Boek met zekerheid jouw voetbalreis! Meer informatie

Birmingham City FC Voetbalreizen & Tickets

Aanbod
 • Aanbod
 • Sfeerimpressie
 • Clubinfo
 • Klantbeoordelingen
Tegenstander
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2022 - 2023 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Boek jouw voetbalreis Birmingham City FC - St. Andrew's

 • Opgericht: 1875
 • Capaciteit stadion: 29.409
 • Bijnaam: The Blues
 • Bekende (oud) spelers: Michael Carrick, Daniël de Ridder, Jermaine Pennant;
 • Grootste rivaal: Aston Villa

Een voetbalreis naar Birmingham City FC is als een reisje terug in de tijd. BCFC is een van de grootste cultclubs van Engeland en heeft daarmee bij velen een plekje in het hart veroverd. In 1875 werd de club opgericht als Small Heath Alliance. Het duurde 10 jaar voordat de club op professioneel niveau wedstrijden ging afwerken. Pas later werd de naam Birmingham City FC aangenomen en ging het op St. Andrew's spelen; een iconisch stadion voor de Engelse voetballerij. Hoewel een groot deel van het stadion inmiddels in gerenoveerd, is het nog altijd een prachtige nostalgische plek om een voetbalwedstrijd te bekijken. Helemaal onder het genot van het bij supporters zo populaire lied 'Keep Right On'.

Voetbalreizen naar voetbalstad Birmingham

Beleef voetbalstad Birmingham op zijn best tijdens een voetbalreisje naar Birmingham City of Aston Villa. Het mooist is het als beide clubs elkaar treffen. The Second City Derby is een van de meest unieke stadsderby's van Engeland en is zo speciaal dat het bijna cliché wordt. Geniet van de onderlinge strijd tussen twee oeroude clubs en hun fanatieke fans. Al dagen voordat dit duel gespeeld wordt, heeft de derbysfeer de stad in zijn greep. Pub's zullen overal adverteren dat ze de wedstrijd uitzenden. Op krijtborden voor de deur zullen grappen gemaakt worden over ofwel The Villa of The Blues en voorzichtig zullen de eerste shirts en vlaggen in het straatbeeld opduiken. Maak een voetbalreis naar voetbalstad Birmingham en beleef de Second City Derby op zijn best.

Voetbalreizen & voetbaltickets Birmingham City FC

Een voetbalreis naar Birmingham City is ideaal als je het echte Engelse voetbalgevoel wil ervaren. Een oud maar modern stadion gevuld met bloedfanatieke fans is meer regelmaat dan uitzondering bij The Blues. Boek je voetbaltripje via Voetbalreizen.com en ben verzekerd van een of meerdere hotelovernachting(en), een retourvlucht naar Birmingham Airport en wedstrijdtickets voor goede plekken bij elkaar in het stadion.

Birmingham City FC wedstrijd bezoeken

Birmingham City FC is dan wel niet de grootste clubs van Engeland, de sfeer wordt er in ieder geval niet minder om. Met een stadion dat plek biedt aan ruim 29 duizend fans is de beleving puurder dan puur. Wil jij een wedstrijd van Birmingham City FC bezoeken? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod en kies samen met je vrienden de ideale wedstrijd om een bezoek aan te brengen.

Sfeerimpressie

Clubinfo

Opgericht:
1875
Stadion:
St. Andrew's
Capaciteit:
29.409
Locatie:
Birmingham
Clubkleuren:
Blauw / Wit
Derby:
Birmingham City FC - Aston Villa
Website:
www.bcfc.com/
Topspelers:
Ivan Sunjic, Harlee Dean, Lukas Jutkiewicz
Logo Birmingham City FC

Clubhistorie

Birmingham City FC werd in 1875 opgericht als Small Heath Alliance, vernoemd naar de wijk waarin de club haar thuiswedstrijden speelde. Het duurde tot 1943 tot de club de huidige naam aannam. Op het moment van de naamswijziging speelde The Blues al wel een behoorlijke tijd in het indrukwekkende St. Andrew's. Small Heath stond bekend als een arbeiderswijk en dat vormde Birmingham City tot een echte volksclub. Bij The Blues moesten ze het nooit hebben van grote prijzen maar meer van hun eigen identiteit. In 1963 en 2011 werden met twee FA Cup's de enige hoofdprijzen binnen geharkt. Een saillant detail daarvan is dat er bij het behalen van de eerste titel in de finale werd gewonnen van Aston Villa.

Ambities

Birmingham City FC wisselde door de jaren heen geregeld een verblijf in de Premier League en Championship met elkaar af. De afgelopen tien jaar moet het zien te leven met een vaste plek in de Championship. Iets waar de fanbase voorlopig tevreden mee lijkt te zijn. Toch is er in St. Andrew's nog altijd de hoop dat de The Blues ooit nog terugkeren op het hoogste niveau van Engeland. Al is het maar om een jaar te kunnen roepen dat ze de beste club van Birmingham zijn en zo Aston Villa achter zich kunnen laten.

Stadion

St. Andrew's is dus ouder dan de naam Birmingham City FC en is daarmee verweven in het DNA van de club. Het iconische stadion werd in 1906 geopend en dient dus al ruim 100 jaar als thuishaven van The Blues. Inmiddels is het stadion aardig opgeknapt. Vaak gaat daarbij voor een deel het nostalgische gevoel verloren. In dit geval hebben de architecten een fantastisch werk geleverd en is de hang naar het verleden toch nog deels intact gebleven. Birmingham City is én zal voorlopig altijd een van de grootste cultclubs van Engeland zijn en dat heeft het mede te danken aan hun prachtige stadion.

 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.averageRating ]]

  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  Totaal aantal beoordelingen
  [[ company.numberReviews ]] beoordelingen
 • [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.author ]]
  [[ result.city ]]
  [[ result.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.club ]]

  Ervaring
  [[ result.description ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]


  • [[ rating.question ]]