Voetbalkaartje van de maand juli: Tottenham Hotspur-Crystal Palace

2018-06-30

In deze tweede editie vertelt medewerker Tim over zijn ervaringen tijdens Tottenham Hotspur - Crystal Palace, nog op het oude White Hart Lane.

Waarom deze club/wedstrijd?
In 2016 heb ik een half jaar stage gelopen in Engeland, en woonde in Zuid-Londen: de thuishaven van Crystal Palace. Aangezien ik dit een mooie club vond (en nog steeds vind) en ik graag regelmatig Premier League-voetbal live in het stadion wilde meemaken, heb ik een lidmaatschap aangeschaft. Mijn eerste Palace-wedstrijd was Crystal Palace-Watford op 13 februari 2016. In het stadion werd tijdens die wedstrijd omgeroepen dat er nog tickets beschikbaar waren voor de FA Cup-wedstrijd een week later: Tottenham Hotspur-Crystal Palace. Na deze wedstrijd heb ik een ticket gekocht en ben op zondag 21 februari 2016 met de metro afgereisd naar 'het verre noorden'.

Waar zat ik in het stadion?
De gehele South Stand was voor deze bekerwedstrijd gereserveerd voor de uitfans. Ik werd geplaatst in block 32, in de hoek op de 1e ring. Het was mooi om naar links te kunnen kijken, en alleen maar rood en blauw te zien!

Hoe was de wedstrijd?
De wedstrijd was spannend! De grote kansen & het beste voetbal kwam van The Spurs. De rood-blauwe zee rondom mij heen haalde opgelucht adem toen Dele Alli voor onze neus met een mooi schot beide palen raakte, maar niet de bal over de doellijn wist te werken. Keeper Wayne Hennessey vervulde een heldenrol in de 1e helft door 2 schoten van Harry Kane te pareren. Vlak voor rust kwam Palace er eindelijk een keer uit, en het was nota bene verdediger Martin Kelly die dodelijk effectief was: 0-1 voor de ploeg van Alan Pardew! De uitfans gingen uit hun dak. Na rust was het wederom een zaak van tegenhouden en hopen op een counter om de wedstrijd in het slot te gooien. Na een aantal hachelijke situaties in de laatste minuten wist het team de winst over de streep te trekken.

Hoe was de sfeer?
De sfeer was uitstekend, vanuit beide supportersgroepen werd er de hele wedstrijd door gezongen. Dit gebeurde ook naar elkaar toe. Een aantal gefrustreerde Tottenham-fans zorgden in de tweede helft voor een wat vijandigere sfeer, maar ik heb me nooit onveilig gevoeld. Wat mooi was, is dat de fans van de thuisploeg de gehele wedstrijd door hun team bleven steunen, ondanks de achterstand. Helaas voor hen mocht het niet baten, maar het was top om te zien (en horen!). Na de wedstrijd vonden de fans van beide ploegen rustig hun weg richting huis & de metrostations. Iedereen liep gewoon door elkaar heen, of je nou een witte of rood-blauwe sjaal droeg.

Welk cijfer geef jij deze voetbalreis / zou jij het aanraden?
Ik geef deze trip een 9! Tottenham speelt altijd mooi voetbal en de fans zorgen altijd voor een goede sfeer in het stadion. Ook nu ze op Wembley spelen, is het stadion vrijwel altijd uitverkocht, wat zorgt voor een echte Engelse voetbalbeleving. Vanaf het nieuwe seizoen 2018/2019 spelen The Spurs in het splinternieuwe White Hart Lane, en ik ben er zeker van dat ze hier ook voor een ultieme sfeer zullen zorgen.

In het nieuwe seizoen 2018/2019 een wedstrijd van Tottenham Hotspur of Crystal Palace bezoeken? Laat je gegevens achter via deze link en wij sturen je geheel vrijblijvend een aanbod zodra de speelschema's bekend zijn gemaakt!