Voetbaltrip Liverpool en Anfield
ALL_BLOGS

Voetbalkaartje van de maand juni: Liverpool-Stoke City

2018-06-01

Op het Voetbalreizen.com kantoor in Arnhem hebben wij al jaren een traditie om voetbalkaartjes van zelf bezochte wedstrijden mee te nemen naar kantoor, en zo een mooie collectie samen te stellen met ons team. Wat ooit begon als een glazen vaas met tientallen kaartjes, is sinds de verhuizing naar ons nieuwe pand in 2017 uitgegroeid tot een prikbord dat volledig is volgeprikt met kaartjes van een groot aantal clubs.

Zo hangen er veel normale kaartjes van clubs als FC Schalke 04 en Fulham, die wij vaak bezocht hebben, maar ook uniekere kaartjes van onder meer Boca Juniors, Brentford, Málaga en Chelsea Ladies.

Vanaf vandaag zullen wij elke maand een voetbalkaartje van het prikbord uitlichten op onze blog, en het verhaal hierachter vertellen! Want achter elk kaartje zit wel een leuk weetje, interessant gegeven & emotionele waarde.

In deze eerste editie vertelt medewerkster reisvoorbereiding Myrna over haar ervaringen tijdens Liverpool - Stoke City op Anfield - een bedrijfsuitje!

Waarom deze club?
Het antwoord op deze vraag is toch wel zeer vrouwelijk. Via een vriendin werd ik in 2010 gewezen op Fernando Torres en we waren er beiden toch wel over eens dat het een knappe man was. De eerste wedstrijd van Liverpool die ik zag, was op een tv in een sportsbar in Engeland tegen Trabzonspor, een voorronde van de Europa League. Op dat moment was ik op vakantie. Bij terugkomst heb ik meerdere wedstrijden gekeken, tot verbazing van mijn ouders die niet snapten dat ik plots zoveel om voetbal gaf. In een half jaar tijd was het echter Liverpool waar ik voor keek en niet meer de voetballer. In die winter ging hij ook naar Chelsea, ik bleef echter bij Liverpool hangen. En zo is de liefde voor de club ontstaan.

De club heeft mij geholpen door hechter met mijn familie te worden, waar ik plots ieder weekend naar mijn opa en oma ging om samen voetbal te kijken. Verder heeft de club mij door een zware periode geholpen ten tijde van mijn middelbare school, maar er ook na. Want uiteindelijk klopt het allemaal: You’ll Never Walk Alone.

Met Liverpool weet je nooit wat je krijgt. Het ene moment spelen ze de sterren van de hemel, het andere moment vraag je je af wat ze allemaal aan het doen zijn. Dat soort momenten tekenen de club en tekenen de fans. Ondanks alles wat er gebeurd, de fans blijven achter het team staan en dat merk je in de online society en in het stadion. Het is een familie.

Het ticket en de foto’s horen bij de eerste wedstrijd die ik heb mogen bezoeken op Anfield. 26 januari 2016, de tweede halve finale voor de League Cup tegen Stoke City.

Waar zat ik in het stadion?
Tijdens deze wedstrijd zaten we op de lange zijde. Verder richting de hoek van de supporters van Stoke City.
Het zicht vanaf onze plek:

Hoe was de wedstrijd?
De wedstrijd zorgde ervoor dat ik in zenuwen zat. De eerste wedstrijd op Anfield en het ging ergens om, het zou voor Liverpool één van de weinige mogelijkheden zijn om Europees voetbal te halen. De heenwedstrijd hadden ze met 0-1 gewonnen, dus de uitgangspositie was goed. Echter kwam Liverpool op achterstand in de eerste helft en dat zou ook de eindstand zijn 0-1. Verlengingen volgden en penalty’s. De penalty’s werden voor onze neus genomen. De penalty’s eindigden in 6-5 met Joe Allen die de winnende penalty inschoot. Dezelfde Joe Allen die in de zomer naar Stoke City toe zou gaan. De winst was binnen en de finale tegen Manchester City stond voor de deur. Helaas werd deze verloren door geweldige reddingen van Caballero.

Hoe was de sfeer?
De sfeer was voor mij onvergetelijk. Niet alleen door de spanning die op Anfield hing, maar ook door de uitfans die aanwezig waren bij deze wedstrijd. Het constante geluid dat wordt gemaakt door de twee korte zijden van het stadion. Het toppunt was echter het You’ll Never Walk Alone horen op Anfield. We waren bijna te laat bij het stadion (kwestie van tijd vergeten), we hebben gerend om de kaarten op tijd op te halen en op tijd binnen te zijn. Maar we hebben het gered. Kippenvel gebeurde thuis al voor de televisie. In het stadion was het niet anders. Kippenvel én tranen waren het gevolg van het horen van dit nummer. Alles bij elkaar was een geweldige ervaring en ik zal deze ook nooit vergeten. Het ticket zit nog steeds in mijn portemonnee, vandaar dat het ticket wat vervaagd is.

Welk cijfer geef jij deze voetbalreis / zou jij het aanraden?
Ik zou deze reis een 9 geven. Waarom? Omdat ik persoonlijk iemand ben die wat meer tijd in een stad heeft om ook daar rond te kunnen kijken. Op dit moment was het op de dag zelf heen en de volgende dag weer terug. Om die reden krijgt de reis ‘maar’ een 9. Het zal voor altijd onvergetelijk zijn en ik zal in de toekomst ook graag weer terug gaan. Een reis naar Liverpool is zeker aan te raden, de sfeer in en rondom het stadion is geweldig. De stad zelf - wat ik heb uitgevonden in latere reisjes - is ook zeker een bezoekje waard. Zeker als je van muziek houdt (the Beatles natuurlijk).

ALL_BLOGS