Voetbalreis Liverpool FC
ALL_BLOGS

Een voetbalreis boeken; waar let je op?

2016-03-25

Je kent het wel, op zoek naar een leuke voetbalreis met je vrienden, familie of partner en je struint het web af naar de mogelijkheden. Tal van aanbieders dienen zich aan: de een met scherpe prijzen, de ander met pakkende afbeeldingen of filmpjes.


Veel vragen schieten vervolgens door je hoofd. Moet ik wel kiezen voor een georganiseerde aanbieder, kan ik niet gewoon een kaartje kopen aan het stadion? Welke site is betrouwbaar en welke niet?

Voetbalreizen.com heeft reeds 10 jaar ervaring in het organiseren van geheel of gedeeltelijk georganiseerde voetbalreizen voor de Europese topcompetities, dit tot tevredenheid van vele klanten. Vanuit onze expertise rijken wij u enkele handvaten aan die je helpen in het beslissingsproces.

Zelf je voetbalreis regelen:
Het organiseren van je eigen voetbalreis behoort tot de mogelijkheden. Wel dien je veel research te doen naar de mogelijkheden en de prijzen van de tickets. Een optie is om zelf tickets aan te schaffen. Je wordt lid van een club en met je membership loot je mee met andere overseas supporters (supporters buiten de eigen landgrenzen in Engeland) om in het bezit te komen van een officieel ticket. Afhankelijk van de wedstrijd, de lengte van lidmaatschap, de opgebouwde loyality points en geluk kom je eventueel in het bezit van de tickets. Nadelig is dat deze tickets vaak pas 6 tot 3 weken voor de wedstrijd in de verkoop gaan.

Ticketbureaus:
Een andere mogelijkheid is om via het internet via ticketbureaus tickets aan te schaffen. Echter wees op je hoede dat je zaken doet met een betrouwbare aanbieder. Check het internet op recensies, ervaringen en op eventuele keurmerken (Thuiswinkel.org / SGR / Shops Keurmerk etc.). Bij enige twijfel adviseren wij je geen zaken te doen met een dergelijke instantie.

Voetbalreis aanbieders:

Mocht je dan toch kiezen voor een georganiseerde aanbieder, kijk dan goed naar de voorwaarden waaronder je boekt en de toegevoegde waarde en de service die een aanbieder biedt. Kijk niet alleen naar de prijs! Het organiseren van een voetbalreis is een specialisme en alle keurmerken en de werkzaamheden met betrekking tot de organisatie van de reis brengen kosten met zich mee. Belangrijke componenten waar je op moet letten:

 • wel of geen voorzieningen bij een eventueel faillissement?
 • is men lid van een consumentenkeurmerk (organisatie die opkomt voor je rechten)?
 • wat zijn de voorwaarden bij een eventuele annulering of verplaatsing van een
  wedstrijd?
 • is het arrangement inclusief 1 of 2 overnachtingen?
 • wat is de ligging van het hotel ten opzichte van het centrum of een eventuele
  metrostop en het overige ov?
 • is het ontbijt inbegrepen? Hotels berekenen al vaak een bedrag van € 17,50 voor een
  ontbijt, kijk dus goed of dit is inbegrepen.

Wat je ook kiest, een voetbalreis is een beleving en wij adviseren dan ook iedere supporter eens een buitenlandse wedstrijd te bezoeken. Ga niet alleen naar een FC Barcelona, ook een Everton of bijvoorbeeld een Fulham zijn meer dan het bezoeken waard.

Uiteraard zijn wij je ook in het nieuwe seizoen weer vrijblijvend van dienst, neem in dat geval contact op met een van onze deskundige medewerkers. Het organiseren van een voetbalreis is een specialisme!

Met sportieve groet,
Voetbalreizen.com
Roy Liebrand

Reacties zijn uiteraard welkom! Je kunt deze sturen naar [email protected]

ALL_BLOGS