AC Milan ervaren
ALL_BLOGS

Vijf redenen waarom jij op voetbalreis moet naar AC Milan

2023-09-25

AC Milan is hot! Met de nodige aankopen, een geweldige sfeer en een fantastisch stadion weten de Nederlandse voetballiefhebbers de club weer goed te vinden. Een voetbalreis naar de Italiaanse topclub is om deze vijf redenen absoluut aan te raden!

1. Officieus clublied Sara perché tifiamo

Hoewel de lichtelijk aangepaste vorm van ‘Sara perché ti amo’ al sinds de jaren ‘80 door San Siro galmt voorafgaand aan thuiswedstrijden, lijkt de sfeer en de bekendheid van dit voetballied pas sinds dit jaar het mondiale publiek te bereiken. Via TikTok en Instagram worden veelvuldig filmpjes gedeeld waarop te zien is hoe de fans van AC Milan volmondig meezingen met het Italiaanse nummer. Het is schitterend om in levende lijve de passie van de Milanese voetbalfans te ervaren.

Voetbalreis AC Milanph.FAB / Shutterstock.com

2. Voetbalerfgoed Stadio San Siro

Zoals wij al in een eerdere blog beschreven lijkt het einde van San Siro als voetbalstadion in zicht. Inmiddels is bekend dat het stadion vanwege de historische waarde niet gesloopt wordt. Goed nieuws natuurlijk! Toch raden wij aan een bezoek aan San Siro niet te lang uit te stellen. AC Milan heeft intussen de bouw van een nieuw eigen stadion aangekondigd. De kans is dus aannemelijk dat de Milanezen bezig zijn aan hun laatste jaren het iconische bouwwerk.

Voetbalreizen AC Milan Leaoph.FAB / Shutterstock.com

3. Voorhoede om van te smullen

AC Milan heeft een van de meest veelbelovende spelers ter wereld in de gelederen. Rafael Leão is zonder twijfel dé grote ster in het elftal van coach Stefano Pioli. Hij scoort aan de lopende band en helpt ook zijn collega-aanvallers Christian Pulisic, Olivier Giroud, Luka Jovic en Samuel Chukwueze bij het maken van doelpunten. Met deze sterspelers in de voorste linie heeft Pioli keuze genoeg. De kans op doelpunten bij een voetbalreis naar AC Milan is behoorlijk groot!

Voetbalreis Milaan

4. Italiaanse keuken

Een voetbalreis naar een wedstrijd in de Serie A is vanwege het topvoetbal alleen al de moeite waard. Toch zijn er nog tal van andere redenen naast de sport zelf te bedenken die een doorslag kunnen geven in de keuze voor Italië. Wat ons betreft is de Italiaanse keuken een reden om af te reizen naar Milaan. Geniet van een heerlijke pizza, een smakelijke pasta of een goed glas wijn. In Milaan zijn tal van uitstekende restaurants te vinden die authentieke Italiaanse gerechten voorschotelen. 

voetbaltrip Milaan

5. Citytrip Milaan

Ben je in Milaan dan mag je de hoogtepunten van de stad eigenlijk niet overslaan. Bezoek Il Duomo di Milano, wandel langs de grachten in Navigli of dompel jezelf onder in Italiaanse sferen in de wijk Brera. Laatstgenoemde wijk is een goede plek om te genieten van de Italiaanse keuken. Hier zijn tal van gezellige restaurants met sfeervolle terrassen te vinden. Vergeet ook zeker niet een kijkje te nemen bij Castello Sforzesco, Galleria Vittorio Emanuele II en Basilica di Sant’Ambrogio.

ALL_BLOGS