader zijn motor verkocht om erbij te kunnen zijn. Daarnaast roept hij dat ze niet eens een kaartje hebben, maar dat het niet uitmaakt want het is genoeg om erbij te zijn en het te mogen beleven met de andere fans.


Eind goed, al goed
We kunnen je in ieder geval geruststellen; het kereltje kreeg de nodige aandacht. Een Argentijnse celebrity hielp hem aan een kaartje voor de wedstrijd én een nieuwe Playstation. Hij kan dus de finale thuis nog een keer overdoen op zijn gloednieuwe gameconsole. Dan natuurlijk met een overwinning voor zijn Boca!

​Bekijk de video door hier te klikken!

ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS