Boek een voetbalreis naar Manchester City
ALL_BLOGS

Welke clubs moet jij bezoeken na deze transferperiode?

2022-09-05

Het was een van de meest bizarre transferzomers. Vrijwel geen enkele club liet zich niet meeslepen in de stoelendans van honderden miljoenen. Voor de fans van een aantal clubs werd het een zomer om nooit te vergeten! Zij krijgen komend seizoen wat bijzonders te zien. Wij zetten de vijf winnaars van deze zomer op rij!

Sterrenspitsen in het Etihad Stadium

Manchester City raakte in de afgelopen seizoen haar belangrijkste spitsen kwijt en haalde maar geen vervangers. Lang leek het erop dat de Citizens spitsloos Cruijffiaans voetbal wilde gaan spelen. Toch is er nu na zes wedstrijden in de Premier League niks minder waar. Met de komst van Erling Braut Haaland en Julian Alvarez doet het huidige systeem van Manchester City meer denken aan de tijd dat Guardiola nog de leiding had over het FC Barcelona met David Villa in de spits.

Voor Haaland werd een bescheiden bedrag van 60 miljoen euro - want ja, in deze tijd is zo’n bedrag bescheiden voor een speler van zijn niveau - neergelegd. Ook Kalvin Philips werd voor 49 miljoen euro binnengehengeld. De Engels international speelde voorheen voor Leeds United en werd als grote aankoop binnengehaald. Of hij die status waar gaat maken is de vraag. Na zes wedstrijden blijft hij steken op slechts één minuut speeltijd.

In totaal kocht Manchester City in voor €139.500.000,-. Een behoorlijk bedrag. Toch maakt de regerend Engels landskampioen winst. Het wist onder meer Raheem Sterling, Gabriel Jesus en Oleksandr Zinchenko te slijten. In het Etihad Stadium verdienden ze in de afgelopen zomermaanden maarliefst €159.900.000,-. Een positief saldo én een sterker team. In het blauwe gedeelte van Manchester zullen ze ongetwijfeld met een lach terugkijken op de afgelopen transferzomer.

Boek een reis naar Manchester City en zie Erling Haaland live aan het werk!

Chelsea weer als vanouds dé big spender

Na een transferverbod in 2019 door te grote uitgaven en wederom een transferblokkade begin 2022 door de perikelen rondom eigenaar Roman Abramovich en de oorlog in Oekraïne, mag Chelsea weer geld uitgeven. Dat heeft men geweten ook. In totaal werd er voor een recordbedrag van 282 miljoen euro(!) gespendeerd. Nog nooit gaf Chelsea zoveel geld uit in één transferperiode.

Allereerst werd de focus gelegd op een volledig nieuwe verdediging. Het centrale duo vertrok afgelopen zomer transfervrij en moest vervangen worden. Daar werd 118 miljoen euro voor uitgetrokken in de naam van Wesley Fofana en Kalidou Koulibaly. Zij moeten afwisselend met Thiago Silva het hart van de defensie gaan vormen. Maar ook voor versterkingen op de andere posities werd de knip getrokken. Cucurella kwam over van Brighton & Hove Albion voor 65 miljoen én Raheem Sterling werd overtuigd om de overstap te maken. Manchester City kreeg voor deze overgang 57 miljoen euro overgemaakt. Tenslotte werd Aubameyang ook nog overgenomen van FC Barcelona voor 12 miljoen euro.

Daarnaast wordt er niet alleen gedacht aan succes op de korte termijn. Ook aan de toekomst hebben The Blues gedacht. Talenten Chukwuemeka en Slonina moeten de club aan een gouden toekomst helpen. Voor de bankrekening van de club pakken de transfers wat minder positief uit. 224 miljoen euro negatief zelfs!

Boek een reis naar Stamford Bridge en zie het hernieuwde Chelsea FC live!

West Ham United op zoek naar meer

Het seizoen van West Ham United is enigszins begonnen in mineur. Ondanks vele nieuwkomers, die nog niet bijster veel de kans kregen van trainer David Moyes, vallen de resultaten wat tegen. Tegen het sluiten van de markt werd er nog één keer diep in de buidel getast. Lucas Paqueta verruilde Olympique Lyonnais voor West Ham voor een bedrag van 60 miljoen euro. Voor de tweede keer deze transferperiode werd het clubrecord verbroken.

In totaal kochten The Hammers acht nieuwe spelers. Naast Paqueta werden ook Scamacca, Aguerd, Cornet, Emerson, Kehrer, Downes en Areola als aankopen gepresenteerd. De boekhouder van West Ham heeft daarmee wat drukke maanden achter de rug. Daarnaast zal hij wellicht nog eens zichzelf achter de oren krabben. Want de transferzomer was een flinke aanslag op het vermogen van de club. Inkomend mocht de club weinig bijschrijven. Alleen Issa Diop werd verkocht voor 17,8 miljoen euro.

Toch lijkt het met een dergelijke kwaliteitsinjectie slechts een kwestie van tijd voordat West Ham haar fans weer laat genieten van topvoetbal. Of wordt er met deze transfers alvast ingespeeld op eventuele transfers van sterspelers als Declan Rice en Jarrod Bowen. De toekomst zal het leren.

Zie West Ham United live spelen en boek een reis naar het London Stadium!

Degelijk Duits beleid

Bayern München staat niet bekend om bizarre transfers en ook dit jaar voeren de Duitsers weer een degelijk beleid. Voor De Ligt werd dan wel 67 miljoen euro neergelegd, maar gezien zijn staat van dienst, heeft Bayern niet de hoofdprijs betaald. Naast De Ligt werden er ook nog miljoenen op tafel gelegd voor Sadio Mané, Ryan Gravenberch en Mathys Tel. Mazraoui kwam transfervrij over. In totaal werd er door Bayern München 138 miljoen euro neergeteld.

Maar er moest ook wel geïnvesteerd worden. Sterkhouders Robert Lewandowski, Corentin Tolisso en Niklas Süle vertrokken en leverden niet heel veel op. Toch haalde het samen met behulp van de verkoop van minder belangrijke spelers 104 miljoen euro op. Een klein verlies, maar absoluut niet onoverkomelijk gezien Der Rekordmeister vorig jaar wederom de landstitel binnenhaalde en daarmee verzekerd is van nog een jaar Champions League-voetbal.

De opties voorin zijn om te smullen. Met Serge Gnabry, Leroy Sané, Jamal Musiala, Kingsley Coman, Thomas Müller en nieuwkomers Mané en Tel moet het wel genieten worden in München.

Beleef Der Rekordmeister in het Allianz Arena door te boeken bij Voetbalreizen.com!

Juventus weer favoriet in Italië?

Na twee tegenvallende jaren voor Juventus, is het op de goede weg terug. Het seizoen in de Serie A belooft enorm spannend te worden. Vorig jaar gingen AC Milan, Inter Milan en Napoli zij aan zij richting de eindstreep. Komend seizoen zullen AS Roma en Juventus zich ook weer melden in de kopgroep. Vooral de laatstgenoemde deed uitstekend zaken deze zomer. Het vertrek van De Ligt werd opgevangen en op cruciale plekken werd versterkt. In totaal werd er ondanks de vele aanwinsten nog vier miljoen euro winst gemaakt met de transfers!

Torino’s rots in de branding Bremer werd voor 41 miljoen euro naar Turijn gehaald. Hij gaat de plek van De Ligt invullen. Daarnaast werd ook Chiesa aan de voorhoede van I Bianconeri toegevoegd. Hij zal samen met nieuwkomers Filip Kostic, Angel Di Maria en Arkadiusz Milik spelers als Dusan Vlahovic en Moise Kean ondersteuning in de nog lange weg naar een nieuwe landstitel.

Ook op het middenveld is er prima versterkt. De aankoop van het jaar is ongetwijfeld Paul Pogba. Hij kwam transfervrij over van Manchester United en begint aan zijn tweede termijn bij de Oude Dame.

Ontdek het Italiaans voetbal bij Juventus in het Allianz Stadium!

ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS