Voetbaltrip naar Sporting CP maken
ALL_BLOGS

Top vijf wintertransfers die jouw voetbalreis verrijken

2020-02-03

De transferperiode van januari zit er weer op. Lees over de vijf wintertransfers waarvan wij denken dat ze jouw (toekomstige) voetbalreis vele malen beter zullen maken!

Bruno Fernandes

Er leek maar geen einde te komen aan de transfersoap rondom Bruno Fernandes. Dan ging hij naar Manchester United, dan weer niet en uiteindelijk was toch de kogel door de kerk. De Portugese spelmaker gold als de absolute superster in de Portugese competitie. Heel gek is het dan ook niet dat de Mancunians al tijden achter Fernandes aan zaten. De middenvelder scoorde in totaal 63 goals en gaf 52 assists in 137 duels voor Sporting CP. Als je het aan ons vraagt absoluut geen verkeerde cijfers. Manchester United had 55 miljoen euro over voor de 25-jarige smaakmaker. Dit bedrag kan door bonussen oplopen tot 80 miljoen. Voor iedereen die nog van plan is The Red Devils te bezoeken, is de komst van Bruno Fernandes een flinke 'upgrade'. Degenen die Sporting CP bezoeken zullen het helaas zonder deze baltovenaar moeten doen.

Onze wedstrijdtip:
Manchester United - Southampton FC

Christian Eriksen

Als je Christian Eriksen al die jaren hebt gevolgd in de Premier League weet je dat Internazionale een geweldige deal heeft gesloten. Inmiddels had de Deense middenvelder 305 wedstrijden in het shirt van Tottenham Hotspur achter zijn naam. Om de bizarre deal die Internazionale sloot met Spurs nog maar eens te benadrukken pakken wij de cijfers erbij. Waar de Deense spelmaker een geschatte marktwaarde had van €90.000.000 euro, werd hij voor een spreekwoordelijk zakcentje opgepikt. Inter Milan betaalde slechts €20.000.000 euro. Als je het aan ons vraagt is Eriksen een absolute aanwinst voor de Milanezen. Daarnaast zijn de Nerazzurri al hot dit seizoen en dat zal met de komst van Eriksen er niet minder op worden.

Onze wedstrijdtip:
Internazionale - SSC Napoli

Erling Haaland

Erling Haaland lijkt na een paar wedstrijden al bewezen te hebben een fantastische aankoop te zijn. De wereld maakte tijdens de eerste seizoenshelft al kennis met de Noorse revelatie tijdens zijn uiterst succesvolle periode bij RedBull Salzburg. Zijn statistieken liegen er niet om. In 14 wedstrijden in de Oostenrijkse Bundesliga scoorde hij 16 keer. Ook in de Champions League en Duitse Bundesliga is zijn doelpuntenmoyenne hoger dan 1,0. Met de komst van de Noorse spits heeft Borussia Dortmund dus een garantie op doelpunten in huis gehaald. In Salzburg zullen ze hem op sportief vlak ongetwijfeld gaan missen. Op financieel vlak was het meer dan interessant voor club uit Oostenrijk. Vorig jaar kwam Haaland nog voor €8.000.000 over van Molde FK. 31 wedstrijden later wordt hij voor €12.000.000 meer verkocht.

Onze wedstrijdtip:
Borussia Dortmund - FC Schalke 04

Steven Bergwijn

Steven Bergwijn is de enige Nederlander in dit lijstje. Niet iedereen zal even overtuigd zijn van zijn kansen bij Tottenham Hotspur. Wij geloven echter wel in zijn kansen en denken dat hij voor het huidige Tottenham een verrijking is. De reden van het verwachte succes hangt voor het grootste deel samen het verleden van de Londense club. In de afgelopen tien jaar shopte de Spurs geregeld in de Eredivisie; en met succes. Onder meer Davinson Sánchez, Jan Vertonghen en Christian Eriksen gaven hun carrière een flinke boost in White Hart Lane. Makkelijk zal het de Nederlands international echter niet gemaakt worden. Hij zal de strijd aan moeten gaan met sterren Lucas Moura, Heung-min Son en Erik Lamela. Zijn eerste meters in het Tottenham Hotspur Stadium waren in ieder geval bijzonder succesvol.

Onze wedstrijdtip:
Tottenham Hotspur - Arsenal FC

Zlatan Ibrahimović

Voor ons met afstand dé beste transfer van deze winter. Hoewel Ibrahimović in december zijn contract al tekende bij AC Milan, tellen wij hem nog mee. Inmiddels is de Zweedse legende al 38-jaar oud, maar de jaren lijken nog weinig invloed te hebben op zijn fysieke gesteldheid. In de eerste wedstrijden sinds de komst van de spits lijkt er meteen succesvolle reeks te zijn ingezet door AC Milan. Van de eerste vier wedstrijden van Zlatan bij Milan werden er drie gewonnen; één keer werd er gelijkgespeeld. Laten we nou eerlijk zijn. Wie wil deze held niet nog een keer aan het werk zien nu het nog kan. Wie weet is het wel zijn laatste seizoen als profvoetballer.

Onze wedstrijdtip:
AC Milan - Juventus

ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS