Moment van de Week
ALL_BLOGS

Voetbalmoment van de week

2023-11-06

In onze nieuwe rubriek blikt een van onze medewerkers op maandagmorgen terug op zijn voetbalmoment van de week. Van passionele fans tot schitterende doelpunten, alles kan aan bod komen.

Turkse spelers voorkomen kou jonge mascottes

20 november 2023 - 

Tijdens de oefeninterland Duitsland - Turkije lieten de Turkse spelers zichzelf van hun beste kant zien. Ze versloegen voetbalgrootmacht Duitsland met 2-3. Toch was er iets voorafgaand aan de wedstrijd dat nog meer indruk maakte. Nadat een kleine mascotte het koud leek te hebben tijdens de line-up en een speler zijn jack weggaf, volgden alle andere spelers van Turkije zijn voorbeeld. Waar de jonkies het zichtbaar koud hadden in hun Duitsland-shirtje, hielpen de Turkse jacks de kinderen warm te houden. Het Turkse nationale elftal heeft er een aantal fans bij na afgelopen weekend. Sportiviteit staat in ieder geval hoog in het vaandel bij de Turken.

​Gouden tijden voor het Turkse voetbal

Het nationale team van Turkije doet het uitstekend. Met nog een wedstrijd te gaan heeft het zichzelf al geplaatst voor het Europees Kampioenschap in Duitsland. In een poule met Kroatië, Wales, Armenië en Letland heeft het stevig de koppositie in handen. Na de oefenoverwinning van Turkije tegen EK-gastland Duitsland wordt er een duidelijk signaal afgegeven. De Turken zijn er om rekening mee te houden. Minder dan een outsider voor de Europese titel zijn ze komend jaar in ieder geval niet. Topspelers als Arda Güler, Hakan Calhanoglu en Caglar Söyüncü laten het wekelijks op topniveau zien.

Harry Kane topscorer BayernAltrendo Images / Shutterstock.com

Doelpuntenmachine in Zuid-Duitsland

13 november 2023 -

Harry Kane doet wat niemand voor mogelijk hield. Hij scoorde dit weekend wéér twee doelpunten voor Bayern München. Hiermee gaat hij topscorer van vorig seizoen Nicklas Füllkrug nu al voorbij. Na elf competitiewedstrijden staat de teller voor Kane op 17!


De verwachtingen waren torenhoog bij de komst van de Engels international. Hij moest de eerste echte spits worden sinds het vertrek van Robert Lewandowski. Dat hij de verwachtingen waar maakt moge duidelijk zijn. In zijn laatste vier wedstrijden maakte hij tien doelpunten. Waarvan ook nog eens twee hattricks. Kane doet goede zaken en groeit in korte tijd uit tot geliefde speler bij de Duitse grootmacht.


Andere uitdager

Nicklas Füllkrug deed er vorig jaar 28 wedstrijden over om 16 keer te scoren. Kane deed het in minder dan de helft van de wedstrijden. Overigens is Kane niet de enige spits in Duitsland die makkelijk het net vindt dit seizoen. Ook Serhou Guirassy van VfB Stuttgart is goed op dreef. Hij wist in 9 wedstrijden 15 keer te scoren. Ook hij evenaart vrijwel zeker binnen enkele weken de cijfers van Füllkrug. 


Bundesliga dé meest aantrekkelijke Europese competitie

Dat de Bundesliga dit seizoen tot de meest aantrekkelijke competities ter wereld behoort, moge uit deze cijfers nog maar eens extra duidelijk worden. In 99 gespeelde wedstrijden werd er in 73 wedstrijden 3 keer of meer gescoord. Dat is zo’n 74% van de duels. In vergelijking met de Premier League (62%), La Liga (52%), Ligue 1 (49%) en Serie A (46%) is dat veel. Wat ons betreft hét teken om dit jaar eens een bezoekje te brengen aan de Bundesliga. Waar kan dat beter dan bij koploper Bayer 04 Leverkusen!

Voetbalmoment van de weekGil Corzo / Shutterstock.com

Argentijnse passie

06 november 2023 -

Wij trappen af met de finale van de Copa Libertadores. De Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League werd afgelopen zaterdag gewonnen door het Braziliaanse Fluminense. Boca Juniors verloor met 1-2 in het iconische Maracanã. Toch is wat ons betreft de wedstrijd maar bijzaak. Wat vooral tot de verbeelding sprak was de passie van de talloze meegereisde Boca Juniors-supporters. 


Copacabana
Honderden Argentijnse fans verzamelden zich dagen voorafgaand aan de wedstrijd al op het wereldberoemde strand Copacabana. Wat het meest indruk maakte, was de kleine Benjamin die tijdens een Argentijns interview zijn passie voor Boca Juniors ter gehore bracht. We kunnen het hier piekfijn beschrijven wat we zien, maar we raden je aan het filmpje gewoon even zelf te bekijken! Mocht je Spaans te wensen overlaten en de vertaler van Youtube niet werken, dan helpen wij je graag een handje. Benjamin vertelt hoe hij zijn Playstation verkocht en zijn vader zijn motor verkocht om erbij te kunnen zijn. Daarnaast roept hij dat ze niet eens een kaartje hebben, maar dat het niet uitmaakt want het is genoeg om erbij te zijn en het te mogen beleven met de andere fans.


Eind goed, al goed
We kunnen je in ieder geval geruststellen; het kereltje kreeg de nodige aandacht. Een Argentijnse celebrity hielp hem aan een kaartje voor de wedstrijd én een nieuwe Playstation. Hij kan dus de finale thuis nog een keer overdoen op zijn gloednieuwe gameconsole. Dan natuurlijk met een overwinning voor zijn Boca!

​Bekijk de video door hier te klikken!

ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS