Napoli SSC
ALL_BLOGS

​Italië op zijn best: geniet van Maradona’s trots Napoli

2022-12-05

Met gepaste trots zou Diego Maradona toekijken wanneer hij Napoli op dit moment zou zien spelen. De Napolitanen stevenen af op de eerste landstitel in 33 jaar. Sterker nog de laatste scudetto werd binnengehaald onder aanvoering van El Pelusa zelf. 2023 is, nu Napoli zo’n heerlijk team heeft, hét moment voor een voetbalreis naar Napels!

Voor Ajax-fans zal het wellicht wat pijnlijk zijn, maar Napoli laat dit jaar op alle fronten zien te beschikken over een geweldig team. In de Champions League tonen onbekende grootheden als Khvicha Kvaratskhelia, Kim Min-Jae en Victor Osimhen wat een hecht team kan bereiken. Met slechts één nederlaag in zes wedstrijden in een enorme sterke poule bewees Gli Azzurri klaar te zijn voor het echte werk.

Napoli SSCFoto: Antonio Balasco / Shutterstock.com

Historische cijfers

Ook in de Serie A gaat het voortvarend met de Napolitanen. Het gaat zelfs zo goed dat het tot dusver nog niet heeft verloren in competitieverband. Met slechts twee gelijke spelen is er inmiddels een gat geslagen van acht punten ten opzichte van nummer twee AC Milan. Aan een wintertitel is inmiddels niet meer te ontkomen. Zelfs het onderlinge duel tussen Napoli en AC Milan werd met 1-2 gewonnen door de Napolitanen.

Mooie verhalen van ‘nonno’

Goed voetbal en successen brengen sfeer. Dat de Napolitaanse fans bekend staan als hartstochtelijk en fanatiek is een gegeven. Het meebrullen van de Champions League-hymne is daar een wereldberoemd voorbeeld van. De Italiaanse passie voor voetbal stroomt door de aderen. Waar de oudere generatie fans nog de hoogtijdagen van Napoli en Maradona meemaakten, moeten de jongeren het doen met mooie verhalen van nonno en padre. Daar kan in 2023 zomaar verandering in komen. Men snakt naar een modern succesverhaal en gaat het waarschijnlijk ook krijgen.

Azuurblauw straatbeeld en Napolitaanse passie

Tijdens wedstrijddagen is de spanning in de hele stad te voelen. Azuurblauwe voetbalshirt en vlaggen vullen het straatbeeld. De Napolitaan leeft naar de wedstrijd toe. Enkele uren voor het startsignaal weten de supporters de barretjes rondom het Stadio Diego Armando Maradona al goed te vinden. Kort voor de wedstrijd verplaatst deze horde mensen zich van de straat naar de tribune. Daniele 'Decibel' Bellini, stadionspeaker bij Napoli warmt de supporters alvast op met de opstelling. Men laat hun passie nog maar eens merken door massaal met hem mee te schreeuwen.

Ook tijdens de wedstrijd steunen de Napolitanen hun favoriete team op vocale wijze zoals alleen Italianen dat kunnen. De Italiaanse taal leent zich perfect voor voetballiederen, met in het bijzonder het Napolitaanse dialect.

Beste pizza ter wereld

Los van het beleven van een voetbalwedstrijd van Napoli, is een reis naar de stad Napels een belevenis op zich. Zo eet je bij Pizzeria da Michele de beste pizza ter wereld. Veel Napolitanen zullen zelfs zeggen dat je Napels niet écht hebt bezocht als je geen Pizza Marinara of Pizza Margherita hebt gegeten bij deze iconische pizzeria.

Voetbalreis Napels MaradonaFoto: Dudaeva / Shutterstock.com

Hoogtepunten

Natuurlijk heeft Napels nog veel meer te bieden dan voetbal en pizza. Het geldt als een van de belangrijkste havensteden van zuidelijk Italië. Het chaotische maar prachtige centrum verdient een bezoek met als absoluut hoogtepunt La Piazza del Plebiscito. Johann Wolfgang von Goethe, een van ‘s werelds beroemdste dichters, sprak zelfs de woorden ‘eerst Napoli bezoeken, dan pas dood gaan’.

Kleine tip! Breng een bezoek aan Quartieri Spagnoli voor een blik op de mooiste muurschilderingen in het teken van Napoli SSC en Maradona.

Bij Voetbalreizen.com helpen wij je graag met een reis naar Napels. Geniet van een weekend weg inclusief hotelovernachtingen, retourvlucht en wedstrijdtickets voor een wedstrijd naar keuze van Napoli!

ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS