Boek met zekerheid jouw voetbalreis! Meer informatie

Leicester City Voetbalreizen & Tickets

Aanbod
 • Aanbod
 • Sfeerimpressie
 • Clubinfo
 • Klantbeoordelingen
Tegenstander
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2022 - 2023 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Boek jouw voetbalreis naar Leicester City - King Power Stadium

 • Opgericht: 1884
 • Capaciteit stadion: 32.273
 • Bijnaam: The Foxes
 • Bekende (oud) spelers: Riyadh Mahrez, Jamie Vardy, N'Golo Kanté
 • Grootste rivaal: Nottingham Forest

Leicester City is een van de nieuwe bestormers van de top in de Premier League. De Engelse competitie staat bekend als een van de sterkste competities ter wereld. Een voetbalreis naar Leicester City is dus een garantie voor topvoetbal. Of er nu tegen een topploeg als Liverpool of een degradatiekandidaat als Aston Villa wordt gespeeld, The Foxes spelen altijd aanvallend aantrekkelijk voetbal. De club heeft een enorme aantrekkingskracht in de regio en heeft vrijwel altijd een volledig uitverkocht stadion. Als je van het spel van Leicester nog niet de banken op gaat, doet geen enkele manier van spelen dat meer. Geniet van topvoetbal en een typische Engelse sfeer tijdens een weekendje in Leicester.

Stel jouw voetbalreis nu samen bij Voetbalreizen.com en verzeker jezelf van een heerlijk weekendje weg inclusief wedstrijdtickets, een vlucht en een of meerdere hotelovernachting(en).

Voetbalreizen naar voetbalstad Leicester

Leicester is van oudsher een typische Engelse arbeidersstad. Als we iets met zekerheid kunnen zeggen over dergelijke steden, is dat men wel weet hoe je een feestje viert. Zowel op voetbalgebied als op het gebied van restaurants en pubs is het in Leicester goed vertoeven. Mocht het in het onwaarschijnlijke geval zo zijn dat je toch liever ergens anders de tijd doorbrengt, dan is Birmingham ook nog om de hoek. Binnen iets meer dan een uur sta je op het perron van het treinstation van Birmingham.

Leicester ligt in de East-Midlands, een regio gekenmerkt door zijn groene omgeving en industriesteden als Derby, Nottingham en Leicester. De East-Midlands zijn redelijk centraal gelegen in Engeland en zijn dus goed te bereiken vanuit grote steden als Manchester, Birmingham, Londen en Newcastle. Iets dat geregeld resulteert in een fantastische sfeer vanuit het uitvak.

Bezoek het uiterst sfeervolle Leicester en geniet van topvoetbal, een heerlijk avondje uit of een bezoekje aan buurstad Birmingham!

Voetbalreizen & voetbaltickets Leicester City

Leicester City is sinds enkele jaren een veel geziene ploeg in de hoogste regionen van het Engels betaald voetbal. Hoewel niemand ze als titelkandidaat zag, wisten ze in 2016 vriend en vijand te verrassen door de landstitel binnen te halen. Na wat mindere jaren zijn ze weer helemaal terug en wisten ze ook in 2020 opnieuw iedereen te verbazen. Bezoek een van de karakteristieke clubs van het Engelse voetbal in een vol King Power Stadium.

Leicester City wedstrijd bezoeken

Breng een bezoek aan een wedstrijd van Leicester City en voeg je bij de familie die hun reisje hebben geboekt bij Voetbalreizen.com.

Leicester City is een van de meest beschreven clubs van Europa. Uit het niets waren zij plotseling kampioen van Engeland. Ook afgelopen seizoen wisten zij wederom tegen ieders verwachting in hoge ogen te gooien. Bezoek het King Power Stadium en zie live sterren in wording als James Maddison en Wilfred Ndidi aan het werk.

Sfeerimpressie

Clubinfo

Opgericht:
1884
Stadion:
King Power Stadium
Locatie:
Leicester
Clubkleuren:
Blauw / Wit
Derby:
Leicester City - Nottingham Forest
Website:
www.lcfc.com/
Topspelers:
Jamie Vardy, Youri Tielemans, James Maddison
Logo Leicester City

Clubhistorie

Leicester City werd 1884 opgericht door schooljongens en zij noemden zichzelf Leicester Fosse, vernoemd naar de straat waaraan het voetbalde. Het duurde een aantal jaar voordat de club tot de Football League toe trad. Na tien jaar regionale wedstrijden, werd de club in 1894 toegelaten in de nationale voetbalpiramide van Engeland. Pas in 1919 werd de huidige naam aangenomen door Leicester City. The Foxes draaide leuk mee in de nationale competitie maar wisten op een tweede plek in 1929 na geen noemenswaardige prestaties te leveren. Tot het in 2016 ineens landskampioen van Engeland werd. De verrassing was enorm en de club die slechts zeven jaar eerder nog in de League One uitkwam, mocht zich ineens op gaan maken voor deelname aan de UEFA Champions League.

Ambities

Natuurlijk heeft men na het kampioenschap van 2016 niet stilgezeten in Leicester. Na wat mindere jaren, onder meer door de verkoop van sterspelers als Mahrez en Kanté, is de club weer helemaal terug en ging het ook in het seizoen 2019/20 voortvarend. Kwalificatie voor de Champions League leek er tot aan het einde van het seizoen wederom dik in te zitten. Uiteindelijk liepen ze plaatsing net mis maar lieten The Foxes wel grote clubs als Tottenham Hotspur, Manchester United en Arsenal achter zich op de ranglijst. Ook de komende jaren kunnen de fans van Leicester zich opmaken voor markante prestaties. Met Jamie Maddison en Youri Tielemans heeft men weer toekomstige toppers op het veld staan.

Stadion

Het King Power Stadium is een redelijk modern stadion dat in 2002 werd geopend. Voorheen gold Filbert Street als het stadion van The Foxes. Echter was dat zo verouderd dat het tijd werd voor iets nieuws. Bij veel clubs gaat daarbij de historie enigszins verloren. Bij Leicester is dat niet het geval. Het nieuwe stadion werd op steenworp afstand van het oude Filbert Street gebouwd. Daarnaast kwamen de grote successen pas in het nieuwe stadion. Er zullen dus maar weinig fans zijn die met weemoed terugblikken op de tijd in het oude stadion.

 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.averageRating ]]

  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  Totaal aantal beoordelingen
  [[ company.numberReviews ]] beoordelingen
 • [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.author ]]
  [[ result.city ]]
  [[ result.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.club ]]

  Ervaring
  [[ result.description ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]


  • [[ rating.question ]]