Voetbalreizen Italië augustus blog
ALL_BLOGS

Drie Italiaanse topduels in jouw vakantie!

2022-06-27

​De Serie A begint over iets meer dan een maand en heeft afgelopen week zijn speelschema bekendgemaakt. Daarbij komen zelfs in de maand augustus al een aantal prachtige affiches naar voren. Een ideaal moment voor iedereen die een vakantie in Italië wil combineren met het bezoeken van Italiaans topvoetbal!

Drie Italiaanse topduels in jouw vakantie!

Napoli SSC - AC Monza

Op de voorhand lijkt dit duel niet heel bijzonder. Toch is er niks minder waar. AC Monza promoveerde afgelopen seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Serie A. Iets dat groots werd gevierd. Zeker nadat het twee jaar terug de promotie naar de Serie B niet kon vieren vanwege de corona-pandemie. Toch komt die tweede promotie in drie jaar tijd niet uit de lucht gevallen. De ambities van de kersverse Serie A-club zijn torenhoog. Silvio Berlusconi, die 15 jaar lang minister-president van Italië was én langere tijd eigenaar was van AC Milan, is sinds 2018 eigenaar van Monza. 

​Champions League voetbal in Monza?
Berlusconi wil binnen enkele jaren deelname aan de UEFA Champions League veiligstellen. Gedurfde uitspraken. Die we wellicht al kunnen toetsen tijdens de eerste wedstrijd tegen een grote tegenstander: Napoli SSC
Of woord bij daad wordt gevoegd door Berlusconi is nog de vraag. De geruchten geven de fans in ieder geval wat extra hoop. Het zou zomaar kunnen dat komend seizoen spelers als Stephan El Shaarawy, Alessio Romagnoli en Andrea Belotti in het rood-wit spelen van Monza. 

​'Het kwaad'
Toch zullen de Napolitanen zich niet gemakkelijk gewonnen geven. Afgelopen jaar leek het lang mee te doen om de landstitel maar moest het tegen het einde van het seizoen toch hun meerdere erkennen aan AC Milan. Daarnaast zal men er extra op gebrand zijn om Monza te verslaan. Berlusconi was zelfs voor de verschillende schandalen waarbij hij betrokken was al niet populair in de zuidelijke havenstad. De trots zal groot zijn als 'het kwaad' wordt verslagen.

​Cultuurstad Napels en adembenemende Amalfi-kust
Naast dat je een potentiële topwedstrijd bezoekt, kom je in sfeervolle stad in een schitterende omgeving terecht! Napels geldt als een van de grootste steden van zuidelijk Italië en is op slechts een uurtje verwijderd van de wereldberoemde Amalfi-kust. Proef de charme van voetbalstad Napels, eet een Pizza Margherita in een van de oudste pizzeria's van ter wereld en vergaap je aan de enorme muurschilderingen van Maradona, Hamsik en Mertens!

Atalanta Bergamo - AC Milan

Bij Atalanta Bergamo moet men in 2022/2023 op zoek naar eerherstel. Na een aantal jaar van onuitwisbare resultaten, Champions League-deelname en het ontwikkelen van topspelers, viel het in 2021/2022 toch allemaal wat tegen. Een achtste plek in de Serie A en een gat van 11 punten ten opzichte van nummer vier Juventus, is niet waar men op hoopte. Komend jaar wordt er op zijn minst gemikt op plek zes voor Europa League-deelname. Om dit te bereiken zijn de topwedstrijden cruciaal. Voor Atalanta is AC Milan de eerste grote tegenstander. Een mooi affiche. De regerend kampioen die zo vroeg in het seizoen al op bezoek komt. 

Meerhoppen
Atalanta is wellicht niet de eerste club waar je aan denkt bij een voetbalreisje, maar toch is La Dea het bezoeken meer dan waard. Gelegen in een pittoresk stadje op een uurtje van Milaan, is het gemakkelijk te bereiken. Het heeft zelfs een eigen vliegveld. Ideaal als je een bezoek aan Atalanta Bergamo - AC Milan wil combineren met een aantal vakantiedagen in Italië aan bijvoorbeeld het Garda- of Comomeer. 

Juventus - AS Roma

​Hoewel het nog officieel bevestigd moet worden, lijkt een terugkeer van Paul Pogba bij Juventus onafwendbaar. Pogba gaat het in het weekend van 28 augustus dus hoogstwaarschijnlijk opnemen tegen zijn oude manager José Mourinho. Dat deze twee grote namen het niet altijd even goed met elkaar konden vinden, is een understatement. Er werd na het vertrek van José Mourinho ook vanuit beide kanten nog met modder gegooid. Zo verweet Mourinho Pogba van onprofessioneel, lui en ongeïnteresseerd gedrag. Anderzijds liet Pogba ook weinig heel van de reputatie van de Portugese oefenmeester. Hij zou de hoofdoorzaak zijn geweest van depressieve klachten bij Pogba. "Hij gaf hem zelfs het gevoel dat hij niet bestond".

Gevallen voetbalgiganten
Maar Juventus - AS Roma is natuurlijk meer dan Pogba vs. Mourinho. Het is een strijd tussen twee gevallen giganten. Afgelopen jaar wist Juventus na jarenlang strijd om de titel, zich met moeite te plaatsen voor de Champions League. AS Roma moest zelfs genoegen nemen met Europa League-ticket dat op de valreep werd binnengehaald. Dit jaar wil men bij beide clubs beter presteren. Voor Juventus zal de focus liggen op de landstitel en bij Roma zal men alles op alles zetten om zichzelf te plaatsen voor de Champions League.

​Prachtstreek Piëmont
Turijn is een prima stad om voor een aantal dagen te vertoeven. Toch is het in een vakantieperiode bijna zonde om niet meer van de regio te verkennen. Zo heb je ten noorden van Turijn de Italiaanse Alpen en bezoek je ten zuiden de Italiaanse Riviera. Met name het tweede mag je niet missen. Plaatsen als Cinque Terra en Portofino zijn bekend van de kleurrijke huisjes aan idyllische baaien. Een prachtige plek om een vakantie door te brengen.  

ALL_BLOGS