Filip verhaal Italië Atalanta
ALL_BLOGS

Buitenlands Gras: Coppa-sensatie bij Lazio SS en Atalanta BC

2024-05-29

In Buitenlands Gras vertellen voetbalfans over hun recente voetbalreizen. Filip de Baere trapt af en beleefde samen met twee vrienden eind februari de Coppa Italia halve finales Atalanta-Fiorentina en Lazio-Juventus. Hij deelde zijn ervaringen met ons zodat wij samen met hem na kunnen genieten van een onvergetelijke reis!

“Elk jaar plannen mijn vrienden en ik een voetbaltrip naar het buitenland. Hierbij proberen we altijd om twee wedstrijden met elkaar te combineren. Daarbij willen we het liefst nieuwe landen en stadions ontdekken; we gaan dus niet snel naar dezelfde clubs. Na eerdere reizen naar Engeland en een fantastische ervaring in Spanje, kozen we dit jaar voor Italië.


We kozen voor Atalanta-Fiorentina en Lazio-Juventus, de twee returnwedstrijden voor de halve finale van de Coppa Italia. Een belangrijke factor in deze keuze was dat Charles de Ketelaere, een van mijn favoriete spelers, nu voor Atalanta speelt. Voorafgaand aan de reis verdiep ik me altijd in de clubs en stadions die we bezoeken. Dit doe ik door verschillende magazines te lezen zoals Staantribune. Deze bladen geven me veel interessante informatie en brengen me alvast in de juiste stemming.


Aankomst in Rome
Op dinsdag arriveerden we met het vliegtuig vanuit België in Rome. Dit was meteen de dag van de wedstrijd Lazio-Juventus, dat betekende helaas dat we niet veel tijd hadden om de stad Rome uitgebreid te verkennen. Hierdoor zijn we bijna direct naar het stadion gegaan. Rondom het stadion zijn een hoop leuke kraampjes waar je eten, drinken en fanartikelen scoort. Hier proef je de sfeer goed voorafgaand aan de wedstrijd.

Filip verhaal Italië Lazio

Ondanks dat het Stadio Olimpico niet volledig gevuld was, zorgden de fans voor een goede sfeer. Ze ondersteunen 90 minuten lang hun team. Omdat Lazio met 2-0 voor kwam en daarmee virtueel in de finale stond, werd de sfeer alleen maar beter.  Het was indrukwekkend om te zien hoe de supporters hun team aanmoedigden. Helaas werd het uiteindelijk nog 2-1 en ging Juventus naar de finale. De fanatieke fans van Lazio hebben de reputatie om op politiek vlak erg actief te zijn en soms wat mensen tegen het verkeerde been te schoppen. Wij merkten hier niks van, de mensen waren erg vriendelijk.


De luxe van een treinreis

Een dag later namen we vanuit Rome de hogesnelheidstrein naar Milaan, een reis van iets meer dan drie uur. Vanuit Milaan reisden we verder naar Bergamo. Dit bleek een uitstekende keuze; het reizen met de trein in Italië was betaalbaar en ontspannend. Een stuk fijner dan vliegen, omdat je bij een binnenlandse vlucht nog moet inchecken en doorgaans vroeg aanwezig moet zijn. Daarnaast was er in de trein een barretje waar je een broodje en een drankje kon halen. 


Geweldige sfeer

In de avond waren we aanwezig in het Gewiss Stadium bij de wedstrijd van Atalanta tegen Fiorentina. Dit was absoluut het hoogtepunt van de reis. De sfeer in het stadion was geweldig. De fans zongen en juichten de gehele wedstrijd. We hadden mooie plekken dicht bij het veld en de mensen om ons heen waren erg vriendelijk. We voerden leuke gesprekken met de Italiaanse supporters over de club en de wedstrijd, wat de ervaring nog specialer maakte.

Filip verhaal Italië

Het was een absoluut kippenvelmoment toen de spelers van Atalanta na de wedstrijd een ereronde maakten en de vreugde van de fans duidelijk zichtbaar was. Ze begonnen zelfs al plannen te maken voor de finale in Rome. Na de wedstrijd zijn we in de buurt van het stadion nog even naar een lokale kroeg gegaan. Die zit een paar honderd meter van het stadion en we hebben daar erg leuke gesprekken gevoerd met de lokale fans. 


Het prachtige Bergamo verkennen
Doordat we donderdag pas laat vlogen, hadden we in Bergamo meer tijd om de stad te verkennen. In eerste instantie wilden we een dagje naar Milaan gaan, maar uiteindelijk besloten we in Bergamo te blijven. Dit bleek een uitstekende keuze. Vooral Città Alta, de oude stad van Bergamo, beviel ons erg goed. Het is een prachtige plek met gezellige plekken om iets te drinken en veel bezienswaardigheden.


Drankje op de tribune
Volgend jaar willen we weer een soortgelijke trip maken. Glasgow staat nog steeds hoog op onze lijst, maar het verkrijgen van tickets is lastig. Hoewel ik graag nog een keer naar Atalanta zou gaan, ben ik ook benieuwd naar nieuwe stadions en steden. Italië beviel ons erg goed, vooral omdat je je drankje mee de tribune op mocht nemen, iets wat in Spanje niet mocht en voor ons echt bijdraagt aan de ervaring. "Dit nemen we ook mee naar toekomstige reizen.”


Wil jij net als Filip een volledig verzorgde voetbalreis maken naar Spanje, Italië, Engeland of Schotland? Maak jouw interesse kenbaar bij Voetbalreizen.com door een mail te sturen naar [email protected] of houd de website goed in de gaten voor het laatste aanbod!

ALL_BLOGS