Voetbalreizen naar Inter Milan bekijken
ALL_BLOGS

Kampioenstrijd Italië

2020-02-11

In Milaan zien de supporters het al helemaal voor zich. Internazionale zou zomaar voor het eerst in tien seizoenen weer met de landstitel aan de haal kunnen gaan. Sinds hun laatste kampioenschap zorgde Juventus met hun hegemonie voor een vrij eentonige competitie. Enkel AC Milan wist naast de oude dame een scudetto binnen te harken gedurende de afgelopen tien jaar. Dit jaar is de spanning helemaal terug in Italië. Met nog iets meer dan tien wedstrijden te gaan is er nog allerminst duidelijk wie van de drie teams kampioen wordt. Wij blikken vooruit naar het slot van misschien wel de spannendste competitie van dit seizoen.

Juventus: Cristiano Ronaldo en co

Juventus is al jarenlang veruit de meest overtuigende ploeg van de Italiaanse Serie A. Met negen kampioenschappen in de afgelopen tien jaar kon geen enkele club de ploeg uit Turijn het vuur aan de schenen leggen. Ook in de Champions League is de ploeg de afgelopen seizoenen door de komst van Cristiano Ronaldo een van de favorieten voor de eindwinst. Dit jaar heeft Juve voor het eerst in de nationale competitie zware concurrentie. Internazionale en Lazio hijgen tot nu toe consequent in de nek van de ploeg van Maurizio Sarri.

Juventus kwakkelt al enige tijd en zal alles op alles moeten zetten om de komende weken die trend te doorbreken. Zo werd er bijvoorbeeld drie weken geleden verloren bij Hellas Verona; een van de meest verrassende ploegen van dit seizoen. Waar andere jaren de ploeg uit Turijn nog wel een koos voor het opstellen van een B-elftal, is dat dit jaar uit den boze. Elk punt wat verloren gaat is er een teveel. Daarom is juist dit jaar het jaar dat je een voetbalreisje moet maken naar Juventus. Bij een bezoek aan het Allianz Stadium krijg je vrijwel zeker spelers als Cristiano Ronaldo, Douglas Costa en Paulo Dybala live aan het werk te zien. Mocht Sarri er ondanks alles toch voor kiezen om wat spelers rust te geven, doet dat niks af aan de kwaliteit van Juve. Ook de bank is gevuld met grote sterren. Hoewel de concurrentie dit jaar heviger is dan de afgelopen seizoenen, blijft de oude dame ook dit jaar favoriet voor het kampioenschap.

Resterend speelprogramma Juventus

Juventus heeft nog meerdere toppers op het programma staan. Een allerminst gemakkelijk programma als je het ons vraagt. Zo spelen ze nog de Derby D'Italia tegen Internazionale, de Derby della Mole tegen Torino en de toppers tegen AC Milan, Atalanta, AS Roma en Lazio. Al met al een aantal prachtige wedstrijd die het zeker de moeite waard maken om dit seizoen nog een voetbalreis te maken naar Juventus.

01/03 Juventus - Internazionale
08/03 Bologna -  Juventus
13/03 Juventus - Lecce
21/03 Genoa - Juventus
04/04 Juventus - Torino
11/04 AC Milan - Juventus
19/04* Juventus - Atalanta
22/04* Sassuolo - Juventus
26/04* Juventus - Lazio
03/05* Udinese - Juventus
10/05* Juventus - Sampdoria
17/05* Cagliari - Juventus
24/05* Juventus - AS Roma

* = officiële speeldatum nog niet bekend

Internazionale: slapende reus

Internazionale werd voor het laatst kampioen in het seizoen 2009/2010. Het jaar erna eindigde het op de tweede plaats. In de daaropvolgende jaren wisten de Milanezen nooit meer een plek bij de beste drie te prolongeren. Dit jaar lijkt het halen van de top drie al een zekerheid, zeker na de spectaculaire overwinning in de stadsderby tegen AC Milan. De Nerazurri maakte optimaal gebruik van de nederlaag van Juventus bij Hellas Verona en kwamen na gedeeld aan kop. Met slechts twee nederlagen in de competitie bewijst Internazionale een serieuze titelkandidaat te zijn. Er werd enkel van Juventus en Lazio verloren. Wel werden er zes duels gelijkgespeeld.

Met sterren als Romelu Lukaku, Stefan de Vrij en Christian Eriksen in de gelederen hoeven wij ook niet te verwachten dat er snel een dip aankomt voor de Milanezen. Het voetbal onder Antonio Conte is al het gehele seizoen uiterst efficiënt. Toch kan Inter zich natuurlijk nog niet rijk rekenen. Waar Juve een bank vol met ervaren gevestigde sterren heeft, moet Inter het doen met een mengelmoesje van jeugdspelers en ervaren voetballers. In de winterstop werd er wel versterkt waardoor de selectie behoorlijk wat kwaliteitsimpuls heeft gekregen met spelers als Victor Moses, Ashley Young en Christian Eriksen. Wil jij zien hoe Internazionale zich voor het eerst in tien jaar weet te kronen tot landskampioen van Italië? Een voetbalreisje naar Milaan is zó geboekt!

Resterend speelprogramma Internazionale

Net als Juventus krijgt Internazionale nog de nodige hoogvliegers tegen. Zo staat de kraker tegen Juventus op 1 maart gepland. Ook speelt Inter nog tegen de sterrenensembles van AS Roma, Fiorentina, Napoli en Atalanta. Dit programma maakt het toch wel erg verleidelijk om een voetbalreisje te boeken naar Internazionale.

01/03 Juventus - Internazionale
08/03 Internazionale - Sassuolo
15/03 Parma - Internazionale
22/03 Internazionale - Brescia
05/04 Internazionale - Bologna
11/04 Hellas Verona - Internazionale
19/04* Internazionale - Torino
22/04* SPAL - Internazionale
26/04* AS Roma - Internazionale
03/05* Internazionale - Fiorentina
10/05* Genoa - Internazionale
17/05* Internazionale - Napoli
24/05* Atalanta - Internazionale

* = officiële speeldatum nog niet bekend

Lazio: seizoensverrassing

Niemand bij Lazio Roma had voorafgaand durven dromen van de plek waar het team nu staat. Een tweede plek met slechts één punt achterstand op Juventus, is enorm knap. Nu de Romeinen al zover zijn gekomen, zullen ze ongetwijfeld voor het hoogst haalbare gaan: de landstitel. Laten we eerlijk zijn, het elftal van Lazio doet weinig onder voor die van hun concurrenten. Met Sergej Milinkovic-Savic en Ciro Immobile hebben ze twee absolute wereldtoppers in huis. Om deze twee heen heeft Lazio-manager Simone Inzaghi een elftal gebouwd met supertalenten en jongens van de gevestigde orde met bakken aan ervaring.

De zwakte van de Romeinen ligt naar alle waarschijnlijkheid bij de bank. De club is het niet gewend om voor de titel mee te strijden en dat is te zien aan de breedte van de selectie. Hoewel de basiself van Lazio sterk is, is het niveau van de wisselspelers over het algemeen wat minder. Toch hoeven Lazio-supporters zich geen zorgen te maken. Met dezelfde bank doet Lazio het al het gehele seizoen fantastisch. Sterker nog, de laatste nederlaag dateert alweer van woensdag 25 september 2019 tegen concurrent Internazionale. Tweemaal eerder wonnen I Biancocelesti de scudetto. In 1973-1974 en 1999-2000. Waar het voor Inter dus tien jaar geleden was tot de laatste titel, is het voor Lazio al twintig seizoenen geleden.

Resterend speelprogramma Lazio

De sleutelduels voor alle drie kampioenkandidaten zijn ongetwijfeld de onderlinge krakers. Nadat Lazio twee weken geleden nog afrekende met Internazionale staat 26 april de onderlinge pot tegen Juventus gepland. Verder moet het op bezoek bij nummer vier Atalanta, speelt het tegen het AC Milan van Zlatan Ibrahimovic en sluiten ze het seizoen af bij Napoli. Als je het aan ons vraagt, zal een bezoek aan Lazio tijdens dit historische seizoen voor iedere voetballiefhebber een memorabel weekend opleveren.

29/02 Lazio - Bologna
07/03 Atalanta - Lazio
15/03 Lazio - Fiorentina
21/03 Torino - Lazio
05/04 Lazio - AC Milan
11/04 Lecce - Lazio
19/04* Lazio - Sassuolo
22/04* Udinese - Lazio
26/04* Juventus - Lazio
03/05* Lazio - Cagliari
10/05* Hellas Verona - Lazio
17/05* Lazio - Brescia
24/05* Napoli - Lazio

* = officiële speeldatum nog niet bekend

ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS