Voetbalreis Hertha BSC
ALL_BLOGS

Op voetbalreis met coronamaatregelen?

2022-04-14

Plannen aan het maken voor een voetbalreisje maar twijfel je over alle voorwaarden waaraan je dient te voldoen? Lees dan eens goed deze blog door en je bent op de hoogte van alle maatregelen die op 14 april 2022 gelden.

Premier League & Engeland

Sinds 18 maart 2022 zijn er geen beperkingen op reizen naar Engeland meer. Alle coronamaatregelen in het Verenigd Koninkrijk zijn vervallen voor zowel gevaccineerden als ongevaccineerden. Een voetbalreisje naar clubs als Liverpool, Manchester City of West Ham United is weer als vanouds. Zonder zorgen op reis!

Terugkeer naar Nederland

Ook bij een terugkeer naar Nederland hoef je vanaf 23 maart 2022 niet langer een testbewijs te tonen bij terugkeer. Wel wordt iedereen die terugkeert met de veerboot of het vliegtuig nog verzocht een gezondheidsverklaring in te vullen en te tonen bij het instappen of boarden.

Stadionbezoek Engeland

Waar de Premier League al tijden in de aanpak behoorlijk verschillend was ten opzichte van andere competities, lijkt het nu vrijwel overal gelijkgetrokken te zijn. Er wordt niet langer om een corona-certificaat gevraagd bij het betreden van het stadion. Daarnaast hoef je ook geen mondkapje te dragen. Je kunt dus gewoon weer als vanouds naar het stadion.

​Bekijk voetbalreizen naar Engeland

Serie A & Italië

Ook de kleurcode van Italië is alweer voor een langere tijd groen. Dat wil alleen niet zeggen dat er helemaal geen restricties zijn. Allereerst dient iedereen die afreist naar Italië een 'Digital Passenger Locator Form' in te vullen voor vertrek. Ook maakt men in Italië nog altijd gebruik van een digitaal coronabewijs (CoronaCheck-app). Daarmee laat je zien dat je tussen de 14 dagen en 9 maanden geleden volledig gevaccineerd bent met een erkend vaccin (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Janssen of Novavax). Is het langer dan 9 maanden geleden? Dan heb je enkel toegang met een boosterprik, negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud bij aankomst, een negatieve antigeentest van maximaal 24 uur oud bij aankomst of herstelbewijs van maximaal 6 maanden na de eerste positieve testuitslag.

Let op! Nu wordt het wat ingewikkelder. In Italië wordt er onderscheid gemaakt tussen een Basic Green Pass (3G) en Super Green Pass (2G). Met de 3G-pas, dus ook mét negatieve testuitslag ben je welkom in kapsalons, banken, postkantoren en overheidsgebouwen. Ook is iedereen sinds kort weer welkom in voetbalstadions en het openbaar vervoer met een 3G-pas. Wil je tijdens jouw voetbalreis naar Italië een bezoek brengen aan een bioscoop, theater of wil je binnen een hapje eten? Dan ben je wel verplicht om een 2G-pas in bezit te hebben. Inmiddels mogen de stadions gelukkig weer helemaal gevuld worden! Een kanttekening: iedereen dient een FFP2-mondkapje te dragen bij toetreden van het stadion.

Voor een terugkeer naar Nederland is sinds 23 maart 2022 niet langer een negatieve test nodig.

Bekijk voetbalreizen naar Italië

La Liga & Spanje

Het einde van het seizoen komt in zicht en ook in Spanje zorgt dat voor de nodige spanning. Voor voetbalfans wel zo prettig om erbij te zijn wanneer hun club strijd voor de landstitel, Europees voetbal of tegen degradatie. Ook voor internationale fans is het weer wat gemakkelijker geworden om een Camp Nou, Santiago Bernabeu óf Mestalla te bezoeken. Met een volledig vaccinatiebewijs (2 vaccinaties of 1 van Janssen) ben je welkom in Spanje. Heb je dit niet? Dan dien je of herstelbewijs te tonen van maximaal 180 dagen oud. Ben je ook niet hersteld van het coronavirus? Dan kun je nog afreizen met een testbewijs (PCR maximaal 72 uur oud bij aankomst / antigeentest maximaal 24 uur oud bij aankomst). Let op! In Spanje ben je verplicht in openbare ruimtes een mondkapje te dragen, dus ook in stadions. Daarnaast houdt men in Spanje de 1,5-meter regel ook nog aan. Vergeet ook niet het inreisformulier maximaal 48 uur voor vertrek in te vullen!

Ga je terug naar Nederland? Dan hoef je vanaf 23 maart 2022 niet langer te testen om terug te keren. Dit geldt voor zowel gevaccineerden als ongevaccineerden.

Situatie stadions in Spanje

Met ingang van 4 maart 2022 worden de stadions in Spanje weer volledig gevuld. Wel is er nog altijd een verbod op eten, drinken en roken in de stadions. Daarnaast dient iedereen een mondkapje te dragen.

Bekijk voetbalreizen naar Spanje


Ligue 1 & Frankrijk

Net als de Engelsen lijken ook de Fransen echte voetbaldieren. Met ingang van het seizoen 2021/2022 mochten de stadions weer volledig uitverkocht worden. Daar maakte men dan ook gretig gebruik van. De komst van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain zal daar ongetwijfeld ook zijn steentje aan bijdragen. Ben je van plan om binnenkort ook een voetbaltripje te plannen naar de Ligue 1? Houdt dan rekening met enkele maatregelen. Je dient 7 dagen of langer twee vaccinaties en één boosterprik gehad te hebben. Heb je dit niet? Dan laten de Fransen je het land pas binnen wanneer je een negatief PCR-testbewijs van maximaal 78 uur oud; een negatieve antigeentest van maximaal 48 uur oud of een herstelbewijs van maximaal 180 dagen oud kunt laten zien.

ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS