Voetbalreizen barca
ALL_BLOGS

Voetbalreizen.com; hoe het allemaal begon!

2017-01-22

‘Hoe het allemaal begon?’
Steeds vaker vragen mensen ons naar het ontstaan van Voetbalreizen.com en de reden waarom wij 12 jaar geleden zijn begonnen met de onderneming. Uiteraard delen wij onze ontstaansgeschiedenis graag, direct een mooie reden om een blog te schrijven.

Van schoolopdracht tot onderneming
Feitelijk zijn wij al veel langer dan 12 jaar actief met Voetbalreizen.com. Het schrijven van een fictief ondernemersplan, als studieopdracht vanuit het CIOS te Arnhem, was ruim 14 jaar geleden de aanzet tot het bedrijf dat we nu zijn.

Vanuit een passie voor voetbal en reizen was het idee snel geboren. In de ‘mindset’ van twee achttienjarige knullen werd al snel de link gelegd met het internet als verkoopkanaal. Op dat moment was internet ‘upcoming’ en ook het online boeken van een reis had zijn intrede gedaan.

Om het ondernemingsplan nog beter te laten aansluiten op de realiteit, en zodoende een hogere beoordeling te scoren voor de studieopdracht, werd direct het domein www.voetbalreizen.com vastgelegd. Tot op de dag van vandaag hebben wij daar geen spijt van gehad.

Marktonderzoek
Het idee was ontstaan! Maar waarom zouden wij het bij een idee en fictief plan laten? Waarom gaan we er niet echt iets mee doen? Dat vroegen wij ons ook af.

De ouders werden benaderd en overtuigd, zij leenden de beide ondernemers in wording een starterslening (later omgezet in een starterssubsidie). Ook vrienden en kennissen in de omgeving werden benaderd, om zo met een goede voorbereiding de uitdaging aan te gaan. Ondernemen doe je niet alleen, kennis en ervaring werden gedeeld en voorzien van kritische noten.

Marktonderzoek was nodig om een goed beeld te krijgen van waar we ons in gingen storten. Er werd contact gelegd met AM Impact (een plaatselijk internetbedrijf dat actief was in Silvolde (Achterhoek), echter nu in Doetinchem gevestigd). Met steun van dit bedrijf werd een online enquête opgezet en voor een jaar online gepresenteerd op www.voetbalreizen.com.

Al snel ontvingen wij vele reacties uit Nederland en België. Zelfs zoveel, dat het voor ons een vaststaand feit werd om ons naar de KvK te begeven en ons in te schrijven met ons eigen bedrijf: Voetbalreizen.com. Vanaf dat moment waren we ‘in business’.

Van pionieren tot volwaardig bedrijf
Beide ondernemers hebben naast het runnen van een eigen bedrijf diverse studies afgerond. Tom volgde de studie Technische Bedrijfskunde in Enschede, om vervolgens zijn Master Marketing in Nijmegen af te ronden.

In Arnhem volgde Roy de opleiding CIOS om vervolgens voor vier jaar te studeren in Groningen aan de opleiding Sport, Gezondheid en Management.

In die jaren was het bedrijf nog niet telefonisch bereikbaar en werden mailtjes & offertes in avonduren beantwoord. Dit uiteraard in combinatie met het leven dat een student van die leeftijd toebehoort.

Toekomst
Tot op heden zijn we succesvol! Succes is een ruim begrip, eenieder geeft daar zijn eigen interpretatie aan. Voor ons wordt het bepaald door het feit dat wij dagelijks bezig mogen zijn met wat wij leuk vinden, namelijk met passie ondernemen en het mogelijk maken om als voetbalsupporter een wedstrijd in het buitenland te bezoeken. Geheel geregeld, vertrouwend op de kwaliteiten van het team dat werkzaam is binnen Voetbalreizen.com.

Het verkrijgen van dat vertrouwen, het zelfstandig kunnen werken en het feit dat je van je hobby je werk maakt, geven ons die voldoening om nog steeds met veel plezier voor Voetbalreizen.com te werken.

Inmiddels werken wij aan een nieuwe website, een nieuwe lay-out en hebben wij leuke plannen voor de toekomst. Maar daarover later meer!
Wil je reageren op dit artikel, of wil je graag iets met ons delen? Bel of mail ons gerust!
Voetbalreizen.com.

Tom & Roy ([email protected] & [email protected])
026-2020382

ALL_BLOGS