Voetbalreis Serie A
ALL_BLOGS

Geniet dit jaar nog Serie A-voetbal

2023-10-04

De Serie A heeft zijn programma tot de winterstop gepubliceerd. Er staan ons dit jaar nog de nodige prachtige duels te wachten. Doordat deze wedstrijden gepland zijn, wordt het boeken van die gedroomde voetbalreis een stuk simpeler!

Serie A programma

De keuze in Italië is enorm. Ook dit jaar zijn er weer acht teams in de race voor de landstitel. Op het moment van schrijven lijken AS Roma en Lazio SS afgeschreven. Maar het seizoen duurt voor hen nog lang genoeg om aan te haken bij de top. Mede door deze spannende strijd, is de sfeer in de stadions geweldig.

Voetbalreis Atalanta BergamoEttore Griffoni / Shutterstock.com

Geweldige sfeer

Fans grijpen alles aan om hun club dat extra zetje in de goede richting te geven. Enorme vlaggen en spandoeken, prachtig gezang en fakkels zorgen voor een geweldige sfeer op de curvas (tribune met fanatieke fans). Kies tijdens jouw voetbalreis voor een plekje aan de lange zijde van het veld en je hebt geweldig zicht op de wedstrijd én het spektakelstuk op de tribune.

Voetbalreis AC Milanph.FAB / Shutterstock.com

Voetbalwedstrijden bezoeken in Milaan

Met AC Milan - dat enorm in trek is bij voetbalreizigers - en Inter Milan heb je eigenlijk ieder weekend wel een wedstrijd in Milaan. De hoofdstad van de provincie Lombardije staat bekend als dé modestad van Italië. Toch zijn er nog tal van andere redenen te bedenken waarom Milaan bovenaan jouw lijstje moet staan. Met een aantal geweldige bezienswaardigheden kun je hier gemakkelijk een weekend doorkomen.

Voetbalreis AS RomaRaffaele Conti 88 / Shutterstock.com

Italiaanse keuken én voetbal

Ben je liefhebber van een wat zuidelijker karakter? Dan zou een keuze voor AS Roma, Lazio SS of Napoli SSC een slimme zet zijn. Breng een bezoek aan historische, karakteristieke steden als Rome en Napels. Voor uitstekende Italiaanse cuisine zit je hier ook gebakken. Geniet van een heerlijke pizza, proef de beste wijnen of bestel traditionele pasta. 

Voetbalreis Juventuscristiano barni / Shutterstock.com

Liefhebber van traditie en geschiedenis?

Ook topclubs als Juventus, Fiorentina en Atalanta Bergamo zijn het bezoeken meer dan waard. Juventus is na een aantal magere jaren eindelijk weer in de strijd om de scudetto. Traditioneel gezien is Juve een van de grootste clubs van Italië. Kies je voor Atalanta Bergamo of Fiorentina? Dan kies je voor karakter. Beide clubs worden gezien als volksclubs met een hondstrouwe aanhang. Wie droomt er niet nog weg bij een terugblik van het iconische Fiorentina met spelers als Rui Costa en Gabriel Batistuta.  

Voetbalreis Inter Milanph.FAB / Shutterstock.com

Prachtige affiches

Tot de jaarwisseling staan er een aantal prachtige wedstrijden op het schema. Zo komt het AS Roma van José Mourinho op 29 oktober op bezoek bij titelfavoriet Inter Milan. Op 12 november wordt de Derby van Rome gespeeld en AC Milan ontvangt op 17 december ‘stadsgenoot’ AC Monza. 

Wil jij er dit jaar nog een keer uit? Bezoek dan de Serie A! Klik hier voor het gehele Serie A-aanbod van Voetbalreizen.com!

ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS