Speelprogramma Oranje EK 2024
ALL_BLOGS

Speelschema Oranje EK 2024

2024-04-24

Het speelschema van Oranje tijdens het EK 2024

Het speelschema van Oranje tijdens het EK van 2024 is bekend. Nu de loting van de groepsfase-duels is geweest en de play-off rondes zijn gespeeld, kunnen we ons opmaken voor het Europees Kampioenschap van 2024 in Duitsland. Het Nederlands elftal speelt in ieder geval drie groepsfase duels alvorens ze mogelijk nog enkele extra rondes spelen.

Speelschema Oranje EK 2024Bill Kret / Shutterstock.com

Poulefase Oranje

Tijdens de groepsfase speelt het Nederlands elftal wedstrijden tegen Polen, Oostenrijk en Frankrijk. Drie ploegen met een uitstekende voetbalhistorie. Het beloven dus interessante ontmoetingen te worden. Voor de eerste wedstrijd reist Nederland af naar Hamburg voor een treffen met het Polen van Robert Lewandowski. Hamburg is immens populair en los van het voetbal een schitterende stad om te bezoeken. Nederlanders zullen dan ook in grote getallen afreizen naar de Noord-Duitse stad voor oer-Nederlandse gezelligheid. 

In de tweede wedstrijd, en wellicht direct ook een beslissende wedstrijd voor plek 1, treft Oranje het imposante Frankrijk. Deze wedstrijd wordt in Leipzig gespeeld. Lukt het Nederland om de eerste twee wedstrijden te winnen, dan is men zo goed als zeker van de eerste plek. Of er moet verloren worden in Berlijn tijdens de laatste wedstrijd tegen Oostenrijk. 

  • Polen - Nederland (16-06-24 15:00 - Hamburg)
  • Nederland - Frankrijk (21-06-24 21:00 - Leipzig)
  • Nederland - Oostenrijk (25-06-24 18:00 - Berlijn)
Wedstrijden Oranje EK 2024Vlad1988 / Shutterstock.com

Speelschema Oranje EK 2024 tijdens knockout-rondes

Plek een en twee geven Oranje zekerheid van een plek in de eerste ronde na de groepsfase. Via plek drie zijn er zelfs ook nog mogelijkheden. Er kunnen zich een aantal scenario's voordoen. Eindigt Nederland op plek één in poule D, dan treft het de nummer twee van poule F in Leipzig. Deze groep bestaat uit Portugal, Georgië, Turkije en Tsjechië.

Plek twee voor Oranje?

Lukt het Nederland niet om op de eerste plek te eindigen tijdens de groepsfase? Dan zal Oranje een ander speelschema hebben tijdens de achtste finales van het EK 2024. Een tweede plaats zorgt ervoor dat Oranje het op 1 juli in Düsseldorf opneemt tegen de nummer twee van groep E. Deze groep bestaat uit België, Oekraïne, Roemenië en Slowakije. 

Beste nummers drie

Voor de vier beste nummers drie is er ook nog een plekje in de knockout-rondes. Mocht Oranje bij deze teams behoren, dan is het nog maar de vraag wie het tegenkomt. Mogelijk wordt er dan in Keulen, Gelsenkirchen of München gespeeld tegen de winnaar van groep B, C of E. 

Speelschema Oranje EK 2024 Duitslandkatatonia82 / Shutterstock.com

Verder speelschema Oranje EK 2024

Overleeft Oranje de achtste finales, dan is eigenlijk alles mogelijk, afhankelijk van de route die zij volgden. Wedstrijden in de kwartfinale kunnen dan gespeeld worden in Düsseldorf, Stuttgart, Hamburg of Berlijn op vrijdag 5 juli of zaterdag 6 juli. Het verdere speelschema van Oranje tijdens het EK 2024 ligt dus nog helemaal open!

Groot succes?

Bereikt het Nederlands elftal daarna zelfs de halve finale, dan mag men afreizen naar München of Dortmund op dinsdag 9 juli of woensdag 10 juli. Komt onze Nederlandse droom uit en gaan we direct voor de Europese titel strijden? Dan staat ons een finale in Berlijn te wachten. Op zondag 14 juli weten we of we een tweede Europese titel mogen vieren!

Support jij Oranje tijdens het EK 2024?

Wil jij komende zomer naar het EK in Duitsland? Informeer naar de mogelijkheden bij Voetbalreizen.com door een mail te sturen naar [email protected] en wie weet sta jij binnenkort in Hamburg, Leipzig of Berlijn ons Oranje aan te moedigen. Wij denken graag met jullie mee in het organiseren van een voetbalreis met tickets, hotelovernachting(en) en retourvlucht naar het EK 2024. 

ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS