ALL_BLOGS

Buitenlands Gras: gedroomd vader-zoon-uitje in Madrid

2024-06-24

In Buitenlands Gras vertellen voetbalfans over hun recente voetbalreizen. In deze aflevering deelt Harm Jan Tulp zijn ervaring van Real Madrid-Cadiz, waar hij samen met zijn jongste zoon heen ging. Hij deelt zijn ervaringen met ons zodat wij samen met hem kunnen nagenieten van een onvergetelijke reis!

“Het idee kwam voort uit een eerder uitstapje naar Parijs met mijn oudste zoon, waarbij we een wedstrijd van Paris Saint Germain bezochten. Dit keer wilde ik iets speciaals doen met mijn jongste zoon. Hij wilde graag naar Real Madrid. Na advies van een vader van een voetbalmaatje van mijn zoon besloot ik een reis te boeken via Voetbalreizen.com. 


Verkenning van Madrid

Samen met mijn vrouw en mijn jongste zoon vertrokken we voor zes dagen naar Madrid. Tijdens ons verblijf hebben we verschillende bezienswaardigheden bezocht zoals het Royal Palace Madrid, het Reina Sofia Museum en de Gran Vía. Daarnaast hebben we een fietstour gemaakt, een echte aanrader omdat die werd gegeven door een Nederlandse studente. In vrij korte tijd krijg je zo een heleboel kennis over de stad en haar historie. 

Een hoogtepunt buiten het voetbal was de trip naar Toledo. Met de hogesnelheidstrein zijn we daarheen gegaan en binnen een half uur waren we ter plaatse. De binnenstad heeft veel historische bezienswaardigheden en leent zich perfect voor een dagtrip. Daarnaast zijn er genoeg terrasjes waar je lekker een drankje kunt doen.


Toledo

Real Madrid-Cádiz

De wedstrijd zelf vond ik geweldig. We gingen al ruim op tijd naar het stadion, waar we genoten van de ontspannen en vriendelijke sfeer onder de supporters. Vooral de interactie tussen de Real Madrid en Cádiz fans vond ik erg mooi om te zien. Een vader met zijn zoontje liepen met een grote vlag en allebei in knalgeel met blauwe kleding aan door een haag van Real Madrid fans. Midden in de groep riep de vader keihard “Cádiz” en begon hij met zijn vlag te zwaaien, de Real Madrid fans begonnen te klappen en te lachen. Dit was tekenend voor de ontspannen sfeer. Ook waren er rondom het stadion erg veel leuke cafés waar de sfeer gezellig was. 

Het absolute hoogtepunt van de reis was om mijn zoon zo te zien genieten. Hij vond het geweldig en was helemaal door het dolle heen. Hoewel ik zelf niet zo’n grote voetbalfan ben, was het zien van het plezier van mijn zoon geweldig. Dit maakt dat ik zeker nog een soortgelijke trip zou overwegen. Barcelona of München zijn dan opties waar ik nu aan denk.

Stadion Estadio Santiago Bernabeù van Real Madrid

Tips voor een soortgelijke trip

Voor de mensen die een soortgelijke trip naar Madrid willen maken raad ik aan om het goede en goedkope openbaar vervoersysteem te gebruiken. De metro is ideaal omdat je onder de grond rijdt en daardoor niet in aanraking komt met het drukke verkeer. Je kunt een 10-rittenkaart kopen en met meerdere personen gebruik maken van deze kaart.”

Fietstour Madrid

Wil jij net als Harm Jan een volledig verzorgde voetbalreis maken naar bijvoorbeeld Madrid, Barcelona of München? Maak jouw interesse kenbaar bij Voetbalreizen.com door een mail te sturen naar [email protected] of houd de website goed in de gaten voor het laatste aanbod!

ALL_BLOGS