Boek met zekerheid jouw voetbalreis! Meer informatie

Voetbalreis & Tickets Olympique Marseille - Paris Saint-Germain

Voetbalreis Olympique Marseille - Paris Saint-Germain

Marseille is een van de zonnigste steden van Frankrijk en is het bezoeken meer dan waard. De prachtige havenstad geldt als een van de meest populaire plaatsen tijdens stedentrips. Voeg er een unieke voetbalreis als Olympique Marseille - Paris Saint-Germain aan toe en je hebt de ultieme reis! Bij Voetbalreizen.com boek je een voetbalreis naar Le Classique inclusief officiële tickets voor Olympique Marseille - Paris Saint-Germain in combinatie met een of meerdere hotelovernachting(en) en een retourvlucht. Zo heb je alle tijd om deze prachtige plaats te verkennen!

Tickets Olympique Marseille - Paris Saint-Germain

Zonder wedstrijdtickets geen voetbalreis! Daarom boek je bij Voetbalreizen.com officiële tickets voor Olympique Marseille - Paris Saint-Germain. Geniet van de geweldige sfeer in en rondom het stadion tijdens Le Classique en wie weet zie jij thuisploeg Olympique Marseille wel voor een stuntje zorgen tegen het PSG van Kylian Mbappé en Neymar!

Aanbod
 • Aanbod
 • Informatie
 • Sfeerimpressie
 • Historie
 • Klantbeoordelingen
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2022 - 2023 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Le Classique

Een van de opmerkelijkste en jongste klassiekers ter aarde is toch zonder twijfel Le Classique. Olympique Marseille - Paris Saint-Germain was in de jaren '70 en begin jaren '80 niet meer dan een treffen tussen een topploeg en een laagvlieger. Dat PSG kort daarna een behoorlijke opmars zou starten, had niemand aan zien komen. In 1986 behalen de Parijzenaren de eerste landstitel. In Marseille beginnen ze al langzaam in te zien dat dit het begin kan zijn van een decennialange strijd. En gelijk hebben ze. In 1989 raken PSG en L'OM wederom in een verhitte titelstrijd. De eigenaar van de Parijzenaren beschuldigd zelfs de eigenaar van Olympique Marseille van omkoping.

In 1991 wordt PSG overgenomen door de Franse tv-zender Canal+ om de Franse competitie wat extra leven in te blazen. Langzaamaan ontwikkelt Le Classique zich tot dé wedstrijd van Ligue 1. Twee jaar na de overname van PSG is het toch Olympique Marseille dat als eerste Franse club een Europese hoofdprijs wint. De Europa Cup I prijkt vanaf dat moment in de prijzenkast in Zuid-Franse havenstad. De fans van de L'OM pronken nog graag met die prestatie tijdens onderonsjes met PSG. Inmiddels is Olympique Marseille - Paris Saint-Germain een van de meest intense wedstrijden van Europa. Het is noord tegen zuid, de hoofdstad tegen de provincie en de elite tegen het werkend volk. Le Classique is een wedstrijd van vele gezichten.

Sfeerimpressie

Historie

De geschiedenis van Olympique Marseille - Paris Saint Germain

Hoewel Olympique Marseille en Paris Saint-Germain nog geen veertig jaar elkaars grote rivalen zijn, is deze kraker uitgegroeid tot een van de meest intense wedstrijden van Europa. Dat de animositeit tussen beide clubs is blijven groeien, komt door de onderlinge titelstrijd. Inmiddels staan beide clubs op 9 landskampioenschappen en kunnen ze komend jaar op gelijke hoogte komen met recordkampioen AS Saint-Etienne.

Ook op Europees gebied dagen de clubs elkaar nog altijd uit. Olympique Marseille was met de Europa Cup I van 1993 de eerste Franse club met een Europese hoofdprijs. Drie jaar later volgt Paris Saint-Germain hen op door de Europa Cup voor bekerwinnaars te winnen. Tot op heden zijn beide clubs blijven steken op het totaal van 1. De komende jaren worden dus ook op Europees gebied erg interessant voor deze clubs.

Op onderling resultaat moet Olympique Marseille nog wel altijd het onderspit delven. Toch zijn de thuisresultaten nog in het voordeel van de club uit de Provence. In het imposante Stade Velodrome kwam L'OM tot 17 overwinningen tegenover de 13 zeges van Paris Saint-Germain. Toch dateert de laatste winstpartij van de thuisploeg van het jaar 2011.

Laatste drie edities van Olympique Marseille - Paris Saint-Germain in Stade Velodrome

Datum

CompetitieUitslag

Doelpuntenmakers

7 februari 2021Ligue 10-2Kylian Mbappé (PSG), Mauro Icardi
28 oktober 2018Ligue 10-2Kylian Mbappé (PSG), Julian Draxler (PSG)
22 oktober 2017Ligue 12-2Luiz Gustavo (OLM), Florian Thauvin (OLM), Neymar (PSG), Edinson Cavani (PSG)
 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.averageRating ]]

  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  Totaal aantal beoordelingen
  [[ company.numberReviews ]] beoordelingen
 • [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.author ]]
  [[ result.city ]]
  [[ result.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.club ]]

  Ervaring
  [[ result.description ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]


  • [[ rating.question ]]