Boek met zekerheid jouw voetbalreis! Meer informatie

Fortuna Düsseldorf Voetbalreizen & Tickets

Aanbod
 • Aanbod
 • Sfeerimpressie
 • Clubinfo
 • Klantbeoordelingen
Tegenstander
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2022 - 2023 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Boek jouw voetbalreis Fortuna Düsseldorf - Merkur Spiel Arena

 • Opgericht: 1895
 • Capaciteit stadion: 54.600
 • Bijnaam: Der Flingeraner
 • Bekende (oud) spelers: Klaus Allofs, Gerd Zewe, Benito Raman;
 • Grootste rivaal: 1. FC Köln

Düsseldorf is voor Nederlanders erg makkelijk te bereiken en dus een uitermate geschikte stad om eens een bezoekje aan te brengen. Met zijn gezellige binnenstad en leuke kroegjes en clubs is het heerlijk vertoeven in een van de grootste steden van Duitsland. Ook het bezoeken van een voetbalwedstrijd van Fortuna Düsseldorf is aan te raden. F95 speelt in de 2. Bundesliga en krijgt dus geregeld grote tegenstanders op bezoek. Een combinatie tussen het bezoeken van deze prachtstad en een voetbalwedstrijd is al snel gemaakt. Voetbalreizen.com helpt jou graag bij het boeken van zo'n tripje.

Voetbalreizen naar voetbalstad Düsseldorf

Met ruim 600.000 inwoners is Düsseldorf ongeveer even groot als Rotterdam en daarmee de zevende stad van Duitsland. Düsseldorf is op te delen in twee gedeelten: der Altstadt en der Medienhafen. De Altstadt is het oude centrum van de stad en enorm gezellig. Met vele kroegjes, restaurants en winkeltjes is het een van de populairste wijken van Düsseldorf. Ben je wat meer van hippe plekjes? Dan is het aan te raden de Medienhafen een bezoekje te brengen. Met de komst van bijzondere architectuur is de oude haven van de stad nieuw leven in geblazen. Intussen is het een bruisend onderdeel van de stad en biedt het plek aan leuke restaurants en hotels.

Voetbalreizen & voetbaltickets Fortuna Düsseldorf

Voetbalreizen.com verzorgt complete pakketten naar voetbalwedstrijden van Fortuna Düsseldorf inclusief een of meerdere hotelovernachting(en) en wedstrijdtickets voor een wedstrijd naar keuze. Bij het aanschaffen van tickets zorgen wij altijd dat jullie bij elkaar in het stadion zitten, je hoeft dus niet bang te zijn dat er iemand alleen komt te zitten.

Fortuna Düsseldorf wedstrijd bezoeken

Het bezoeken van een wedstrijd van Fortuna Düsseldorf is een ware belevenis. Met bijna wekelijks 54.000 toeschouwers is het een van de best bezochte stadions van Duitsland. De fans van Fortuna zijn enorm gepassioneerd voor hun club. In 2002 speelde F95 nog op het 4e(!) niveau van Duitsland.

Sfeerimpressie

Clubinfo

Opgericht:
1895
Stadion:
Merkur Spiel Arena
Capaciteit:
54.600
Locatie:
Düsseldorf
Clubkleuren:
Rood / Wit
Derby:
Fortuna Düsseldorf - 1. FC Köln
Website:
www.f95.de/home/
Topspelers:
Kevin Danso, Matthias Zimmermann, Andre Hoffmann
Logo Fortuna Düsseldorf

Clubhistorie

Fortuna Düsseldorf komt voort uit twee voetbalclubs en een turnvereniging. Hoewel de eerste van deze verenigingen al stamt uit 1895, werd er in 1908 pas voor het eerst een voetbalwedstrijd gespeeld. Heel lang tot het eerste succes werd gehaald, duurde het niet. Der Flingeraner, vernoemd naar de wijk waaruit een van de gefuseerde clubs komt, kroonde zich in 1933 voor het eerst en tevens voor het laatst tot landskampioen. Vervolgens ging het bergafwaarts met de club en moest het zich gelukkig prijzen met een Europa Cup II-finale en twee DFB Pokals. Fortuna Düsseldorf beleefde in 2001 sportief dieptepunt door in de Regionalliga (4e divisie) uit te komen. Qua fans had men echter weinig te klagen, zelfs toen was het stadion goed gevuld. Binnen zestien jaar keerde de club al terug in de Bundesliga, waar ze wederom naar zullen proberen te promoveren.

Ambities

Fortuna Düsseldorf is een club met een opmerkelijk bestaan. Van een van de grootste clubs van het land, naar voetballen op regioniveau en vervolgens weer binnen afzienbare tijd terugkeren op het hoogste niveau. Komend seizoen zal er opnieuw promotie naar de Bundesliga afgedwongen moeten worden. De voornaamste doelstelling zal promoveren zijn, toch hoopt men in het Merkur Spiel Arena te verrassen door het kampioenschap binnen te halen.

Stadion

De Merkur Spiel Arena, voorheen de Esprit Arena en TUI Arena, is een redelijk nieuw multifunctioneel stadion waar naast voetbalwedstrijden van Fortuna Düsseldorf ook geregeld American Football duels worden gespeeld. Tevens dient het als toneel voor grote concerten, feesten en beurzen. Ook op voetbalgebied wordt het op meerdere manieren ingezet. Zo speelt het Duitse nationale elftal er zo nu en dan een interland en is het tijdens de verbouwing van het eigen stadion het tijdelijk onderkomen voor KFC Uerdingen.

 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.averageRating ]]

  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  Totaal aantal beoordelingen
  [[ company.numberReviews ]] beoordelingen
 • [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.author ]]
  [[ result.city ]]
  [[ result.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.club ]]

  Ervaring
  [[ result.description ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]


  • [[ rating.question ]]