Voetbalreizen Bayern Munchen zoeken
ALL_BLOGS

Welke clubs moet jij bezoeken na deze transferperiode?

2022-08-02

De transferperiode zaten er maar weinig clubs stil. Wij maakten een overzicht met vijf clubs die het bezoeken meer dan ooit tevoren waard zijn!

Manchester City (Kalvin Philips, Erling Haaland, Julián Alvarez)

Manchester City is al jaren een van de meest succesvolle clubs van Engeland. Dit gaat samen met een gericht aankoopbeleid van talentvolle voetballers. Ook tijdens de huidige transferperiode werd er goed zaken gedaan door de Citizens. Met Kalvin Philips werd er uitstekende middenvelder aan het al brede wapenarsenaal van Pep Guardiola toegevoegd.

Extra aanvallende impulsen
Ook voorin werd er de nodige versterking binnengehaald. Het vertrek van Gabriel Jesus moest opgevangen worden. Voor hem kwamen twee van de grootste talenten van twee verschillende continenten naar het Etihad Stadium. Erling Braut Haaland volgt zijn vader op, die voorheen ook al voor City speelde. Julián Alvarez komt over van River Plate.

Winstgevende periode
Hoewel de regerend landskampioen diep in de buidel moest tasten voor Haaland en Philips - samen goed voor bijna 110 miljoen euro - werd het niet enkel op sportief vlak sterker. Ook op financieel gebied deden zij het uitstekend. Hoewel de aankopen een behoorlijk budget vertegenwoordigen, werden Sterling, Jesus, Zinchenko, Porro, Itakura en Muric voor een totaalbedrag van €160.000.000 verkocht. Er werd dus ondanks twee top aankopen ook nog ruim vijftig miljoen euro winst gemaakt!

Hoopvolle verwachtingen
Dat Manchester City in de afgelopen jaren een van de leukst voetballende ploegen is, zullen er weinig ontkennen. Met deze drie aanwinsten zal het ongetwijfeld alleen maar beter worden! Komend seizoen is dus wederom een ideaal moment om een voetbaltripje te plannen naar een wedstrijd van de Citizens. Het zal in 2022/2023 opnieuw voor een Premier League- en Champions League-titel strijden.

Maak een voetbalreis naar Manchester City >>>

Borussia Dortmund (Haller, Adeyemi, Schlotterbeck, Özcan en Süle)

Wanneer je de aangekochte namen van Borussia Dortmund ziet, zul je hen wellicht niet direct aanmerken als extreme versterkingen. Toch zijn wij enorm enthousiast en verwachten wij veel van de Borussia Dortmund-selectie volgend seizoen. Het verschrikkelijke nieuws omtrent Haller geeft de transferperiode van BVB toch een zwart randje. Wij hopen uiteraard dat hij snel die verschrikkelijke ziekte de baas is en wij hem weer mogen zien schitteren op het veld!

Niet alleen maar onbekenden
Niklas Süle is een naam die vele voetbalvolgers bekend voor zal komen. Hij komt op transfervrije basis over van rivaal Bayern München. Salih Özcan, Nico Schlotterbeck en Karim Adeyemi zullen voor de meesten wat minder bekend zijn. Salih Özcan is een 24-jarige controlerende middenvelder met een gouden linkerbeen. Daarnaast voelt hij zich zowel thuis in de rol als controlerende als aanvallende middenvelder. Dortmund heeft zich dus versterkt met een multifunctionele speler. Hij hielp afgelopen seizoen zijn club FC Köln aan kwalificatie voor Europees voetbal en maakte meer dan verdient daarna een toptransfer.

Schlotterbeck wist zich ook met zijn club te plaatsen voor Europees voetbal. De pas 22-jarige centrale verdediger maakte afgelopen seizoen enorm veel indruk bij SC Freiburg en leverde hen uiteindelijk 20 miljoen euro op. Hij zal het defensieve hart moeten gaan vormen met Süle.

Topaankoop
Haller, Schlotterbeck, Özcan en Süle zijn prachtige aankopen maar vallen wat ons betreft in het niet bij het aantrekken van Karim Adeyemi. Wie? Onthoud zijn naam goed, want deze pas 20-jarige aanvaller liet het hart van elke Red Bull Salzburg-fan drie jaar lang harder kloppen. Hij maakte zelfs zo’n indruk in de Oostenrijkse Bundesliga dat hij de eerste naoorlogse Mannschaft-international werd afkomstig uit de Oostenrijkse competitie. Een prachtig vooruitzicht!

Vertrekken opgevangen?
Borussia Dortmund verloor met Axel Witsel en Erling Braut Haaland twee topspelers. Toch lijken zij dat uitstekend op te kunnen vangen met hun laatste aankopen. Daarnaast wist het achterin (de zwakste linie) ook goed te versterken. Met een beetje geluk kunnen Die Borussen het dit jaar Bayern München enorm lastig gaan maken. Bezoek jij dit seizoen de teruggekeerde Kohlenpott-derby of een andere thuiswedstrijd van Borussia Dortmund?

Maak een voetbalreis naar Borussia Dortmund >>>

FC Barcelona (Lewandowski, Raphinha, Koundé, Christensen, Kessié)

FC Barcelona is zonder twijfel de meest besproken club tijdens deze transferperiode. De club hangt het zwaard van Damocles boven het hoofd. In de voorbijgaande jaren kwam meer dan eens het nieuws naar buiten dat FC Barcelona financieel op omvallen stond. Opmerkelijk is het dat de Catalanen dan ook dit seizoen gewoon weer ruim 150 miljoen euro op tafel leggen voor de nodige aankopen. Dat terwijl er nog nauwelijks spelers zijn verkocht.

Grote aankopen
Uiteraard merk je van de clubs geld perikelen weinig wanneer je van het topvoetbal geniet vanaf de tribunes van Camp Nou. Bundesliga topscorer Robert Lewandowski, Premier League one-to-watch Raphinha en veelbelovende verdediger Jules Koundé zijn slechts drie van de vele nieuwelingen die volgend jaar het shirt van FC Barcelona-verdedigen. In totaal werd er voor ruim 150 miljoen euro ingekocht en als de wij de clubleiding mogen geloven, blijft het daar niet bij.

Titelambities?
Hoofdtrainer Xavi beschikt komend seizoen over een absolute topselectie. Zou FC Barcelona het voor elkaar krijgen om weer een gooi te doen naar een UEFA Champions League-titel? En kunnen ze Real Madrid, dat vorig seizoen nog oppermachtig was in de Primera Division, van de troon stoten? Jij kunt er in ieder geval bij zijn wanneer FC Barcelona strijdt om de meest prestigieuze prijzen van Europa!

Maak een voetbalreis naar FC Barcelona >>>

Arsenal FC (Gabriel Jesus, Zinchenko, Fábio Vieira)

Tijdens de voorbereiding was Arsenal Football Club zonder twijfel een van de meest indrukwekkende clubs. Tijdens de oefenwedstrijden maakten aanwinsten als Gabriel Jesus, Oleksandr Zinchenko en Fábio Vieira de nodige indruk. Arsenal, dat vorig seizoen ook al zo nu en dan een imposante wedstrijd opvoerde in de Premier League, zal er in 2022/2023 alles aan doen constanter te worden en mee te vechten voor een plek in de Champions League.

Ruime keuze
De al jonge talentvolle voorhoede met spelers als Gabriel Martinelli, Bukayo Saka, Emile Smith-Rowe en Martin Odegaard wordt dus ook nog versterkt met Gabriel Jesus, Fábio Vieira en de 19-jarige Marquinhos van São Paulo FC. De keuze is dus reuze voor Mikel Arteta.

Spektakel gegarandeerd
Voor de Spaanse oefenmeester zal de grootste klus achterin te klaren zijn. Op Zinchenko na werd er nog niet geïnvesteerd in nieuwe verdedigers. Dat terwijl vorig seizoen het juist de verdediging was dat bovengemiddeld vaak de achilleshiel bleek van The Gunners. Een ding is zeker; met de extra aanvallende impulsen moeten wedstrijden van Arsenal wel vermakelijk worden om naar te kijken. Wat ons betreft een extra reden om volgend seizoen eens het Emirates Stadium te bezoeken voor een thuiswedstrijd van de Londense AFC.

Maak een voetbalreis naar Arsenal FC >>>

Bayern München (De Ligt, Sané, Mazraoui, Gravenberch)

Bij Bayern München is in tegenstelling tot rivaal Borussia Dortmund gekozen voor bekende namen. Met Sadio Mané en Matthijs de Ligt werden er twee wereldsterren aan de selectie toegevoegd. In totaal werd er €99.000.000 neergelegd voor deze twee versterkingen. Ook voor Ryan Gravenberch en Mathys Tel van Stade Rennais werd de portemonnee getrokken. Zij kosten beide rond de €20.000.000. Tenslotte wordt ook Ajax-rechtsback Noussair Mazraoui nog aan de selectie toegevoegd. Overigens kwam hij kosteloos over nadat zijn contract bij de Amsterdammers afliep.

Mogelijke aanwinsten
Het is nog maar de vraag of Bayern München tevreden is met de selectie die het nu heeft staan. Het is tenslotte topscorer Robert Lewandowski verloren aan FC Barcelona en heeft daarvoor nog geen echte vervanger gevonden. In de wandelgangen klonk meermaals de naam Harry Kane, maar echt schot in de zaak lijkt er nog niet te zitten. Ook wordt de naam Frenkie de Jong meermaals genoemd in een zucht met Der Bayern. Twee enorme namen die het niveau van de regerend Duits landskampioen naar nieuwe hoogtes kunnen brengen.

Bezoekje waard
Of De Jong en Kane nu wel of niet komen, het wordt smullen op de tribunes van de Allianz Arena. Onder leiding van de altijd fanatieke aanhang zal de jonge talentvolle ploeg de nodige ondersteuning krijgen van ervaren toppers als Mané, Müller en Neuer. Het perfect gebalanceerde team is ook komend seizoen het bezoeken meer dan waard.

Maak een voetbalreis naar Bayern München >>>

ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS