Team van het jaar 2020/2021
ALL_BLOGS

​Dit is het Voetbalreizen-elftal van het jaar!

2021-06-21

De stembussen zijn gesloten en jullie hebben bepaald, het team van het jaar is bekend! Het voetbalseizoen 2020/21 was een apart jaar. Door de wereldwijde pandemie zagen we in de stadions geen fans. Toch werd er gelukkig, hoe gek dat ook is zonder publiek, gewoon gevoetbald. Alle competities zijn afgewerkt en dat betekent dat we de balans op kunnen maken. Dit is het Voetbalreizen-elftal van het jaar.

Braziliaanse doelverdediger

Wie had in 2015 durven zeggen dat Ederson Moraes doelman van het jaar 2021 zou gaan worden. De Braziliaanse doelman speelde dat jaar nog bij Rio Ave in de subtop van Portugal. Zes jaar later is de 27-jarige Braziliaan niet meer weg te denken uit het doel van sterrenploeg Manchester City. Met 19 clean sheets in 36 wedstrijden en een fantastische assist tegen de Spurs kreeg hij 52% van de stemmen. Ook won hij dit jaar de League Cup, Supercup, Premier League en bereikte hij met zijn ploeg de finale van de Champions League. De onbetwiste nummer 1 van zijn positie. Hij laat concurrenten Thibaut Courtois 28%, Samir Handanovic 19% en Péter Gulácsi 1% daarmee ver achter zich.

Portugees sprekend blok

Het hart van de defensie moet makkelijk met elkaar kunnen communiceren, bij dit team is dat geen enkel probleem! De centrale verdedigers en doelman praten namelijk allemaal Portugees. Met de ervaren Braziliaan Thiago Silva van Chelsea en de nog jonge Portugees Ruben Dias van Manchester City, wordt het defensieve blok gevormd.

Thiago Silva draaide een uitstekend seizoen bij Chelsea. De 36-jarige aanvoerder was de leider centraal achterin. Was Silva er niet bij? Dan incasseerde the Blues ineens vaker tegendoelpunten! Met 36% van de stemmen kozen jullie voor Silva in dit lijstje. De enige smet op zijn seizoen is dat hij de Champions League-finale vroegtijdig moest verlaten door een blessure. Desondanks won zijn ploeg van Manchester City waar onder andere Ruben Dias speelt.

Ruben Dias ruilt in de zomer van 2020 Benfica in voor Manchester City. Hij volgt daarmee hetzelfde pad als doelman Ederson. The Citizens betalen ongeveer zeventig miljoen voor de 24-jarige Portugees. Veel geld, maar hij overtreft alle verwachtingen. Samen met zijn collega in het doel zijn zij de minst gepasseerde defensie van Engeland. Door zijn prestaties krijgt hij met 55% van de stemmen een plekje in dit team!

Moderne backs

Tegenwoordig moet je als back veel meer kunnen dan ‘slechts’ verdedigen. Je techniek, aanvallende vaardigheden, snelheid en drive moeten op-en-top zijn. Helemaal als je gaat kijken bij de beste Europese ploegen. Jullie kozen voor AC Milan-linksback Theo Hernández (36%) en de Portugese rechtsback João Cancelo (45%).

Theo Hernández is misschien wel de voetballer die het meest opleefde dit jaar. Via Real Madrid, waar hij sporadisch speelde, belandde hij in 2019 bij AC Milan. Na een goed 2019/2020 zette hij deze lijn dit jaar door. Dat je als back aanvallend moet zijn, geven zijn cijfers goed weer. In 33 Serie A-wedstrijden maakt hij zeven goals en is hij zesmaal aangever. Toch was het voor bondscoach Didier Deschamps niet goed genoeg om Hernández op te roepen. Geen EK voor de linksback, wel een plekje in dit prestigieuze lijstje.

Nog een Portugees en nog een speler die we niet zien tijdens het EK. João Cancelo was ‘gewoon’ opgeroepen voor dit Europees Kampioenschap. Een positieve corona-test gooide roet in het eten. Toch kan de 27-jarige rechtsback terugkijken op een goed seizoen. Als Champions League-finalist en Premier League-winnaar laat hij de concurrenten op zijn positie achter zich.


De motoren op het middenveld

De motor waar het team op draait is het middenveld. Hier moet het team de slag om balbezit winnen. Jullie kozen als controleurs voor onze eigen Frenkie de Jong (58%) en voor de geliefde Fransman N’golo Kanté, die maar liefst 72 procent van de stemmen kreeg. Als de creative nummer 10 kozen jullie met 60% voor de Belg Kevin de Bruyne.

Nederlander Frenkie de Jong heeft dit seizoen maar weer eens laten zien hoeveel voetbaltalent hij tot zijn beschikking heeft. In het FC Barcelona van Ronald Koeman was hij de voetballende kracht op het middenveld. Tijdens het EK mag hij heel Nederland gaan laten zien wat hij kan. In dit lijstje verslaat hij niet de minste namen. Door de aanwezigheid van De Jong is er geen plek voor Joshua Kimmich 18%, Ilkay Gündogan 17% en Tomas Soucek 7%.

N’golo Kanté won de laatste jaren prijs na prijs. Afgelopen seizoen was dat niet anders. Vanaf 2015 won de Franse middenvelder het WK, tweemaal de Premier League en dit jaar de UEFA Champions League. Geen gek lijstje! Ook dit jaar was de 30-jarige weer goud waard voor Chelsea. Als een echte stofzuiger wist Kanté in de competitie afgelopen jaar 194 keer de bal te winnen voor zijn ploeg! Een van de redenen waarom hij bijna driekwart van de stemmen kreeg.

Wie anders dan Kevin de Bruyne wil je op tien hebben staan. De spelmaker van hoofdleverancier in dit rijtje: Manchester City, leidde zijn ploeg naar de titel en de finale van het grootste Europese toernooi. Manchester-United concurrent Bruno Fernandes eindigt achter de Belg met 33% van de stemmen. Kevin de Bruyne zelf kreeg bijna twee derde van de stemmen.

Sterren op de flank

Riyad Mahrez, Son Heung-Min, Mohamed Salah en Serge Gnabry, zomaar een paar namen die niet zijn gekozen voor dit team. Maar wie dan wel? Over de rechterflank waren jullie het snel eens. Lionel Messi kreeg bijna zestig procent van de stemmen. Aan de andere kant kozen jullie met hetzelfde percentage voor PSG-aanvaller Neymar.

Het was geen historisch seizoen voor FC Barcelona. Toch ging het ook niet akelig slecht. De Catalanen wonnen weliswaar niet de La Liga of Champions League, toch werd de Copa del Rey gewonnen. De grote man bij Barcelona? Zoals al jaren: Lionel Messi. Met 38 goals en 14 assists in alle competities was het wederom een goed seizoen voor de Argentijn.

Over Neymar hoorde we dit seizoen iets minder. De Braziliaanse baltovenaar was dit jaar een aantal keren geblesseerd. In de wedstrijden dat de inmiddels 29-jarige meedeed was het dan wel weer een genot om naar te kijken. Neymar zelf wil aankomend jaar vooral fit blijven. Dat doet hij ‘gewoon’ nog bij PSG. De Braziliaan zette onlangs zijn handtekening onder een nieuw contract bij de Franse grootmacht.

Poolse goaltjesdief

Robert Lewandowski was vorig jaar on fire! De Pool verbrak het all-time record voor meeste Bundesliga-goals in één seizoen. Met 41 doelpunten in de Duitse competitie pakt hij het record af van Gerd Müller. Door de prestaties van de 32-jarige Pool kende hij zijn beste seizoen ooit. Ook werd hij voor de zevende keer kampioen met zijn Bayern München. Ook jullie waren het ermee eens: Lewandowski was dit jaar de beste spits. Met 62 procent van de stemmen laat hij Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé en Romelu Lukaku achter zich.

Het team is nu compleet Dit zijn de beste elf spelers gekozen door jullie! Wil jij één van deze wereldsterren aankomend seizoen in actie zien? Bekijk gerust Voetbalreizen.com en boek jouw droom voetbalreis!

ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS