Voetbalreizen Manchester United  Old Trafford boeken
ALL_BLOGS

​Voetbalreisje na de Brexit? Geen enkel probleem!

2020-01-31

Voor elke Brits voetballiefhebber is het verlossende woord eindelijk daar! De Brexit gooit geen roet in het eten bij toekomstige voetbaltripjes naar Groot-Brittannië. Er verandert het een en ander maar dat heeft nauwelijks invloed op een spontaan weekendje in Londen, Liverpool of Newcastle.

Voetbalwedstrijd bezoeken in Engeland

Gedurende het hele seizoen zijn er veel Nederlandse en Belgische voetbalfans die de Noordzee oversteken om een voetbalwedstrijd te bezoeken van een Engelse of Schotse club. Op allerlei manieren is het Britse eiland te bezoeken; met de ferry, het vliegtuig, de eigen auto en zelfs met de trein. Ook na de Brexit is er geen enkele reden om te stoppen met deze prachtige hobby. Tot het einde van het jaar 2020 verandert er helemaal niks. Ja, Groot-Brittannië is uit Europese Unie gestapt, maar ze hebben dit jaar nog het hele jaar om netjes afspraken te maken over allerlei uiteenlopende zaken. Ze noemen dit ook wel de overgangsperiode.

Pas vanaf 2021 worden de eerste wijzigingen doorgevoerd. Het vrij vervoer van goederen is niet langer mogelijk tussen het Europese vasteland en Groot-Brittannië. Dat wil zeggen dat er door Groot-Brittannië heffingen mogen worden gevraagd op het vervoer van goederen. Ook gaat de douane zich met de transport van producten bemoeien.

Brexit vormt geen probleem voor voetbalreisjes

Maar wat verandert er dan voor het reizen door personen? Het is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Wil je een weekendje naar Londen voor een wedstrijd van Arsenal, Chelsea of een andere club, dan is er niks aan de hand. De enige vereiste is dat je in bezit bent van een identiteitsbewijs(paspoort/ID). Na 2020 is de kans groot dat je enkel Groot-Brittannië in kunt reizen met een paspoort. Pas bij een verblijf van langer dan drie maanden wordt het lastiger, dan zul je een verblijfsvisum aan moeten vragen. De kans dat je voetbalreis zo lang duurt is natuurlijk nihil. Al met al is er dus geen enkele reden om niet jouw lang gekoesterde voetbalreis naar Engeland of Schotland te maken.

Om dan nog maar een reden te noemen om juist naar Engeland te gaan voor een voetbalwedstrijd hebben wij een lijstje samengesteld met een aantal prachtige wedstrijden die gedurende dit seizoen nog op het programma staan in Engeland en Schotland.

08-03-2020
Manchester United - Manchester City

15-03-2020
Tottenham Hotspur - Manchester United

16-03-2020
Everton - Liverpool F.C.

21-03-2020
Chelsea F.C. - Manchester City

04-04-2020
West Ham United - Chelsea F.C.

25-04-2020
Tottenham Hotspur - Arsenal F.C.

ALL_BLOGS