Premier League in Londen
ALL_BLOGS

Wat kunnen we verwachten van de Londense Premier League-clubs?

2021-09-21

De Premier League is inmiddels alweer enkele weken van start en de eerste contouren van het seizoen 2021/22 beginnen langzaam zichtbaar te worden. Wie gaat er mee vechten om de landstitel? En wie moet zich opmaken voor een lang seizoen vol strijd tegen degradatie. Wij deden aan de hand van de eerste speelronden een voorspelling voor alle teams uit Londen. Lees ze hier!

Chelsea (3e)

Champions League-winnaar Chelsea gaat gewoon verder waar het is gebleven. Tomas Tuchel heeft de Blues weer teruggebracht naar de absolute top en laat de fans in Londen weer dromen van het hoogst haalbare. Met spelers als Romelu Lukaku, N’Golo Kanté en Hakim Ziyech kan het niet anders dat ook dit seizoen Chelsea weer meestrijdt om de eerste plek. Gemakkelijk zal het in ieder geval niet worden. Met concurrenten als Manchester United, Liverpool en Manchester City!

Arsenal FC (6e)

Niet iedereen zal het met ons eens zijn, maar wij geloven heilig in een wederopstanding van Arsenal FC. De ploeg van Mikel Arteta is niet al te sterk aan het seizoen begonnen, maar heeft een selectie vol talenten. Geef ze de tijd en ze zullen ongetwijfeld weer mee gaan doen om Europees voetbal. Wij zijn wel bang dat een zesde plek het hoogst haalbare is voor The Gunners. Er is wel een grote maar: de breedte van de selectie van Arsenal is hen niet in het voordeel. Dus blijven Saka, Odegaard, Aubameyang en White niet fit? Dan kan de ploeg uit Londen wellicht enkele plekken lager eindigen.

Tottenham Hotspur (7e)

Tottenham dat enorm wisselvallig aan het seizoen begon, gaat dit seizoen naar onze verwachting net Europees voetbal behalen. Door de transferperikelen rond Harry Kane én vroeg blessureleed van sterkhouder Son Heung-min is het lastig in te schatten waar de Spurs nu écht staan. Een ding is zeker: aan de fans in noordoost-Londen zal het niet liggen. Sinds Tottenham’s intrede in het nieuwe stadion is de sfeer buitengewoon goed. De kans is dan ook groot dat het vooral tijdens thuiswedstrijden enorm lastig te verslaan zal zijn.

West Ham United (8e)

West Ham was dé verrassing van het seizoen 2020/21. Ook dit seizoen presteren ze tot dusver boven verwachting. Met enkele gerichte aankopen en het behouden van de sterspelers, hopen The Hammers dit seizoen weer bovenin mee te draaien. Mits ze er in slagen om in de winter een extra spits bij te halen, geloven wij dat het mogelijk is voor West Ham om wederom mee te strijden voor een plek in de Champions League. Lukt dit niet, dan zal het in onze ogen net naast een ticket voor Europees voetbal grijpen.

Crystal Palace (13e)

Crystal Palace is al jarenlang een grijze middenmotor. Althans, op basis van resultaten. Want saai is de club allerminst. In het prachtige Selhurst Park beleef je het Engels voetbal op zijn best. Ook voor de spelers is het een absolute steun in de rug. Er zijn weinig clubs in Europa waar de fans er zo’n feest van maken. Gewapend met vlaggen en trommels, uniek voor Engeland, slepen de fans de spelers in elk lastig duel doorheen. Wij denken daarom ook dat zij Crystal Palace het steuntje in de rug geven om niet in degradatienood te verkeren.

Watford (16e)

Als een van de promovendi wordt al snel verwacht dat Watford het direct na een seizoen alweer voor gezien houdt in de Premier League. Wij denken dat ze net genoeg kwaliteit in huis hebben om degradatie af te wenden. De eerste weken sinds hun rentree zijn al veelbelovend. De club uit de buitenwijk van Londen heeft met Tom Cleverley, Danny Rose en Ben Forster de nodige ervaring in het veld staan, dat ze ongetwijfeld ook helpt met het ontlopen van de degradatiezone.

Brentford FC (19e)

De promotie van Brentford kwam al een aantal jaar dichtbij. Nu is het ze eindelijk gelukt én doen ze het ook nog heel behoorlijk. Waar de meeste bookmakers ze als favoriet zagen voor de rode lantaarn, hebben ze na vijf wedstrijden een knappe negende plek te pakken. Het optimisme waar The Bees mee spelen is erg aanstekelijk. Toch denken wij dat het na verloop van tijd de valkuil gaat vormen voor Brentford. Na verloop van tijd zullen teams bekend zijn met de speelstijl van Brentford en de zwakke punten uitbuiten. Reden genoeg voor coach Thomas Frank om met zijn ploeg iedere week opnieuw te verrassen. Ondanks onze verwachting dat de club uit west-Londen weer degradeert, is het een aanrader om dit seizoen langs te gaan. Want wie weet hoe lang het weer duurt voor Brentford op het hoogste niveau te bewonderen is.

ALL_BLOGS